Καταπολέμηση Παρασίτων Κήπου – Καταπολέμηση Παρασίτων στον Φυσικό Κήπο

2
Καταπολέμηση Παρασίτων Κήπου – Καταπολέμηση Παρασίτων στον Φυσικό Κήπο

Η καταπολέμηση των εντόμων στον κήπο δεν είναι το αγαπημένο μου παρελθόν. Είμαι σίγουρος ότι πιστεύουν ότι ο «άνθρωπος» τους φύτεψε έναν μπουφέ. Εξάλλου, ζούμε στο δάσος, και υπάρχουν ένα εκατομμύριο έντομα εδώ έξω ακριβώς έτοιμα να κατασπαράξουν τον κήπο μου. Ακόμα κι έτσι, αντιστέκομαι, δεν ξαπλώνω! Επομένως, συγκέντρωσα μερικά πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντεπιτεθείτε επίσης. Επιπλέον, ελπίζω να τα βρείτε καταπολέμηση παρασίτων στον κήπο χρήσιμες ιδέες!

Λαμβάνοντας τα θέματα των παρασίτων του κήπου στα χέρια σας, κυριολεκτικά!

Χωρίς αμφιβολία, τα φυτά που είναι υγιή και χαρούμενα είναι φυσικά πιο ανθεκτικά στις βλάβες από έντομα. Για παράδειγμα, τα φυτά που έχουν τη σωστή ποσότητα φωτός, νερού και τροφής είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν από επιθέσεις από έντομα.

Βοηθά επίσης όταν διατηρείτε τα ζιζάνια υπό έλεγχο και αφαιρείτε τυχόν μη παραγωγικά φυτά.

Μερικές φορές τα φυτά έρχονται σε διαφορετικές ποικιλίες. Επιπλέον, ορισμένες ποικιλίες μπορεί να περιλαμβάνουν αντίσταση στα έντομα. Η επιλογή της σωστής ποικιλίας μπορεί πράγματι να είναι επίσης σημαντική.

Μάθετε πού κρύβονται!

Προφανώς, τα έντομα/τα ζωύφια δεν κρύβονται μόνο κάτω από τα φύλλα!

Μερικές φορές, οι κάμπιες κρύβονται ανάμεσα σε δύο φύλλα. Συγκεκριμένα, κουκουλώνονται ανάμεσα σε δύο φύλλα, σχεδόν κολλώντας τα μεταξύ τους. Νομίζεις ότι αυτό μπορεί να φαίνεται φανερός αλλά ΔΕΝ! Στην πραγματικότητα, μοιάζει με ένα κανονικό φύλλο. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να βρείτε αυτά τα μικρά κουφώματα επιθεωρώντας την επάνω και την κάτω πλευρά των φύλλων. Αν βρείτε δύο φύλλα κολλημένα μεταξύ τους, μαδήστε τα και τα δύο και σφάξτε την κάμπια!

Δεν έχω καταφέρει να προσδιορίσω τι είδους κάμπια είναι αυτές, δυστυχώς. Αν γνωρίζετε, αφήστε μου ένα σχόλιο για να τα μελετήσω περαιτέρω!

Βρήκα πολλά από αυτά φέτος. Ήταν στη μέντα μου, τα μαύρα φασόλια και τα φύλλα μου.

Επιπλέον, θα θελήσετε να ελέγξετε το στέλεχος, τα λουλούδια και τα μπουμπούκια των φυτών για παράσιτα.

Έχετε χαμηλό χώρο; Εντάξει. Οικία όπου βρίσκεστε! Η κάθετη κηπουρική είναι μια καταπληκτική λύση για όσους μένουν σε μικρά οικόπεδα σε διαμερίσματα ή διαμερίσματα! Μεγιστοποιήστε το χώρο σας μεγαλώνοντας και μεγαλώνοντας! Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου.

Squish The Squishies

Σωστά το είπα! Σκουπίστε αυτούς τους κακούς! Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που έχω μάθει για την κηπουρική στη Φλόριντα είναι ότι υπάρχουν πολλά σφάλματα και πρέπει να πολεμήσετε τα καλά πάλεψε καθημερινά! Πρέπει να επιθεωρείτε τα φυτά σας καθημερινά, ίσως δύο φορές την ημέρα! Ακούγεται τρελό, αλλά αν θέλετε να αποφύγετε προσεγγίσεις όπως η χρήση φυτοφαρμάκων, αυτό είναι απαραίτητο.

Βρείτε τα ζωύφια πριν φάνε όλα τα καλούδια του κήπου σας!

