Μερικά Κύρια Σημεία της Διάσκεψης PASA – Sustainable Market Farming

0
Μερικά Κύρια Σημεία της Διάσκεψης PASA – Sustainable Market Farming

Μου άρεσε να παρακολουθώ την προσωπική διάσκεψη του Pasa Sustainable Agriculture. Αυτό είναι το πρώτο συνέδριο στο οποίο έχω πάει προσωπικά εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια. Η PASA έκανε πολλά για να διασφαλίσει ότι το συνέδριο ήταν όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για τον Covid. Περιόρισαν τον αριθμό των συμμετεχόντων (υπήρχαν ακόμη πολλοί για να εξασφαλιστούν πολλές ευκαιρίες ανταλλαγής πληροφοριών). Όλοι έπρεπε να δοκιμάσουν την ημέρα του ταξιδιού τους στο συνέδριο και οι ομιλητές έπρεπε να δοκιμάσουν κάθε μέρα ομιλίας. Για μένα ήταν και οι τρεις μέρες. Όλοι ήταν καλυμμένοι, σχεδόν όλοι με «πραγματικές» μάσκες KN95. Το προσωπικό καθαριότητας του ξενοδοχείου μπήκε μόνο αφού φύγαμε. (Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την υπηρεσία, αλλά, διάολο, μπορώ να φτιάξω μόνος μου το κρεβάτι!) Στις αίθουσες του εργαστηρίου, οι καρέκλες απείχαν 6 πόδια μεταξύ τους. Η εμπορική έκθεση είχε μεγάλους διαδρόμους και τα γεύματα μπορούσαν να μεταφερθούν έξω από την τραπεζαρία σε ένα ήσυχο σημείο. Το να βρίσκομαι εκεί ήταν ένα μεγάλο σημείο για μένα! Έφυγα με ενέργεια και ενθουσιασμό, και πολύ ευγνώμων στην ομάδα της PASA για την προετοιμασία μιας τόσο επιτυχημένης εκδήλωσης.

Υπήρχαν τέσσερις συνεδρίες εργαστηρίων κάθε μέρα, με διαλείμματα μίας ώρας μεταξύ τους, δίνοντας χρόνο για να επισκεφτείτε εμπορικά περίπτερα χωρίς κόσμο, να συναντήσετε παλιούς φίλους και να κάνετε νέους. Ήμασταν καλά εφοδιασμένοι με σνακ και ποτά στα διαλείμματα. Υπήρχαν κοινωνικές συναντήσεις με περισσότερα σνακ στο τέλος της ημέρας.

Είχα πρόβλημα με την εφαρμογή συνδιάσκεψης, αλλά στη συνέχεια, το τηλέφωνό μου είναι περιορισμένο σε ό,τι μπορεί να κάνει. Παρομοίως, δεν κατάφερα να ανεβάσω τα slideshow μου στην πλατφόρμα, έτσι τα έβγαλα από τη μονάδα flash. Τα φυλλάδια pdf μου μπήκαν στην εφαρμογή, οπότε αν θέλετε ένα από τα φυλλάδια μου, μπορείτε να το βρείτε εκεί και εδώ:

Νεαρά φυτά Yukina Savoy.
Φωτογραφία Ethan Hirsh

Βελτιστοποιήστε το φυλλάδιο Dawling PASA για την παραγωγή των Πρασίνων της Ασίας 2022 2.10 9 π.μ.

Νεαρά σπορόφυτα σπανακιού.
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Μέθοδοι χειμερινής παραγωγής λαχανικών από το χωράφι μέχρι το Hoophouse Dawling 2022 2.11 9 π.μ. φυλλάδιο 6 σελίδων

Γλυκοπατάτες στην αποθήκευση. Ιδανική καλλιέργεια για χειμερινά γεύματα, καθώς αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως επτά ή οκτώ μήνες.
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Growing Sweet Potatoes from Start to Finish Dawling 4 pg φυλλάδιο 2022 2.12 11am.docx

