Θα πάρω δύο σάκχαρα, μια πλευρά του καλού κάρμα και μια ευκαιρία να δω ένα oriole

Θα πάρω δύο σάκχαρα, μια πλευρά του καλού κάρμα και μια ευκαιρία να δω ένα oriole

August 6, 2022 0 Von admin

Από πού προέρχεται ο καφές σας; Κολούμπια; Ονδούρα; Το Starbuck είναι στη γωνία; Δίκαιο. Αλλά από πού προέρχεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;

Συμβατική φάρμα καφέ

Όλο και περισσότερο, η γη στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική είναι ξεκάθαρη για φυτείες καφέ που τρέφουν την αγάπη μας για την πρωινή παρασκευή. Αυτό το ξέφωτο αφαιρεί όλα τα δέντρα και το φύλλωμα στα οποία βασίζονται πολλά από τα αποδημητικά ωδικά πτηνά μας – τσούχτρες, τσίχλες, τσίχλες και παρόμοια – για τροφή και κάλυψη στα χειμωνιάτικα σπίτια τους. Οι περισσότερες φάρμες καφέ είναι οικολογικές νεκρές ζώνες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι περίπου το ένα τρίτο των πληθυσμών των γηγενών πτηνών μας βρίσκεται σε πτώση και ότι η απώλεια οικοτόπων είναι η κύρια αιτία αυτής της μείωσης, ο καφές που αγοράζετε κάνει πραγματική διαφορά.

Καφές σε σκιά

Εκεί έρχεται ο καφές Bird Friendly®. Οι πραγματικά φιλικοί προς τα πουλιά καφέδες καλλιεργούνται στη σκιά, δηλαδή καλλιεργούνται κάτω από ένα προδιαγεγραμμένο μείγμα φυλλώματος, ύψους δέντρου και βιοποικιλότητας που δημιουργεί ενδιαιτήματα για πτηνά και άλλα άγρια ​​ζώα, μάλλον παρά γη που έχει καθαριστεί από κάθε βλάστηση εκτός από τα καφεόδεντρα. Είναι 100 τοις εκατό απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες και 100 τοις εκατό αγνά, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αραίωση προϊόντος με άλλα, μη πιστοποιημένα προϊόντα.

Σύμφωνα με την American Birding Association, μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα δέκατο στρέμμα φιλικό προς τα πουλιά βιότοπο με κάθε αγορά ενός κιλού καφέ που καλλιεργείται στη σκιά.

Οι καλύτεροι καφέδες για πτηνά πιστοποιούνται από ορνιθολόγους τρίτων με βάση κριτήρια που καθορίζονται από το Smithsonian Migratory Bird Center. Εν ολίγοις, οι επιστήμονες επισκέπτονται τα αγροκτήματα που καλλιεργούνται στη σκιά και μετρούν τα πουλιά εκεί για να διασφαλίσουν ότι το αγρόκτημα παρέχει βιότοπο δεύτερο μόνο μετά το αδιατάρακτο δάσος. Είναι ο βιότοπος που κρατά ζωντανά τα αποδημητικά πουλιά μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να τα καλωσορίσουμε πίσω στα δάση και στα πάρκα μας την επόμενη άνοιξη. Οι περισσότεροι φιλικοί προς τα πουλιά καφέδες καλλιεργούνται στα υψίπεδα της Λατινικής Αμερικής, αλλά το αποδημητικό πουλί Smithsonian Το Κέντρο εργάζεται για να ενθαρρύνει τα πιστοποιημένα αγροκτήματα στην Αιθιοπία, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Πάνω από το 75% του καφέ παγκοσμίως καλλιεργείται με πρακτικές που καταστρέφουν ενεργά τον βιότοπο των δασών. Και όταν αυτά τα δάση εξαφανίζονται, εξαφανίζονται και τα πουλιά.

Κοστίζει περισσότερο; Είναι συγκρίσιμο με άλλες τιμές προϊόντων δίκαιου εμπορίου και αξίζει τον κόπο για να διασφαλίσουμε ότι τα αποδημητικά πτηνά μας δεν πληρώνουν την τελική τιμή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα του καφέ που καλλιεργείται σε σκιά, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του φιλικού προς τα πτηνά καφέ του Smithsonian. Και όταν ψωνίζετε για καφέ, αναζητήστε αυτή τη σφραγίδα: