Η Accenture θα αγοράσει τον βραχίονα διαχειριζόμενων υπηρεσιών στον κυβερνοχώρο της Symantec – δύο μήνες μετά το κλείσιμο της Broadcom

Η Accenture θα αγοράσει τον βραχίονα διαχειριζόμενων υπηρεσιών στον κυβερνοχώρο της Symantec – δύο μήνες μετά το κλείσιμο της Broadcom

November 27, 2022 0 Von admin

Ενημερώθηκε 9 Ιανουαρίου Η Accenture πρόκειται να αποκτήσει τον κλάδο διαχειριζόμενων υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας (MSSP) της Symantec – δύο μήνες αφότου η Broadcom έκλεισε μια συμφωνία 10,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την οριστική εξαγορά του παρόχου ασφάλειας.

Η κίνηση θα επιδιώξει να ενισχύσει την Accenture Security και να την καταστήσει κορυφαίο πάροχο διαχειριζόμενων υπηρεσιών ασφαλείας. Η Accenture θα εξασφαλίσει τα έξι επιχειρησιακά κέντρα της Symantec, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία, με τις υπηρεσίες της στον κυβερνοχώρο να περιλαμβάνει σήμερα περισσότερους από 300 υπαλλήλους παγκοσμίως.

«Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει γίνει μια από τις πιο κρίσιμες επιχειρηματικές επιταγές για όλους τους οργανισμούς ανεξαρτήτως κλάδου ή γεωγραφικής θέσης», δήλωσε η Julie Sweet, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Accenture σε μια δήλωση. «Με την προσθήκη των υπηρεσιών Cyber ​​Security Services της Symantec, η Accenture Security θα προσφέρει μία από τις πιο ολοκληρωμένες διαχειριζόμενες υπηρεσίες για παγκόσμιες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διαχείριση απειλών κυβερνοασφάλειας που απευθύνονται στις εταιρείες τους».

Η Kelly Bissel, ανώτερη διευθύνουσα σύμβουλος της Accenture Security, πρόσθεσε ότι η εξαγορά ήταν μια «αλλαγή του παιχνιδιού». «Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν έναν άνευ προηγουμένου όγκο απειλών στον κυβερνοχώρο που είναι εξαιρετικά εξελιγμένες και στοχευμένες στις επιχειρήσεις τους και δεν μπορούν πλέον να βασίζονται αποκλειστικά σε γενικές λύσεις», δήλωσε ο Bissel.

Η κίνηση προκάλεσε περισσότερα από μερικά φρύδια όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, δεδομένης της εγγύτητας μεταξύ αυτής και της συμφωνίας Broadcom-Symantec. Εκείνη την εποχή, θεωρήθηκε ως μια άλλη συμφωνία σε μια πρόσφατη έκρηξη της Broadcom για την ανάπτυξη των υπηρεσιών ασφαλείας της, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της Brocade για 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 και της CA Technologies ένα χρόνο αργότερα για 18,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόλις πριν από δύο μήνες, στις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Broadcom είχε ολοκληρώσει την εξαγορά της Symantec.

Τι άλλαξε λοιπόν σε αυτούς τους δύο μήνες; Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας της Symantec περιλαμβάνει μόνο ένα από τα διάφορα σκέλη της, από την ασφάλεια τελικού σημείου έως τη μεσιτεία ασφάλειας πρόσβασης στο cloud (CASB). Την εποχή της εξαγοράς της Broadcom, όπως αναφέρθηκε από το SearchSecurityο Eric Parizo, ανώτερος αναλυτής στο Ovum, δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ για το μέλλον της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Symantec λόγω της εξειδίκευσης του υλικού της Broadcom.