Υπάρχουν μερικά έντομα που μπορείτε απλά να σφίξετε ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Μερικά έντομα που θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε γάντια για να σφίξετε, όπως το Eastern Lubber που αντιμετώπισα φέτος. Προφανώς έχουν μια αφρώδη τοξίνη που θα την εκτοξεύσουν από τα πίσω τέταρτά τους. Είναι καλή ιδέα να φοράτε γάντια όταν πιέζετε τοξικά έντομα.

Το να σφίξετε μερικά έντομα όπως οι αφίδες μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο, καθώς μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αναστέλλει μια φερομόνη που λέει στις άλλες αφίδες ότι είναι ώρα να φύγουν.

Spray The Squishies

Για φυτά που μπορούν να αντέχουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα νερού και να ψεκάσετε τα έντομα. Δεν μου αρέσει η ιδέα να επιστρέφουν απλώς…

Υπολείμματα κουζίνας που λειτουργούν ως έλεγχος παρασίτων στον κήπο!

Φλούδες πορτοκαλιού μπορεί να είναι φυσικός αποτρεπτικός παράγοντας για παράσιτα, όπως οι γάτες, οι αφίδες και τα μυρμήγκια. Απλά γιατί δεν τους αρέσει η μυρωδιά των εσπεριδοειδών!

Γενικά, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις φλούδες πορτοκαλιού σας και να τις κόψετε σε μικρά κομμάτια και να τις φυτέψετε γύρω από το στέλεχος του φυτού ή να σκάψετε μια τάφρο δίπλα στα φυτά και να τις θάψετε.

Σκορδοχαρτί – Το σκορδόχαρτο μπορεί να βοηθήσει στην απώθηση ορισμένων εντόμων όπως οι αφίδες. Τα τρίβουμε στο μπλέντερ, τα πασπαλίζουμε γύρω από το στέλεχος ενός φυτού και τα δουλεύουμε λίγο στο χώμα.

Μπανανόφλουδες – Κόψτε τις φλούδες μικρές, σκάψτε μια τάφρο δίπλα στα φυτά σας και θάψτε τις στο χώμα.. Οι φλούδες μπανάνας μπορούν να βοηθήσουν στην απώθηση ορισμένων παρασίτων, αλλά παρέχουν επίσης κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και πολλά άλλα στο έδαφος.

Ολοφυσικό σπρέι καταπολέμησης παρασίτων κήπου

Οι πρώτες δύο συνταγές που παραθέτω είναι ένα μείγμα νερού και σαπουνιού. Όταν διάβασα για πρώτη φορά σχετικά με τη χρήση ενός διαλύματος με σαπουνόνερο για την καταπολέμηση των παρασίτων στον κήπο, ήμουν λίγο μπερδεμένος. Γιατί στο καλό το σαπουνόνερο σκότωνε τα παράσιτα του κήπου; Απέφυγε να χρησιμοποιήσω αυτή τη μέθοδο, γιατί πίστευα ότι σίγουρα δεν θα λειτουργούσε.

Ωστόσο, έκανα πολύ λάθος. Όχι, μην με παρεξηγήσετε, καταπολεμώντας τα παράσιτα του κήπου σε έναν τεράστιο πόνο στο πίσω μέρος! Ακόμη και με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές μου. Ζω στη Φλόριντα και παλεύω με σφάλματα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. σχεδόν!

Σπιτικά σπρέι καταπολέμησης παρασίτων κήπου

Νερό & Σαπούνι Garden Spray

Αυτό είναι το πάω για ψεκασμό! Είναι το πιο εύκολο στην κατασκευή, και καλά λειτουργεί αρκετά καλά.

Αυτός ο ψεκασμός με σαπουνόνερο για τα φυτά του κήπου σας θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των εντόμων όπως οι αφίδες, οι αλευρώδεις, οι λευκές μύγες, οι σούπιοι και οι γυμνοσάλιαγκες τριανταφυλλιάς. Επιπλέον, αυτό το σπρέι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα μαλακά άλατα σε φυτά εσωτερικού χώρου, οπωροφόρα δέντρα και καλλωπιστικά φυτά. Αυτό το σαπούνι πρέπει να χρησιμοποιείται τακτικά μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο ή να αποδεκατιστεί ο πληθυσμός των εντόμων!

Συνταγή για εντομοκτόνο σπρέι με σαπουνόνερο

Συστατικά & Οδηγίες

Μερικές σταγόνες από Σαπούνι Καστίλλης Dr. Bronner (Αυτό είναι το είδος που χρησιμοποιώ)
Γεμίστε το υπόλοιπο μπουκάλι ψεκασμού σας με νερό.