Κάθε μία από τις δέκα συνεδρίες εργαστηρίων είχε μια επιλογή από οκτώ ή εννέα εργαστήρια. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πεταχτώ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου όταν δεν μιλούσα, για να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να κολλήσω τον Covid, αλλά ως συγγραφέας permaculture Ντάρελ Φρέι είπε „Αυτό είναι πιο ασφαλές από το να πηγαίνεις στο παντοπωλείο!“

Μου άρεσαν πολλά εργαστήρια που παρουσιάστηκαν από άλλους, όπως:

Εμπειρία στο αγρόκτημα με βιολογικά προϊόντα No-Till

Sam Malriat από το Rodale

Το No-Till δεσμεύει άνθρακα στο έδαφος, αλλά απλά το μη όργωμα δεν βελτιώνει το έδαφος. Το Chemical no-till χρησιμοποιεί πολλά ζιζανιοκτόνα. Μην είστε εμμονικοί με το μη τετράγωνο. Το ρηχό όργωμα μπορεί να είναι μια υπεύθυνη επιλογή, καθώς η ενσωμάτωση οργανικής ύλης είναι πολύτιμη. Προσθέτοντας καλλιέργειες κάλυψης, λίπασμα ή κοπριά, βόσκηση και καλή αμειψισπορά, μπορεί να αυξήσει το OM, και έτσι να αυξήσει την ικανότητα του εδάφους σε νερό πάρα πολύ.

Βυσσινί περικοπή κάλυψης τριφυλλιού
Φωτογραφία της Bridget Aleshire

Για να ξεπεράσετε τις προκλήσεις της μη άροσης, χρειάζεστε μια πολύ καλή βάση καλλιέργειας κάλυψης που θα παρέχει ένα παχύ σάπια φύλλα όταν τερματίζεται. ανταγωνιστική σοδειά μετρητών. ένας τρόπος για να φυτέψετε τα υπολείμματα και ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που κάποια από τις απαιτήσεις δεν ικανοποιηθεί.

Η σπορά καλαμποκιού σε τυλιγμένο και πτυχωτό τριχωτό βίκο δεν λειτουργεί καλά, επειδή το καλαμπόκι είναι βαρύ τροφοδότη και όχι πολύ ανταγωνιστικό. Καλύτερα να σπείρετε το καλαμπόκι σε V5 ή V6 (στάδια βλαστικής ανάπτυξης) με λευκό τριφύλλι ή κατακόκκινο τριφύλλι τον Σεπτέμβριο. Είναι σημαντικό να φέρετε καλό σπόρο σε επαφή με το έδαφος. Το τριφύλλι μεγαλώνει όταν πεθαίνει το καλαμπόκι. Αυτό είναι στο Rodale Country στην PA. Εάν το τριφύλλι μπορεί να αναπτυχθεί μέχρι το δεύτερο έτος, μπορεί να μεταφυτευτεί λάχανο σε αυτό. Οι διαφάνειές του έδειξαν την επιτυχία αυτού του συστήματος μετά από ένα απρόοπτο ξεκίνημα.

Οι κολοκύθες μπορούν να σπαρθούν απευθείας σε χειμωνιάτικη σίκαλη με πτυχωτό και ρολό (ή κουρεμένο). Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο πάχος του σάπια φύλλα μεταξύ της σίκαλης που έχει σπαρθεί τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο.

Οργανικές Λύσεις: Διαχείριση Παρασίτων

Drew Smith και Emily Gantz από το Rodale

Υπήρξε μεγάλη πτώση στη χρήση φυτοφαρμάκων στα μέσα της δεκαετίας του 1990, καθώς εμφανίστηκαν οι καλλιέργειες ΓΤΟ. Στη συνέχεια, όμως, μια μεγάλη άνοδος καθώς αναπτύχθηκε η αντίσταση στις καλλιέργειες ΓΤΟ. Επί του παρόντος, σχεδόν όλοι οι μη Οργανικοί σπόροι περιέχουν νεονικοτινοειδή, παρόλο που δεν παρέχουν κανένα οικονομικό όφελος.

