Επωφεληθείτε από το μοντέλο AIDA για να προωθήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας

Επωφεληθείτε από το μοντέλο AIDA για να προωθήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας

Januar 23, 2023 0 Von admin

Γνωρίζετε το μοντέλο της AIDA; Μπορεί να είναι νέο για εσάς, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται να γνωρίσετε έναν κλασικό κόσμο του μάρκετινγκ που μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε από τι αποτελείται, ποια είναι τα διάσημα στάδια του και πώς να το εφαρμόσετε στην επιχείρησή σας για να πουλήσετε περισσότερα.

τι είναι το Μοντέλο AIDA στο μάρκετινγκ;

Το μοντέλο AIDA είναι μια κατευθυντήρια γραμμή που ακολουθείται στο μάρκετινγκ να πείσει σταδιακά στο κοινό-στόχο μας από τα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Η λέξη AIDA είναι στην πραγματικότητα ένα αρκτικόλεξο που αποτελείται από το αρκτικόλεξο των Προσοχή, Ενδιαφέρον, Επιθυμία και Δράση.

AIDA είναι ένα μοντέλο πωλήσεων αρχαίος, αφού έχει την αρχή του το 1898, έτος κατά το οποίο επινοήθηκε από τον δημοσιογράφο Elmo Lewis, προσπαθώντας να εξηγήσει πώς λειτουργεί η προσωπική πώληση. Για να γίνει αυτό, ο Lewis περιγράφει τη διαδικασία με την οποία ένας πωλητής πρέπει να καθοδηγήσει έναν πιθανό πελάτη μέχρι να κλείσει η πώληση.

Το μοντέλο AIDA χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα και έχει αποδειχθεί ανεκτίμητο για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το ψηφιακό μάρκετινγκ.

στάδια του μοντέλο AIDA

Το μοντέλο AIDA βασίζεται σε μια γραμμική διαδικασία όπου είναι απαραίτητο το κοινό-στόχος περνά από κάθε στάδιο πριν προχωρήσουμε στο επόμενο. Αυτά τα στάδια αντιστοιχούν στους όρους που σχηματίζουν το ακρωνύμιο. Ας δούμε!

Προσοχή

Η προσοχή είναι το πρώτο βήμα για ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία πώλησης. Ανεξάρτητα από τον λόγο που τους οδηγεί να παρατηρήσουν το προϊόν σας, είναι σημαντικό να δυνητικοί πελάτες προσελκύονται από το εμπορικό σήμα σας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε στρατηγικές για να τραβήξετε την προσοχή του κοινού και να το αιχμαλωτίσετε.

Ενδιαφέρον

Μόλις έχουμε πάρει ότι το κοινό-στόχος μας δίνει προσοχή σε εμάς, ήρθε η ώρα να ενδιαφερθείτε για το προϊόν που σας προσφέρουμε. Σε αυτό το σημείο είναι που θα σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με αυτό με τέτοιο τρόπο ώστε να σας συναρπάζει και να θέλετε να μάθετε περισσότερα. Για παράδειγμα, μπορείτε παρουσιάσετε το προϊόν ως λύση για την καθημερινή ζωή.

Σε αυτό το στάδιο πρέπει να μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα του προϊόντος μαςεξηγήστε τις ευκαιρίες αγοράςκαθώς και εκπτώσεις ή προσφορές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Επιθυμία

Η επιθυμία εκδηλώνεται στους πιθανούς πελάτες σχεδόν αμέσως εάν έχουμε κερδίσει την προσοχή τους και τους έχουμε κάνει να ενδιαφέρονται για το προϊόν μας. Τώρα ξεκινά ένα στάδιο κατάκτησης όπου είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε λίγο περισσότερα για το κοινό-στόχο εισάγετε το προϊόν ακριβώς στο πλαίσιο στο οποίο σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε. Έτσι, ο καταναλωτής θα είναι πλήρως πρόθυμος να αγοράσει, λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένες διαδικασίες πωλήσεων είναι μεγαλύτερες από άλλες και είναι πιθανό η πώληση να πραγματοποιηθεί αργότερα παρά το γεγονός ότι έχει προκαλέσει την επιθυμία.

Δράση

Τέλος, πραγματοποιείται το στάδιο που τελειώνει με το κλείσιμο της πώλησης. Για να πραγματοποιήσετε αυτήν την ενέργεια, θα πρέπει να αναφέρετε ξανά την προσφορά ή την έκπτωση που προσφέρατε για να τραβήξετε το ενδιαφέρον του κοινού. Ο στόχος είναι να πειστείτε ότι έχετε πάρει την καλύτερη απόφαση. σε μια κατάλληλη στιγμή. Το κλείσιμο της πώλησης πρέπει να είναι απλό και αποτελεσματικό. Είναι απαραίτητο να τους ενθαρρύνουμε να κάνουν την απόκτηση και να παράσχουν τα μέσα που διευκολύνουν το έργο.

Πώς να εφαρμόσετε το μοντέλο AIDA στη στρατηγική σας το μάρκετινγκ;

Το μοντέλο AIDA μπορεί να λάβει πολλές μορφές ως στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ μιας επιχείρησης. Όταν πρόκειται για ψηφιακό μάρκετινγκ, η διαδικασία πωλήσεων ξεκινά με α ενημερωτικό δελτίο στο οποίο το θέμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απαραίτητο για να προσελκύσει την προσοχή του κοινού-στόχου. Μόλις ανοίξει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, η πρώτη παράγραφος θα πρέπει να έχει σκοπό να τραβήξει το ενδιαφέρον και, εάν ο καταναλωτής συνεχίσει να διαβάζει, είναι πολύ πιθανό να νιώθει ήδη την επιθυμία να αγοράσει το προϊόν που προσφέρουμε. Η τελική ενέργεια που αναμένουμε συνήθως υλοποιείται όταν ο πελάτης μεταβεί στην ιστοσελίδα πωλήσεών μας.

Όταν εφαρμόζετε τη μέθοδο AIDA στην επιχείρησή σας, να το θυμάστε αυτό Κάθε στρατηγική πωλήσεων χρειάζεται μια μεταγενέστερη ανάλυση όπου αξιολογούνται τα αποτελέσματα. Αυτό το τελευταίο βήμα είναι σημαντικό για τον εντοπισμό σημείων βελτίωσης κατά τη διαδικασία πώλησης.