Για να εφαρμόσετε αυτό το σπρέι: Αρχικά, κτυπήστε το χέρι σας γύρω από το κάτω μέρος του φυτού και γύρω από το στέλεχος. Στη συνέχεια, ψεκάστε στο χέρι σας και πάνω στο φυτό. Συνεχίστε να ψεκάζετε όσο ανεβάζετε το φυτό. Ως αποτέλεσμα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διανείμετε το σαπουνόνερο στην κάτω και πάνω πλευρά των φύλλων.

Πώς το σαπούνι και τα απορρυπαντικά καταφέρνουν να σκοτώσουν τα έντομα

Το τρελό είναι ότι οι επιστήμονες δεν είναι ακριβώς σίγουροι γιατί το νερό με σαπούνι σκοτώνει τα έντομα. Ωστόσο, εργάζονται για τη μελέτη αυτού του γρίφου. Κάποιο σαπούνι λειτουργεί αφαιρώντας απλώς την εξωτερική κηρώδη επικάλυψη της επιδερμίδας ενός εντόμου. Που καταστρέφει τις υδατοστεγείς ιδιότητές του και κάνει το έντομο να στεγνώνει και να πεθαίνει.

Από την άλλη πλευρά, άλλα σαπούνια μπορεί να έχουν εντομοκτόνες ιδιότητες που μπορεί να επηρεάσουν το νευρικό τους σύστημα. Ευτυχώς, αυτό συνήθως επηρεάζει μόνο τα φυτοφάγα έντομα. Επιπλέον, συνήθως αφήνει μόνα τα χρήσιμα έντομα όπως οι πασχαλίτσες, τα αρπακτικά ακάρεα και οι άλλοι φίλοι μου του κήπου, κορδόνια.

Πικάντικο σπρέι καταπολέμησης παρασίτων

Αυτό το σπρέι καταπολέμησης παρασίτων κήπου συνήθως λειτουργεί για αφίδες, κάμπιες, γυμνοσάλιαγκες, σαλιγκάρια, ζωύφια πατάτας, ζωύφια κολοκυθιών, σκουλήκια κοπής και αράχνες.

Συστατικά:

Κατευθύνσεις:

 1. Αρχικά, προσθέστε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
 2. Δεύτερον, προσθέστε σαπούνι και ανακατέψτε καλά το μείγμα.
 3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
 4. Επιπλέον, παρακολουθήστε προσεκτικά το τηγάνι, για να βεβαιωθείτε ότι δεν βράζει, αφαιρέστε το αμέσως από τη φωτιά.
 5. Κατεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
 6. Σούρωσε τα υλικά.
 7. Ρίξτε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 8. Ψεκάστε σε όλο το φυτό και φροντίστε να βγάλετε την κάτω πλευρά των φύλλων! Εκεί αρέσει στα ζωύφια να κρύβονται και να γεννούν αυγά.
 9. Εφαρμόστε αυτό το σπρέι περίπου 1 την εβδομάδα ή μετά από κάθε πότισμα.

Μην ψεκάζετε τα φυτά σας στη ζέστη της ημέρας, γιατί μπορεί να καεί το φύλλωμα.

2 ψεκασμοί για τον έλεγχο του ωιδίου

Εάν παρατηρήσετε μια λευκή ουσία στα φυτά σας, πιθανότατα πρόκειται για ωίδιο.

Μέθοδος μαγειρικής σόδας

 1. Πάρτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με ένα γαλόνι νερό.
 2. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρικό λάδι, όποιο είδος λαδιού καρύδας προτιμώ.
 3. Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων.
 4. Ψεκάστε στα φυτά και φροντίστε να βγάλετε την κάτω πλευρά των φύλλων.

Μην ψεκάζετε τα φυτά σας στη ζέστη της ημέρας, γιατί μπορεί να καεί το φύλλωμα.

Εφαρμόστε μία φορά την εβδομάδα για τρεις εβδομάδες.

Μέθοδος γάλακτος

 • 1 μέρος γάλα
 • 3-4 μέρη νερό
 • Ανακατεύουμε σε μπουκάλι ψεκασμού
 • Ψεκάστε στα φυτά και φροντίστε να βγάλετε την κάτω πλευρά των φύλλων.