Η αμειψισπορά είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε τα παράσιτα. Ο Ντρου μας έδειξε το τρίγωνο IPM και ανεβήκαμε. Για να πετύχουμε την πρόληψη των προσβολών από παράσιτα, ο σχεδιασμός όλων των πτυχών της καλλιέργειας της καλλιέργειας είναι ζωτικής σημασίας. Όπως είναι ο τακτικός προσκοπισμός κάθε καλλιέργειας. Οι πολιτιστικοί έλεγχοι περιλαμβάνουν τις φυσικές πτυχές της φύτευσης. Άλλοι φυσικοί έλεγχοι περιλαμβάνουν μηχανικές πτυχές της καλλιέργειας της καλλιέργειας. Οι βιολογικοί έλεγχοι περιλαμβάνουν την ενθάρρυνση των ευεργετικών, την απελευθέρωση βιολογικών παραγόντων. Η μεγαλύτερη βιοποικιλότητα παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα. Βλέπε Cornell Entomology https://biocontrol.entomolgy.cornell.edu/index.php

Εγγενείς επικονιαστές: Ταυτοποίηση, Ανάγκες και Πόροι Ενδιαιτημάτων

Η Sarah Koenig και ο Ryan Stauffer από την Audubon Society

Μια μέλισσα που επικονιάζει την κολοκύθα.
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Υπάρχουν 4.000 είδη μελισσών στις ΗΠΑ (20.000 παγκοσμίως). Το 70% των ειδών καλλιεργειών τροφίμων βασίζεται σε κάποιο βαθμό στην επικονίαση μελισσών. Οι γηγενείς μέλισσες φωλιάζουν κυρίως στο έδαφος. Μην τα σκοτώσετε με συμπίεση (ή ζιζανιοκτόνα!). Χρησιμοποιήστε αυτοφυή λουλούδια για να προσελκύσετε γηγενείς επικονιαστές.

Χρήση Tarps για μείωση της καλλιέργειας σε μικρές φάρμες λαχανικών

Ryan Maher, Cornell Small Farms & Bob Tuori, Nook and Cranny Farm

Περισσότεροι καλλιεργητές προσπαθούν να πιάσουν για τον έλεγχο των ζιζανίων, να σκοτώσουν καλλιέργειες, να διατηρήσουν καλή θερμοκρασία εδάφους, να αποφύγουν τη δημιουργία κρούστας και συμπίεσης, να διατηρούν τα κρεβάτια αρκετά στεγνά για φύτευση και να μειώνουν την εξάρτηση από πλαστικά μιας χρήσης. Οι προκλήσεις περιλαμβάνουν το μεγάλο βάρος, την επιδείνωση της χρήσης σακουλών με άμμο, ειδικά σε μέρη με θυελλώδεις ανέμους, τη συσσώρευση της απορροής του βρόχινου νερού και την απογοήτευση της παροχής τέλειου βιότοπου.

Μετά από 28 ημέρες το καλοκαίρι, κερδίζετε 200 GDD. Το N του εδάφους που είναι διαθέσιμο στα φυτά αυξάνεται κατά 2 ή 3 φορές από τα φυτικά υπολείμματα. Πόσο σύντομα διαλύεται μετά την αφαίρεση του μουσαμά; Το σκάσιμο για 3 εβδομάδες μετά από ρηχή άροση σκοτώνει τα ζωντανά ζιζάνια, βελτιώνει την εγκατάσταση της καλλιέργειας και μειώνει την εμφάνιση ζιζανίων έως και 83%. Σκεφτείτε τα μουσαμάδες ως εργαλείο άροσης! Κάντε σχέδιο για τη διαχείριση των ζιζανίων μετά την αφαίρεση του μουσαμά. Το χοιρινό και ο αμάρανθος μπορεί να γίνουν χειρότερα!

