Μελισσόχορτο (Ring Dong), ένα φάρμακο που καθαρίζει τη θερμότητα και αποτοξινώνει

Dezember 26, 2022 0 Von admin

Το μελισσόχορτο είναι ένα φαρμακευτικό βότανο που ανήκει στην ομάδα της αποτοξινωτικής θερμότητας, που χρησιμοποιείται ευρέως στη λαογραφία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το δέντρο έχει πολλά ονόματα με πολλές ενδιαφέρουσες έννοιες: Το δέντρο έχει λευκά και κίτρινα λουλούδια που ανθίζουν ταυτόχρονα, γι‘ αυτό και ονομάζεται Μελισσόχορτο (Ο Kim είναι χρυσός, ο Ngan είναι ασημί – λευκό). Το μελισσόχορτο είναι πράσινο το χειμώνα, γι‘ αυτό λέγεται και Ring of Winter, που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει τον σκληρό καιρό του χειμώνα για να φυτρώσει.

Το μελισσόχορτο έχει επιστημονική ονομασία Lonicera japonica Το Thunb, ανήκει στην παλαιότερη οικογένεια Caprifoliaceae. Από το δέντρο παράγει δύο φαρμακευτικά βότανα, το μελισσόχορτο και το μελισσόχορτο.

1. Χαρακτηριστικά φυτών:

Το μελισσόχορτο είναι ένα είδος αμπέλου που μπορεί να φτάσει τα 10 μέτρα ή περισσότερο. Νεαρά κλαδιά ωχροπράσινα, καλυμμένα με λεπτές τρίχες, όταν τα παλιά κλαδιά γίνονται ανοιχτό κόκκινο-καφέ, λεία. Φύλλα αντίθετα, αλλάζουν κατά την ανάπτυξη στρογγυλά 3 φύλλα, μακριά ωοειδή, ελαφρώς αμβλεία κεφαλή, στρογγυλοί μίσχοι, κοντό μίσχο 2-3 mm, και οι δύο πλευρές καλυμμένες με λεπτές τρίχες. Τον Μάιο-Αύγουστο, τα άνθη αναπτύσσονται σε ζευγάρια στο διάμεσο, κάθε φύλλο έχει 1 μίσχο με 2 άνθη, οι δύο πλευρές του φύλλου αναπτύσσονται απέναντι από 4 άνθη, τα βράκτια είναι παρόμοια με τα φύλλα αλλά μικρότερα. Σωληνοειδή άνθη χωρίζουν δύο χείλη, μεγάλα χείλη χωρίζονται σε 3 ή 4 μικρούς λοβούς, 4 μακριούς στήμονες ψηλότερα από το στέμμα. Το στυλ είναι μεγαλύτερο από τον στήμονα και έχει ευχάριστο άρωμα. Ο ωοειδής καρπός έχει μήκος περίπου 5 χιλιοστά.

2. Χρήση και δοσολογία

Το μελισσόχορτο είναι ένα έμπειρο φάρμακο μεταξύ των ανθρώπων, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του βρασμού, του εξανθήματος, των φασολιών, της ιλαράς, της χολέρας και της σύφιλης. Σε ορισμένα μέρη, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πόσιμο νερό αντί για τσάι.

Σύμφωνα με αρχαία έγγραφα: Το μελισσόχορτο είναι γλυκό, κρύο (κρύο), μη τοξικό, στους τέσσερις μεσημβρινούς, γεύση, καρδιά και σπλήνα. Η ελαφριά κατανάλωση για μεγάλο χρονικό διάστημα αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Αλλά όσοι έχουν άσχημη γεύση και δεν έχουν τοξική θερμότητα, δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν.

Στην κλινική πράξη, το μελισσόχορτο χρησιμοποιείται συχνά μόνο του ή σε συνδυασμό με πολλά άλλα φάρμακα για τη θεραπεία βρασμού, εξανθημάτων, πυρετού, ελονοσίας και δυσεντερίας. Πρόσφατα, σε πειραματική βάση, το μελισσόχορτο επεκτάθηκε για να θεραπεύσει μια σειρά περιπτώσεων αλλεργικής ρινίτιδας, ρευματισμών και ορισμένων άλλων αλλεργικών περιπτώσεων (Do Tat Loi and Nguyen Nang An, 1966).

