Μια διαφορετική προσέγγιση για τη νέα χρονιά

Μια διαφορετική προσέγγιση για τη νέα χρονιά

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Δεν είμαι λάτρης των αποφάσεων της νέας χρονιάς.

Μπορεί να το έχω αναφέρει μία ή δύο φορές πριν από τώρα, συμπεριλαμβανομένης μόλις της περασμένης εβδομάδας…

Πήρατε κάποια απόφαση πέρυσι;

Αν ναι, σε ποιο βαθμό μείνατε μαζί τους; Χμμμ….. το θέμα μου ακριβώς (αν υποθέσουμε ότι εσείς, όπως οι περισσότεροι από εμάς, δεν διήρκεσε ολόκληρο το έτος ή ακόμη και το πρώτο τρίμηνο του έτους). Θεωρώ ότι η λήψη πολλών αποφάσεων ταυτόχρονα τείνει να το κάνει απλά ρυθμίστε ένα για να αποτύχει. Πάρα πολλά για να θυμάστε, πάρα πολλές αλλαγές, πάρα πολλές πιέσεις και προσδοκίες.

Αν προσπαθήσουμε να αλλάξτε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονατο πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξουμε αλλάζοντας τίποτα. Περισσότερα για αυτό εδώ.

Αλλά η αρχή μιας νέας χρονιάς είναι μια εξαιρετική στιγμή για να σταματήσετε, να σκεφτείτε και να κάνετε έναν απολογισμό.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο μαζέψαμε όλα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα μεταφέραμε ξανά στη σοφίτα.

Αυτά είναι τα Χριστούγεννα για άλλη μια χρονιά».

παρατήρησε τον ΜΒ (Αγαπημένος μου όπως είναι γνωστός εδώ). Η (πολύ πολυάσχολη και όχι δημιουργίας μου) χειμερινή χώρα των θαυμάτων των ζώων, των δέντρων, των κουκουναριών που κοσμούσαν το τζάμι έχει φύγει. Το σπίτι φαίνεται τώρα γυμνό, απογυμνωμένο, απελευθέρωση.

Κάνοντας τα πράγματα διαφορετικά στην αρχή της νέας χρονιάςΗ έναρξη μιας νέας χρονιάς μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να κάνουμε μεταφορικά κάτι παρόμοιο με τη ζωή μας:

Προς την απλοποιώ και δημιουργήστε χώρο και αφαιρέστε τον εξωτερικό θόρυβο και ακαταστασία.

Όχι όμως με τέτοιο τρόπο απογυμνώνει τη χαρά και τη λάμψη αλλά μάλλον, αυτό δημιουργεί χώρο για περισσότερα από αυτά που φέρνουν ζωή και ενέργεια.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Ίσως μια καλή πρώτη ερώτηση είναι αυτή:

Τι ΕΝΑ πράγμα θέλω να κάνω διαφορετικά φέτος;

Όταν αναπολείς την περσινή χρονιά, σε όλα τα περίεργα, τι την χαρακτηρίζει για σένα; Τι ξεχωρίζει όσον αφορά τη διάθεση, τη συμπεριφορά και τις επιλογές σας;

Τι παρατηρείτε ως προς πρότυπα συμπεριφοράς που θες να αλλάξεις;

Αυτό ακούγεται αρκετά βαρύ μόνο για τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, αλλά μπορεί πραγματικά να περιλαμβάνει πολύ απλές επιλογές.

Μπορεί να θέλετε να προσεγγίσετε το δικό σας δουλειά διαφορετικά: χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις που αποσπούν την προσοχή ή να βάλετε ένα όριο γύρω από την ώρα λήξης.

Μπορεί να είναι ότι θέλετε άσκηση διαφορετικά: βρείτε μια νέα διαδρομή με τα πόδια, ασκηθείτε σε διαφορετική ώρα της ημέρας ή βρείτε μια νέα ρουτίνα.

Ή ίσως ένα πράγμα στο οποίο κάνετε διαφορετικά Σπίτι: τρώτε λιγότερο κρέας, αλλάξτε δωμάτιο, απολαύστε ένα βράδυ χωρίς τηλεόραση μία φορά την εβδομάδα.

Δεν έχει σημασία τι είναι.

Αλλά για μένα είναι κάτι περισσότερο ανεκτικός και συναρπαστικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά – να σκεφτώ ένα πράγμα που θέλω να κάνω διαφορετικά.

Πήρα βάρη χεριών για τα Χριστούγεννα και φέτος ασκούμαι διαφορετικά. Έχω φτάσει σε μια ορισμένη ηλικία όπου συνιστάται η προπόνηση δύναμης για την πρόληψη της απώλειας οστικής μάζας. Επιπλέον, πολλά περισσότερα κομμάτια μου πονάνε ή είναι αρκετά επώδυνα για να αποτρέψουν προηγούμενες μεθόδους άσκησης.

Humpf.

Αλλά αντί να γκρινιάζω γι‘ αυτό, αγκαλιάζω τις ρουτίνες με βάρη με όρεξη και ασκώ διαφορετικά.

Μου αρέσει η αλλαγή και η ποικιλία που φέρνει, καθώς και η πρόκληση, αλλά χωρίς την πίεση της προσδοκίας να έχω θέσει στόχους ή λύσεις.

Αυτή την εβδομάδα, ίσως αφιερώστε λίγα λεπτά για να σκεφτείτε την προηγούμενη χρονιά και κάντε μια θετική επιλογή για ένα πράγμα που θέλετε να κάνετε διαφορετικά τη νέα χρονιά. Αγκαλιάστε το, δίνοντας στον εαυτό σας τη χάρη να απολαύσετε αυτή τη μικρή αλλαγή.

Ευτυχισμένο το νέο έτος!