Καλλιέργεια λουλουδιών για την προσέλκυση αρπακτικών αφίδων στις αρχές της άνοιξης – Αειφόρος γεωργία στην αγορά

0
Καλλιέργεια λουλουδιών για την προσέλκυση αρπακτικών αφίδων στις αρχές της άνοιξης – Αειφόρος γεωργία στην αγορά
Ανθοφορία μποράγου στο τσέρκι μας τον Ιανουάριο, ανάμεσα στα μαρούλια. Φωτογραφία Pam Dawling

Τον περασμένο Ιούλιο, όταν βρισκόμουν σε κλειστούς χώρους από τη ζέστη, σχεδιάζοντας τις καλλιέργειες του επόμενου χειμώνα και της άνοιξης, ερεύνησα και έγραψα το Controlling Aphids in Early Spring

Έχω επίσης μια ανάρτηση (άλλο ένα έργο συλλογής πληροφοριών Ιουλίου!) σχετικά με τα εντομογενή λουλούδια για την προσέλκυση ωφέλιμων εντόμων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, σε διάφορες εποχές του χρόνου. Στα τέλη Απριλίου, σπέρνουμε πολλά βύσματα διαφορετικών λουλουδιών για να τα φυτέψουμε σε κύκλους εντόμων στα άκρα των υπαίθριων υπερυψωμένων κρεβατιών μας. Ελπίζουμε να βρούμε μια παρόμοια προσέγγιση που θα λειτουργήσει νωρίτερα μέσα στο έτος για τις αφίδες στεφάνης και θερμοκηπίου.

Πασχαλίτσες του Μέιν
Αφίσα από το Lost Ladybug Project

Τα αρπακτικά έντομα των αφίδων, όπως οι πασχαλίτσες, τα παράσιτα των αφίδων, τα ζωύφια, οι σφήκες, οι σκαθάρια, οι συρφιδικές μύγες και οι σκαθάρια στρατιωτών έλκονται από φυτά με μικρά επίπεδα ανοιχτά λουλούδια, όπως αλυσούμι, άνηθο, αχυρίδα, φαγόπυρο, και, σύμπαν. Αυτή είναι μια μάλλον χαλαρή και γενική δήλωση. Σε μεγάλη κλίμακα, αυτό είναι γνωστό ως Farmscaping, και μπορείτε να το διαβάσετε σε μια δημοσίευση από την ATTRA. Farmscaping για την ενίσχυση του βιολογικού ελέγχου . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δημοσίευση για να κάνετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παρασίτων. Οι πασχαλίτσες είναι μια καλή γενική βοήθεια επειδή τρώνε τα αυγά πολλών διαφορετικών ειδών παρασίτων. Οργανική Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παρασίτων από την ATTRA παρέχει ευρύτερες πληροφορίες σχετικά με τη βιολογική διαχείριση των παρασίτων.

Πασχαλίτσες της Νότιας Ντακότα
Lost Ladybug Project

eOrganic έχει πολλά άρθρα για Διαχείριση Εντόμων σε Συστήματα Βιολογικής Καλλιέργειαςπου εξηγούν τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων παρασίτων με οικολογικές πρακτικές, ξεκινώντας με ενέργειες που επιλέγονται για τη μείωση των πιθανοτήτων το παράσιτο να πιάσει ποτέ τις καλλιέργειές σας.

Οι αφίδες μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο νωρίς την άνοιξη στο θερμοκήπιο και στο στεφάνι μας, καθώς δραστηριοποιούνται πριν τα ιθαγενή αρπακτικά τους, όπως οι πασχαλίτσες, βγουν από τη χειμερία νάρκη. Έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στο στεφάνι μας και στο θερμοκήπιό μας με τις μεταφυτεύσεις μελιτζάνας, πιπεριάς και ντομάτας από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα έως τα τέλη Μαΐου ανάλογα με το πότε θα καταφέρουμε να τις θέσουμε υπό έλεγχο. Εφαρμόζουμε το πλάνο μας που φτιάξαμε το καλοκαίρι.

Εντομογενή άνθη κατά των αφίδων

Εν τω μεταξύ, τον Ιανουάριο είχαμε κακές αφίδες στο μαρούλι και, από τα λουλούδια μας για να προσελκύσουμε ευεργετικά, το μποράτζο ήταν το μόνο που άνθιζε. Δεν ήταν αρκετό. Κάναμε τρεις ψεκασμούς με σαπουνόνερο σε διαστήματα 5 ημερών για να σκοτωθούν οι αφίδες.

Φυτό πιπεριάς με αφίδες. Φωτογραφία Pam Dawling

Υπάρχουν πολλά είδη αφίδων. Ο κύκλος ζωής των αφίδων ξεκινά την άνοιξη με τα αυγά να εκκολάπτονται σε θηλυκά χωρίς φτερά που γεννούν μέσω της παρθενογένεσης περισσότερα θηλυκά. Μέσα σε μια εβδομάδα, ένα θηλυκό μπορεί να παράγει 100 κλώνους, οι οποίοι μπορούν να επαναλάβουν τη διαδικασία σε ηλικία μιας εβδομάδας. Αυτό συνεχίζεται έως ότου οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή τα αρπακτικά προκαλούν την παραγωγή μιας γενιάς θηλυκών φτερωτών αφίδων που μετακινούνται σε νέα φυτά. Αργότερα το καλοκαίρι γεννιούνται αρσενικές αφίδες και τα θηλυκά γεννούν γονιμοποιημένα αυγά που διαχειμάζουν στα φυτά ξενιστές, για να εκκολαφθούν την επόμενη άνοιξη.