Μου αρέσει να ψεκάζω το πρωί και να τοποθετώ το φυτό σε ένα μέρος όπου θα βγάζει λίγο πρωινό ήλιο. Αν είναι φυτό που αγαπά τη σκιά, αφήστε το να μείνει στον ήλιο για μία ή δύο ώρες και μετά τοποθετήστε το ξανά στη σκιά.

Εφαρμόστε ξανά κάθε 10 ημέρες περίπου μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Καταπολέμηση παρασίτων κήπων με χρήση φυτών – Φύτευση συντρόφων

 • κατιφέδες – Αυτά τα χαριτωμένα λουλούδια βοηθούν στην απώθηση των παρασίτων. Κρατήστε τα λουλούδια όλο το καλοκαίρι αφαιρώντας τα νεκρά λουλούδια.
 • Ηλίανθοι – Δεν είναι απλώς πανέμορφα, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά για να βοηθήσουν με τις αφίδες και άλλα παράσιτα. Οι ηλίανθοι μπορούν επίσης να προσφέρουν πέργκολα για αμπελουργικά φυτά όπως ο αρακάς, τα αγγούρια και τα φασόλια.
 • Ραπανάκι – Φυτέψτε κοντά το αγγούρι για να βοηθήσει στην απώθηση εντόμων όπως τα σκαθάρια του αγγουριού.
 • Χαμομήλι – Φυτέψτε κοντά σε αγγούρια, γογγύλια, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και κυρίως κρεμμύδια για να βελτιώσετε τη γεύση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το χαμομήλι για να φτιάξετε τσάι και σπιτικά είδη.
 • Nasturtiums – Ενα από τα αγαπημένα μου! Όχι μόνο έχουν όμορφα λουλούδια και φύλλα, αλλά βοηθούν και στην αποτροπή των ζωυφίων. Φυτέψτε κοντά σε αγγούρια, πεπόνια, ντομάτες, σκουός και λάχανο. Τα άνθη είναι βρώσιμα.
 • Βασιλικός – Λατρεύω τον βασιλικό! Φυτέψτε με ντομάτες για να βελτιώσετε κατά συνέπεια τη γεύση και την ανάπτυξη.
 • Ανηθο – Φυτέψτε τον άνηθο κοντά σε αγγούρια και λάχανο, κατά συνέπεια για να βελτιώσετε τη γεύση και να απωθήσετε τα παράσιτα.
 • κρεμμύδια – Φυτέψτε κρεμμύδια κοντά σε μπρόκολο, ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, φράουλες και λάχανο με αποτέλεσμα να απωθήσετε τα παράσιτα του κήπου.

Γη Διατόμων (DE) στον Κήπο

Μερικές προειδοποιήσεις για το DE πρώτα.

 • Αυτή η λεπτή ουσία σε σκόνη δεν είναι εξαιρετική για τους πνεύμονες. Προτείνεται σε ένα άτομο να φοράει μάσκα όταν την εφαρμόζει.
 • Χρησιμοποιείτε μόνο DE ποιότητας τροφίμων. Υπάρχουν δύο είδη, το ένα είναι food grade και το άλλο χρησιμοποιείται σε πισίνες! Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λάθος είδος, ειδικά στον κήπο.
 • Το DE μπορεί να σκοτώσει μέλισσες. Χρησιμοποιήστε με φειδώ. Χρησιμοποιήστε το DE στον κήπο μόνο όπου είναι απαραίτητο. Μην το χρησιμοποιείτε σε λουλούδια.

Τι είναι και γιατί είναι καλός έλεγχος παρασίτων στον κήπο;

Βρήκα την εξήγηση του τι ακριβώς εξηγείται όμορφα το DE Μέγιστη Απόδοση.

Μικροσκοπικά το DE έχει αιχμηρές άκρες, γεγονός που καθιστά το περπάτημα πάνω του για τα έντομα πολύ επικίνδυνο και θανατηφόρο. Είναι σαν να περπατάς πάνω σε ένα κομμάτι γυαλί.

Γι‘ αυτό λειτουργεί. Μου φαίνεται κάπως σκληρό τώρα που γράφω γι‘ αυτό, αλλά ξέρετε τι άλλο είναι σκληρό; Τα ανόητα έντομα είναι εκεί έξω χωρίς αμφιβολία και τρώνε τον κήπο μου. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά σε αυτά τα φυτά, και αυτοί οι κλέφτες αναμφίβολα έχουν καταστρέψει τα φυτά μου! Γκα!

