Η Verizon εξαγοράζει το BlueJeans – με ενσωμάτωση 5G στον ορίζοντα

Η Verizon εξαγοράζει το BlueJeans – με ενσωμάτωση 5G στον ορίζοντα

November 26, 2022 0 Von admin

Ακολουθεί μια εξαγορά που έχει νόημα για όλους σε αυτό το τρέχον κλίμα: Η Verizon ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει την εταιρεία παροχής τηλεδιάσκεψης BlueJeans Network.

Η κίνηση θα οδηγήσει την BlueJeans να μετακινηθεί στο χαρτοφυλάκιο της Verizon Business γύρω από τις ενοποιημένες επικοινωνίες, με τη Verizon να υπόσχεται ότι η πλατφόρμα θα είναι επίσης «βαθιά ενσωματωμένη» στον οδικό χάρτη 5G του φορέα εκμετάλλευσης.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει τόσο βραχυπρόθεσμος όσο και μακροπρόθεσμος στόχος. Η πανδημία του Covid-19 και τα επακόλουθα μέτρα εργασίας από το σπίτι που υιοθετήθηκαν από τη συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών, σημαίνει μια προφανή ευκαιρία, ιδίως καθώς η αύξηση της χρήσης του Zoom έχει οδηγήσει σε έξαρση των ζητημάτων ασφάλειας με αυτό.

Μακροπρόθεσμα, η ευκαιρία 5G είναι εμφανής, με τη Verizon να εξετάζει το BlueJeans ως διευκολυντή για τομείς όπως η τηλεϊατρική, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και η εργασία επί τόπου. Αυτό μπορεί να επιταχυνθεί από την κρίση του κορωνοϊού. Όταν οι εταιρείες αναδύονται στο «νέο κανονικό», ορισμένα τμήματα του τρέχοντος lockdown – με την αυτοσχέδια εκπαίδευση εξ αποστάσεως και την τηλεϊατρική ήδη – μπορεί να παραμείνουν.

«Καθώς ο τρόπος εργασίας μας συνεχίζει να αλλάζει, είναι απολύτως κρίσιμο για τις επιχειρήσεις και τους πελάτες του δημόσιου τομέα να έχουν πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη σειρά προσφορών που είναι έτοιμες για επιχειρήσεις, ασφαλείς, χωρίς τριβές και που ενσωματώνονται με τα υπάρχοντα εργαλεία», δήλωσε η Tami Erwin, Διευθύνων Σύμβουλος της Verizon Business σε δήλωση. «Η συνεργασία και η επικοινωνία έχουν γίνει στην κορυφή της ατζέντας για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και σε όλους τους τομείς τους τελευταίους μήνες».

Ο Mike Fasciani, διευθυντής έρευνας για ενοποιημένες επικοινωνίες και συνεργασία στη Gartner, συμφώνησε ότι η Verizon ειδικότερα μπορεί να αξιοποιήσει τις επενδύσεις της σε υπηρεσίες δικτύου 5G με νέο περιεχόμενο για εταιρικούς πελάτες.

«Η στροφή προς την εργασία από το σπίτι έχει δείξει στις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο ότι οι βιντεοσυνεδριάσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να μιμηθούν τις εμπειρίες πρόσωπο με πρόσωπο και να παραμείνουν παραγωγικοί», είπε ο Fasciani. CIO της επιχείρησης. «Βραχυπρόθεσμα, αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για τη Verizon και την BlueJeans να πιάσουν αυτό το κύμα.

«Μακροπρόθεσμα, η χρήση βίντεο ως μέρος των καθημερινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί», πρόσθεσε ο Fasciani. «Η τηλεϊατρική, η απομακρυσμένη τραπεζική, η εργασία επί τόπου, τα διαδικτυακά πανεπιστημιακά μαθήματα, οι εικονικές εκδηλώσεις και οι δεσμεύσεις πωλήσεων και υπηρεσιών σε όλους τους κλάδους θα δουν οφέλη στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση των εμπιστευτικών εμπειριών».

Ως μέρος της αποστολής του, ο Fasciani εξερευνά την ασφάλεια γύρω από το λογισμικό συνεργασίας και, εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας, έγραψε μια ανάρτηση στο blog εξερευνώντας βέλτιστες πρακτικές για ασφαλή τηλεδιάσκεψη νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Fasciani, οι πάροχοι υπηρεσιών και οι ηγέτες πληροφορικής των οργανισμών έχουν τον ίδιο ρόλο να διαδραματίσουν στη διατήρηση της ασφάλειας – όπως το μοντέλο κοινής ευθύνης για την ασφάλεια στο cloud ισχύει μεταξύ προμηθευτή και πελάτη.

«Οι πάροχοι υπηρεσιών στην αγορά εταιρικών λύσεων βίντεο είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια συστημικού επιπέδου της πλατφόρμας και του δικτύου τους και τα δεδομένα που συλλέγουν από τους πελάτες τους», έγραψε ο Fasciani. «Οι ηγέτες πληροφορικής και οι αξιωματικοί ασφαλείας διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο διασφαλίζοντας ότι η χρήση αυτών των υπηρεσιών πληροί τις εταιρικές πολιτικές ασφάλειας».

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

(γ)iStock.com/RiverNorthPhotography

Ενδιαφέρεστε να ακούσετε τους ηγέτες του κλάδου να συζητούν θέματα όπως αυτό και να μοιράζονται τις περιπτώσεις χρήσης τους; Παρακολουθήστε τη συστεγαζόμενη IoT Tech Expo, Έκθεση Blockchain, AI & Big Data Expo, Cyber ​​Security & Cloud Expo και 5G Expo World Series με επερχόμενες εκδηλώσεις στη Silicon Valley, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ και εξερευνήστε το μέλλον της επιχειρηματικής τεχνολογίας.