Αυτή ήταν μια άποψη που επανέλαβε ο Sounil Yu, μέλος του συμβουλίου συμβούλων της εταιρείας VC Strategic Cyber ​​Ventures, ο οποίος επιβεβαίωσε την κίνηση της Accenture. «Η εξαγορά από την Accenture της επιχείρησης MSSP της Symantec ευθυγραμμίζεται καλά σε δύο μέτωπα», είπε ο Yu. CIO της επιχείρησης σε ένα email. «Πρώτον, σε αντίθεση με την επιχείρηση της Broadcom που είναι πρώτη στο υλικό, η Accenture είναι μια επιχείρηση που προσανατολίζεται πρώτα στις υπηρεσίες, επομένως το επιχειρηματικό μοντέλο MSSP της Symantec θα ταιριάζει καλά. Δεύτερον, τόσο το MSSP Operations Center της Symantec όσο και το Cyber ​​Fusion Center της Accenture εδρεύουν στη Βόρεια Βιρτζίνια, παρέχοντας μια ευκαιρία στη συνδυασμένη επιχείρηση να μοιραστεί ταλέντα και να διασταυρώσει τις δεξιότητες σε τοπικό επίπεδο.

Μια αναφορά από την 451 Research, που πρόκειται να δημοσιευτεί αργότερα σήμερα (9 Ιανουαρίου) και να την δει CIO της επιχείρησης, τρέχει στα ίδια θέματα, παρόλο που η Broadcom δεν ήταν «σχετικά ήσυχη» σχετικά με το θέμα. «Είναι πιθανό ότι μια επιχειρηματική γραμμή που εστιάζει στις υπηρεσίες μπορεί να μην αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Broadcom που, μέχρι σήμερα, είχε εστίαση στο υλικό και, πιο πρόσφατα, στο λογισμικό», σημειώνει η έκθεση. «Η κίνηση ακολουθεί επίσης μια παρόμοια στρατηγική που υιοθέτησε η εταιρεία μετά την εξαγορά της Brocade και της CA Technologies, όταν εγκατέλειψε το Veracode στην Thoma Bravo και την επιχείρηση μεταγωγής, δρομολόγησης και ανάλυσης δεδομένων της Brocade στην Extreme Networks».

Το 451 επιβεβαίωσε επίσης ότι η Symantec και η Accenture είναι καλή. «Για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, οι διαχειριζόμενοι πάροχοι υπηρεσιών ασφαλείας πρέπει να συνεχίσουν να εξελίσσονται ταχύτερα από ό,τι οι αντίπαλοι μπορούν να προσαρμοστούν και να είναι αρκετά ευέλικτοι για να ανταποκριθούν στις συνεχείς απαιτήσεις και τους κινδύνους που συνεπάγονται οι πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων», προσθέτει η έκθεση.

«Η Accenture επιδιώκει την απόκτηση των Υπηρεσιών Cyber ​​Security της Symantec ως ένα από τα μονοπάτια για να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις και τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες ασφάλειας των οργανισμών σε όλο τον κόσμο».

Είναι σίγουρα μια ευρύτερη περίοδος αλλαγών στη Symantec. Αρκετά ανώτερα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του Chris Brown, ανώτερου διευθυντή σε παγκόσμιες εταιρείες ενοποίησης συστημάτων και παρόχων υπηρεσιών EMEA, και Nathan Eames, διευθυντής παρόχων λύσεων cloud EMEA και δημόσιου cloud, ανακοίνωσαν μέσω του LinkedIn νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είχαν εργαστεί την τελευταία τους μέρα στην εταιρεία. Οι κινήσεις φάνηκε να σχετίζονται με την εξαγορά της Broadcom.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Ενδιαφέρεστε να ακούσετε τους ηγέτες του κλάδου να συζητούν θέματα όπως αυτό και να μοιράζονται τις περιπτώσεις χρήσης τους; Παρακολουθήστε τη συστεγαζόμενη IoT Tech Expo, Έκθεση Blockchain, AI & Big Data Expo, Cyber ​​Security & Cloud Expo και 5G Expo World Series με επερχόμενες εκδηλώσεις στη Silicon Valley, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ και εξερευνήστε το μέλλον της επιχειρηματικής τεχνολογίας.