Πώς να χρησιμοποιήσετε το DE στον κήπο ως έλεγχο παρασίτων στον κήπο

Μπορείτε να πασπαλίσετε ή να χρησιμοποιήσετε ένα ξεσκονόπανο (αυτό είναι αυτό που χρησιμοποιώ) για να ψεκάσω DE στις περιοχές που το χρειάζονται. Ως επί το πλείστον, μου αρέσει περισσότερο να χρησιμοποιώ ξεσκονόπανο. Είναι εύκολο να χρησιμοποιήσω αυτό το πράγμα και μέσα, όταν το βάζω γύρω από το κρεβάτι μου, τις σανίδες, πίσω από τη σόμπα και άλλα τέτοια…

Καλά σφάλματα για τον έλεγχο παρασίτων στον κήπο

 • Πασχαλίτσες (αγοράστε εδώ)
  Τρώει αφίδες, ψύλλοι, ακάρεα, σκαθάρι της πατάτας, λευκές μύγες.
  Μου αρέσει καλάθι χρυσού, άνηθος, πικραλίδα, αχυρίδα.
 • Praying Mantis (αγοράστε εδώ)
  Τρώεικάμπιες, και γρύλους, σκώρους, σκαθάρια.
  Μου αρέσειψηλά χόρτα και θάμνοι, κόσμος, κατιφέδες, άνηθοι.
 • Αράχνες
  Τρώει – αφίδες, κάμπιες, ακρίδες και μύγες φρούτων
  Σου αρέσει – ψηλά φυτά, σάπια φύλλα
 • Σκαθάρια εδάφους
  Τρώει κομμένα σκουλήκια, κάμπιες, γυμνοσάλιαγκες, σκαθάρια πατάτας
 • Μου αρέσει – τριφύλλι, νυχτολούλουδο
 • Aphid Midges
  Τρώειαφίδες
  Μου αρέσειάνηθο
 • Βρακονίδες Σφήκες
  Τρώει – αφίδες, κάμπιες, κερατοσκώληκα.
  Μου αρέσει άνηθος, μαϊντανός, βάλσαμο λεμονιού, αχυρίδα.
 • Damsel Bugs
  Τρώει -αφίδες, σκουλήκια λάχανου, κάμπιες, σκαθάρια πατάτας, ακάρεα.
  Συμπαθεί -μηδική, κύμινο, μάραθο, χρυσόβεργα, δυόσμος.
 • Πράσινα κορδόνια (αγοράστε εδώ)
  Τρώει – αφίδες, λευκές μύγες, αλευρώδεις, κάμπιες, φυλλοβόλα.
  Συμπαθήματα – πικραλίδα, άνηθος, αγγελική, κόλιανδρος.
 • Minute Pirate Bugs
  Τρώει – αφίδες, κάμπιες, αυγά εντόμων, ακάρεα αράχνης, θρίπες.
  Συμπαθούν – μηδική, κύμινο, μάραθο, χρυσόβεργα, δυόσμος.
 • Σκαθάρια στρατιωτών
  Τρώει – αφίδες, αυγά ακρίδας, έντομα με μαλακό σώμα
  Συμπαθούν – χρυσόβεργα, ζίννια, κατιφές, φλαμουριές
 • Ταχινίδες μύγες
  Τρώει – σκουλήκια, τσιγγάνοι, ιαπωνικά σκαθάρια, σκουός.
  Αρέσει – φαγόπυρο, καρότα, κόλιανδρος, κόλιαντρο, άνηθος.
 • Hoverflies
  Τρώει – αφίδες, κάμπιες, λέπια έντομα.
  Σου αρέσει – άνηθος, καλάθι με χρυσό, στάσις, αχυρίδα.
 • Καταστροφέας Mealybug (Cryptolaemus) (αγοράστε εδώ)
  Τρώει – αλευροφόρα, αφίδες, ανώριμα λέπια και ανώριμη λευκή μύγα
  Μου αρέσει – αγγελική, μάραθο, άνηθος, χρυσόβεργα, ηλίανθος.
 • Αρπακτικά ακάρεα (αγοράστε εδώ)
  Τρώει – ακάρεα αράχνης

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Σπιτικό Bug Repellent Spray

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι σκέφτεστε!… Αφήστε μου ένα σχόλιο!

Κοινοποιήστε στο Pinterest!

Καταπολέμηση παρασίτων στον κήπο

Πόροι:

https://ucanr.edu/blogs/blogcore/postdetail.cfm?postnum=18009
https://simonleather.wordpress.com/2015/01/26/the-scent-of-fear-the-aphid-alarm-pheromone/
http://extension.msstate.edu/publications/insect-pests-the-home-vegetable-garden

Schreibe einen Kommentar