Δεν έχουμε δοκιμάσει μουσαμάδες ακόμα. Φωτογραφία αρχών Σεπτεμβρίου με πατάτες που φυτεύτηκαν τον Ιούνιο με σανό.
Φωτογραφία Kathryn Simmons

Ο Μπομπ Τουόρι μίλησε για α SARE δίκη του μουσαμίσματος στα βορειοανατολικά. Συνέκρινε τις πατάτες που καλλιεργήθηκαν με και χωρίς προηγούμενη μουσαμάδα, και τα δύο μπαλώματα με και χωρίς σάπια φύλλα σανού μετά τη φύτευση. Η μουσαμάς περιοχή χρειαζόταν σάκους άμμου κάθε 10-15 πόδια. Ο μουσαμάς αφαιρέθηκε στις 4 Ιουνίου, τα ζιζάνια μετρήθηκαν στις 24 Ιουνίου και μετά τα μπαλώματα στρώθηκαν. (Ελπίζω να κατάλαβα σωστά). Δεν έγραψα όλα τα αποτελέσματα, αλλά η περιοχή μόνο με σάπια φύλλα αυξανόταν κατά 17,4 λίβρες ανά ώρα εργασίας και η περιοχή μόνο με μουσαμά αυξήθηκε 13 λίβρες ανά ώρα εργασίας. Δείτε το Έκθεση SARE για τις λεπτομέρειες.

Τεχνικές συγκομιδής για κηπευτικές εκμεταλλεύσεις μικρής έως μεσαίας κλίμακας

Η Julie Henninger των Good Keeper Farm και Matthew Lowe

Είδαμε καλή αποθήκευση εργαλείων και εξοπλισμού και μάθαμε τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας κεφαλιού μαρουλιού σε οριζόντιο ύφασμα (χωρίς σάπια φύλλα κάτω, χωρίς ζιζάνια). Το Muir είναι το αγαπημένο τους μαρούλι για την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Με 3 $/κεφαλή, μια σειρά 95 ποδιών που φυτεύεται σε απόσταση 9″ τους κερδίζει 1300 $, εάν έχουν απώλεια 15%.

Όμορφη μίξη μαρουλιού στο στεφάνι μας.
Φωτογραφία Wren Vile

Μάθαμε τη σημασία των αιχμηρών μαχαιριών ή ψαλιδιών για το κόψιμο των βρεφικών χόρτων με ελάχιστη ζημιά στα κύτταρα και μαύρισμα. Το δικό τους πωλείται στα 12$/λίρα. Καλλιεργούν τη Salanova, η οποία αποφέρει 1140 $/κρεβάτι σε κάθε κοπή. Αν κόψουν ολόκληρα κεφάλια, αυτά αποφέρουν 1476 $ ανά κρεβάτι.

Για χύμα καρότα, σπέρνουν σειρές σε ζεύγη σε απόσταση 2″ μεταξύ τους, με 6 σειρές σε ένα κρεβάτι 30″, χρησιμοποιώντας ένα μπαγιάτικο σπόρο και φλεγόμενο. Πουλάνε 1000 λίβρες την εβδομάδα. Η Τζούλι Χένινγκερ τόνισε ότι δεν θα χάνουμε χρόνο βάζοντας τα καρότα σε στοίβες. Ελαχιστοποιήστε τον αριθμό των φορών που αγγίζετε κάθε καλλιέργεια. Έχουν τροποποιήσει έναν αναμικτήρα τσιμέντου για να πλένουν 25-45 λίβρες τη φορά.

Η εκπαίδευση και η επικοινωνία είναι επίσης πολύ σημαντικές. Οι νέοι εργαζόμενοι πρέπει πρώτα να κατακτήσουν την εργασία, πριν συνομιλήσουν. Ελαχιστοποιήστε τους περισπασμούς. Στείλτε τα πληρώματα με ένα ισχυρό πρότυπο το καθένα, για να διατηρήσετε το πλήρωμα να εργάζεται με βιώσιμο ρυθμό. Εάν εργάζεστε με ένα πλήρωμα με διαφορετικές ικανότητες (π.χ. παιδιά), δώστε μια ξεκάθαρη σύντομη εργασία με αρχή και τέλος, για να δώσετε μια καλή αίσθηση του επιτεύγματος.

