εγκαταστήστε ένα πακέτο μελισσών

0
εγκαταστήστε ένα πακέτο μελισσών

Πριν από μιάμιση εβδομάδα, Δευτέρα, τοποθέτησα ένα πακέτο με μέλισσες στην αυλή μου. Πέρυσι δεν είχα μέλισσες, αλλά μου έλειψαν να βουίζουν γύρω από τον λαχανόκηπό μου. Κάθε χρόνο εγκαθιστώ τις μέλισσες λάθος, όχι διαφορετικά φέτος. Η βασίλισσα έρχεται σε ένα μικρό κλουβί με ένα βύσμα καραμέλας που παίρνει τις άλλες μέλισσες μια ή δύο μέρες να το μασήσουν και να την απελευθερώσουν. Μέχρι τότε, έχουν συνηθίσει ο ένας τον άλλον. Η φετινή μου εκδοχή ήταν να συνθλίψω κατά λάθος το μικρό κλουβί ενώ προσπαθούσα να το στερεώσω μέσα στην κυψέλη. Έτσι η βασίλισσα βγήκε αμέσως έξω και έπρεπε να την οδηγήσω μανιωδώς κάτω στην κυψέλη. Όχι πολύ γρήγορο. Ανυπομονώ να ελέγξω την κυψέλη σύντομα για να δω αν υπάρχουν σημάδια αυγών.

Η κυψέλη είναι ακριβώς πίσω από τον λαχανόκηπό μου. Περίπου 20 πόδια μακριά. Φέτος χρησιμοποιώ κοντά κουτιά. Στο παρελθόν έχω χρησιμοποιήσει βαθιές και βαραίνουν πολύ όταν είναι γεμάτα μέλι. Νομίζω ότι ένα πλήρες βάθος είναι 80 λίβρες. Επομένως, δοκιμάζω μια ευκολότερη ρύθμιση που έχω δει συχνά ανθρώπους να χρησιμοποιούν.

Σήμερα ή αύριο θα επιθεωρήσω την κυψέλη και θα δω τι κάνουν οι μέλισσες. Θα πρέπει να το έχουν πολύ καλά εκεί μέσα. Μου έδωσαν μια κυψέλη που κάποιος δεν μπορούσε να κρατήσει πια. Όταν πήρα την κυψέλη, οι μέλισσες είχαν πεθάνει πρόσφατα από την υπερβολική υγρασία στην κυψέλη αλλά ήταν γεμάτη με όμορφο μέλι. Έδωσα όλο το μέλι στις νέες μου μέλισσες.

Schreibe einen Kommentar