Αυτή την εβδομάδα, θέλω να κάνω μια αναφορά προόδου για τα λουλούδια που καλλιεργούμε. Το γράφημα δίνει λεπτομέρειες για αυτά που επιλέξαμε, πού βρήκαμε τον σπόρο και σε ποιους μήνες αποφασίσαμε να τα φυτέψουμε.

Τον Ιανουάριο, ο σπαρμένος τον Σεπτέμβριο μποράγκος ανθίζει στο στεφάνι μας. Φωτογραφία Pam Dawling

Η πρώτη φύτευση, τον Σεπτέμβριο, έγινε μόνο από μποράτζο και shungiku (χόρτα χρυσάνθεμων). Ελπίζαμε ότι θα μας έδιναν νωρίς λουλούδια για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα. Αυτά τα φυτά έγιναν αρκετά μεγάλα για να μεταφυτευθούν στο έδαφος και σε γλάστρες 8″ (20 cm). Σκεφτήκαμε ότι η ύπαρξη μερικών σε μεγάλες γλάστρες θα μας επέτρεπε να τα μετακινήσουμε στα προβληματικά σημεία.

Shungiku (χόρτα χρυσάνθεμων) που σπέρνεται τον Σεπτέμβριο τον Ιανουάριο.
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τα φυτά σε γλάστρες στεγνώνουν πολύ γρήγορα και στο τσέρκι και στο θερμοκήπιο! Τα shungiku έχουν φανεί κοντά στην ανθοφορία αρκετές φορές και οι τυχαία ξηρές συνθήκες θα έπρεπε να τους είχαν βοηθήσει να πανικοβληθούν και να ανθίσουν, αλλά δεν το έχουν κάνει. Το μποράτζο άνθισε με συστάδες που μοιάζουν με πομπόν, πολύ πιο συμπαγές από το ανοιξιάτικο μποράτζο εξωτερικού χώρου.

Φυτά Meadowfoam που σπάρθηκαν τον Οκτώβριο στο στεφάνι μας τον Ιανουάριο. Φωτογραφία Pam Dawling

Η δεύτερη φύτευση, στα τέλη Οκτωβρίου, αποτελούνταν από Meadowfoam, Tidy Tips, Phacelia και Yarrow. Αυτά τα φυτά είναι ακόμα μικρά, καθώς το γράφω στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οκτώβριος-σπαρμένος Φακελία τον Ιανουάριο. Φωτογραφία από την Pam Dawling

Έχουν τοποθετηθεί σε γλάστρες από κελιά σε γλάστρες 4” (10 cm) και μερικές είναι έτοιμες για μεγαλύτερες γλάστρες. Χωρίς λουλούδια, χωρίς βοήθεια κατά των αφίδων μαρουλιού του Ιανουαρίου.

Tidy Tips (και περισσότερα phacelia) που έσπειραν τον Οκτώβριο στο στεφάνι μας τον Ιανουάριο.
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Η τρίτη σπορά μόλις έγινε, την 1η Φεβρουαρίου, και περιλαμβάνει μποράντζο, shungiku, Meadowfoam, Phacelia, Tidy Tips και yarrow. Ξέχασα να σπείρω alyssum, έτσι θα είναι λίγο αργότερα.

Αργά αναπτυσσόμενα φυτά αχύρου που σπάρθηκαν από τον Οκτώβριο τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας χώρο στο μονοπάτι ανάμεσα στα κρεβάτια μαρουλιού. Φωτογραφία Pam Dawling

Το μποράτζο και το shungiku που σπάρθηκαν τον Σεπτέμβριο είχαν και τα δύο προβλήματα με τις χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Είχαμε έναν ήπιο Δεκέμβριο και μετά έναν Ιανουάριο με τρεις μη συνεχόμενες νύχτες στους 10F (-12C). Στο διπλό πολυπολικό στεφάνι μας, ανοίγουμε το κάλυμμα σειρών τη νύχτα, εάν απειλείται να είναι 8 F (-13 C) ή χαμηλότερη σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό ήταν περίπου 6 φορές μέχρι στιγμής, αλλά οι 10 F (-12 C) ήταν το πιο κρύο μας. Κάποια από τα μποράτζια και το shungiku υπέστησαν ζημιά από το κρύο και μερικά υπέστησαν ζημιά από το κάλυμμα της σειράς (βιασύνητο τράβηγμα!)

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν παρατηρηθεί ωφέλιμα οφέλη στα άνθη του μποράγου και δεν έχουν σκοτωθεί αφίδες ως αποτέλεσμα. Είμαστε ακόμα αισιόδοξοι, ειδικά για τη μείωση του αριθμού των αφίδων στις πιπεριές. Έρχονται περισσότερες αναφορές προόδου!

Λουλούδια κατά των Αφίδων! Φωτογραφία Pam Dawling

Schreibe einen Kommentar