Παρακολούθησα επίσης το Απόλυτος, Γιατί είναι τόσο δύσκολη η γεωργία και τι μπορούμε να κάνουμε γι‘ αυτήν; την Παρασκευή με τους Brennan Washington, Sarah Mock και Dr Jessica Gordon Nembhard, οι οποίοι μεταδόθηκαν ζωντανά και ηχογραφήθηκαν.

συμμετείχα στο ανταλλαγή βιβλίων, καθορίζοντας κάποια εφεδρικά φυλλάδια που είχα σε αντάλλαγμα για μερικά περιοδικά. απόλαυσα το Αγροτικές Καινοτομίες προβολή αφίσας εργαλείων και τεχνικών για τη βελτίωση της παραγωγής ή την εξοικονόμηση πόρων (ή και τα δύο). Μου άρεσε που οι αφίσες των προηγούμενων ετών ήταν διαθέσιμες ως σελίδες σε πολλά δαχτυλίδια.

Στην Εμπορική Έκθεση υπήρχαν 60 πωλητές. Έκανα check in με Nifty Hoops, μια εταιρεία που θα παραδώσει ένα στεφάνι και θα σας το βάλει σε μια μέρα ή θα σας βοηθήσει να το ανεβάσετε, διδάσκοντας καθώς χτίζετε. Φτιάξαμε μόνοι μας το δικό μας, το 2003, και ήμασταν άπειροι και αργοί, και έπρεπε να το δουλέψουμε τα (ζεστά) απογεύματα, αφού περνούσαμε τα πρωινά καλλιεργώντας. Σε εκδηλώσεις που μιλώ για καλλιέργεια στεφάνων, μερικές φορές με έχουν ρωτήσει αν υπάρχουν εταιρείες που θα στήσουν στεφάνες (υψηλές σήραγγες), οπότε είναι καλό να μπορούμε να μεταβιβάσουμε αυτήν την επαφή. Τα Nifty Hoops πωλούν επίσης ενδιαφέροντα εξαρτήματα, όπως φυσητήρες φουσκώματος με συνεχές ρεύμα. (734) 845-0079. Έχουν βίντεο πάνω τους σελίδα στο Facebook

Πήρα μερικές δημοσιεύσεις από ΠΡΟΣΕΛΚΥΩ, που μου έδωσαν εξαιρετικές πληροφορίες για την καλλιέργεια λαχανικών από πριν το Διαδίκτυο. (Τους καλούσαμε και ζητούσαμε να σταλούν δημοσιεύσεις ταχυδρομικώς).

Η χειροκίνητη σβάρνα Mini-Treffler

Επίσης με γοήτευσε το μίνι χτύπημααπό το OrganicMachinery.net, μια χειροκίνητη σβάρνα για καλλιέργειες σε κρεβάτια.

Συγκέντρωσα έντυπα για το πλήρωμα του κήπου μας, καθώς και για τα γαλακτοκομεία, τους οπωρώνες και τα πουλερικά μας, καθώς και μια ποικιλία από δωρεάν στυλό, σημειωματάρια, αυτοκόλλητα.

Η PASA είχε επίσης μια εικονική διάσκεψη, η οποία διήρκεσε δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο. Είμαι βέβαιος ότι υπήρχαν εξαιρετικές πληροφορίες και εκεί, αλλά το αγροτικό μας ίντερνετ δεν είναι ικανό να κάνει εικονικές διασκέψεις, επομένως είμαι στο σκοτάδι. Η Pasa σκοπεύει να κρατήσει μια εικονική διάσκεψη το επόμενο έτος ως μέρος του συνδυασμού – λειτουργεί καλύτερα για αγρότες που δεν μπορούν εύκολα να εγκαταλείψουν το αγρόκτημα, μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα του ταξιδιού και εξοικονομεί έξοδα ταξιδιού και ξενοδοχείων ή BnB. Ίσως του χρόνου να έχω καλύτερο ίντερνετ. Ίσως ο Covid να έχει υποχωρήσει. Το φετινό συνέδριο ήταν υπέροχο! Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά!

Schreibe einen Kommentar