Χρησιμοποιήστε 4 έως 6 γραμμάρια λουλουδιών ή 10 έως 12 γραμμάρια κλαδιών και φύλλων σε μορφή αφεψήματος ή με υψηλή περιεκτικότητα σε φάρμακα ή φαρμακευτικό αλκοόλ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με πολλά άλλα βότανα.

Μερικοί άνθρωποι που παίρνουν αγιόκλημα έχουν διάρροια, απλά πρέπει να μειώσουν τη δόση ή να σταματήσουν να το παίρνουν.

3. Ορισμένες θεραπείες περιέχουν αγιόκλημα

Θεραπεία εξανθημάτων, αλλεργιών: 20g αγιόκλημα; αποφασίστε τον Minh Tu (αστέρι) να λατρεύει το πνεύμα κάθε 6gr. ocelot, γενέθλιο έδαφος και Hoang Dang κάθε 8g. Lien Kieu, μαύρο τζίνσενγκ, 10 γρ. Όλα πλένονται, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χώμα, προσθέτουμε 800 ml νερό και μένουν 200 ml νερό. Μια απότομη 1 σκάλα την ημέρα, πίνοντας 3 φορές θα νιώσετε καλύτερα.

Θεραπεία κρυολογήματος και πυρετού: 40g άνθη μελισσόχορτου. 20 g πρωτεΐνη σόγιας; 40 γραμμάρια βιετναμέζικα στο εξωτερικό. μέντα, φτερά άμμου, κολλιτσίδα 24 γρ το καθένα, μαντζουράνα σοφία, φύλλα μπαμπού 20 γρ. Όλα αποξηραμένα, σε σκόνη, φτιαγμένα σε ολόκληρα δισκία για κατανάλωση. Πίνετε 1-2 φορές την ημέρα, 12g κάθε φορά.

Θεραπεία βρασμού, καρκίνος του πνεύμονα, καρκίνος: 50 γρ αγιόκλημα, 10 γρ γλυκόριζα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα χώμα να ψηθεί με 2 φλιτζάνια νερό, πάρτε 1 φλ. Βάλτε σε ένα μπολ με βρασμένο νερό μερικές φορές, φιλτράρετε τα υπολείμματα, πίνετε 3 φορές την ημέρα. Για τον εξωτερικό πόνο, πάρτε μια χούφτα φύλλα μελισσόχορτου και χτυπήστε τα, προσθέστε με λίγο οινόπνευμα, μαγειρέψτε σε μια πάστα που θα επουλωθεί πιο γρήγορα.

Αντιμετώπιση πονόλαιμου, παρωτίτιδας: 16g αγιόκλημα. μαντζουράνα σοφία, φτερά άμμου κάθε 8 γρ. μέντα, γλυκόριζα 4γρ το καθένα? κολλιτσίδα, φύλλα μπαμπού και Κινέζοι στο εξωτερικό κάθε 12 γρ. αρακάς 18 γρ. Έγχρωμο ποτό.

Θεραπεία ψωρίασης: Η εξάπλωση του Ngan Kieu μειώνεται, συμπεριλαμβανομένου του μελισσόχορτου 16g, στο εξωτερικό 16g. βερίκοκα, κολλιτσίδα, φύλλα μπαμπού, αποξηραμένα βότανα 8 γραμμάρια το καθένα. Τσίλι, μέντα κάθε 6γρ. πικραλίδα, γήινο άμφιο κάθε 12γρ. Πίνετε 3 φορές την ημέρα, 30 λεπτά με διαφορά από τα γεύματα, 2 ημέρες 1 μήνα.

Θεραπεία για τις βράσεις: Μελισσόχορτο 16 γρ, σφενδάμι δωματίου 8 γρ, αγγελική 8 γρ, δέρμα οροφής 8 γρ, λιβάνι 4 γρ, μύρο 4 γρ, φυσική γύρη 8 γρ, dong quai 12 γρ, γλυκόριζα 4 γρ, μοντέλο 6 γρ, δημιουργούν μια αίσθηση όσφρησης σαν 4 γρ., κομμάτια μπογιάς που τρυπούν. Πίνετε 3 φορές την ημέρα, 30 λεπτά με διαφορά από τα γεύματα, 2 ημέρες 1 μήνα.

Φωτογραφία: Εποχή ανθοφορίας μελισσόχορτου.