Ντομάτες φυτεύτηκαν στις 24 Μαΐου – πιο πρόσφατη ποτέ για μένα « giantveggiegardener

13
Ντομάτες φυτεύτηκαν στις 24 Μαΐου – πιο πρόσφατη ποτέ για μένα « giantveggiegardener

Λοιπόν τώρα είναι 6 Ιουνίου, αλλά θέλω να προλάβω τι συμβαίνει στον κήπο. Και τα 31 φυτά ντομάτας μου φυτεύτηκαν στο Wall of Waters την Παρασκευή, 24 Μαΐου. Είχα ένα υπέροχο πλήρωμα – τον Μπομπ, τον Τομ και την Τζανίν (ναι, μια άλλη Jannine!) και εμένα. Πληγώθηκα στο καλό μου γόνατο και τρελάθηκα, γι‘ αυτό είμαι ευγνώμων για τη βοήθειά τους. Πολλά ευχαριστώ!

Τα καταφέραμε τόσο γρήγορα που φυτέψαμε επίσης μερικά ιταλικά φασόλια με σπόρους, μεταφυτεύσαμε φυτά πιπεριάς (και στον τοίχο των νερών) και μεταφυτεύσαμε λίγο λάχανο. Με τόσο πολύ κρύο που είχαμε, χάρηκα που τα έμπαινα όταν μπορούσα σε μια όμορφη, ζεστή, χωρίς αέρα μέρα. Τα παντζάρια και τα κρεμμύδια φυτεύτηκαν 2 εβδομάδες πριν και πάνε καλά. Μπορούσαν να αντέξουν το κρύο.

Από τότε, είμαι απασχολημένος προσπαθώντας να φέρω και τον τελευταίο από τον κήπο με τα λαχανικά. Περισσότερα ξερά φασόλια, χειμωνιάτικα κολοκυθάκια, καλοκαιρινά κολοκυθάκια και σπόροι αγγουριού βρίσκονται τώρα στο έδαφος και περιμένω τη βλάστησή τους. Χθες φύτεψα γλυκοπατάτες. Έχω ακόμα καρότα και λουλούδια να φυτέψω. Σχεδόν έτοιμο!

Ο καιρός είναι τώρα στους υψηλούς 70-80 βαθμούς – την ημέρα και στα μέσα της δεκαετίας του ’50 τη νύχτα. Καταπληκτικό πώς περνάει από τον χειμώνα (την προηγούμενη εβδομάδα χιόνιζε) στον καλοκαιρινό καιρό μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Schreibe einen Kommentar