Οδηγός αναγνώρισης: Winter Waders Μέρος 3

Οδηγός αναγνώρισης: Winter Waders Μέρος 3

November 20, 2021 0 Von admin

Καλώς ήλθατε στον Οδηγό αναγνώρισής μου: Winter Waders Μέρος 3, το τελευταίο άρθρο της τρέχουσας σειράς που ασχολείται με τα μεγαλύτερα παρυδάτια που είναι σχετικά εύκολο να τα δεις στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη χειμερινή περίοδο. Άλλοι οδηγοί για χειμερινούς παρυδάτορες μπορείτε να βρείτε εδώ (μικρά παρυδάτια) και εδώ (μεσαίου μεγέθους παρυδάτια). Για να υποστηρίξετε τη διατήρηση των ιπποειδών πουλιών σε όλο τον κόσμο, επισκεφθείτε Waderquest.

Θα ξεκινήσουμε με δύο τονισμένα ασπρόμαυρα πουλιά που δεν θα πρέπει να προκαλούν μεγάλη δυσκολία.

ΣτρεδοπαγίδαHaematopus ostralegus (πάνω) είναι ένα ογκώδες, θορυβώδες και εύρωστο πουλί που αναζητά τροφή κατά μήκος της γραμμής του σκέλους, στις εκβολές ποταμών και ανάμεσα σε παράκτιους ογκόλιθους και μύδια. Οι κτηνοτρόφοι του Ηνωμένου Βασιλείου μετακινούνται σε παράκτιες τοποθεσίες το χειμώνα, αυξημένοι από τους Σκανδιναβικούς πληθυσμούς που επιλέγουν να παραμείνουν στις ακτές μας. Βασικά χαρακτηριστικά: 1) ένα έντονο πορτοκαλί/κόκκινο χαρτονόμισμα που έρχεται σε δύο διαφορετικά σχήματα ανάλογα με τις προτιμώμενες διατροφικές συνήθειες του ατόμου. Το πουλί της εικόνας έχει μια ράβδο «σμίλης» που χρησιμοποιείται για να σφυρηλατήσει ανοιχτά σκληρά οστρακοειδή, ενώ το πουλί που φαίνεται στην πτήση παρακάτω έχει ένα πολύ πιο μυτερό χαρτόνι που χρησιμοποιείται για να βάζει ανοιχτά κοχύλια ή να ψάχνει σε λάσπη/λάσπη για νόστιμα σκουλήκια. 2) διακριτό περίβλημα κόκκινων ματιών και ίριδα, 3) τζετ μαύρο κεφάλι με μερικά να δείχνουν λευκό γιακά έξω από την περίοδο αναπαραγωγής, 4) μασίφ μαύρα επάνω μέρη και 5) παχιά, σχετικά κοντά, ροζ πόδια.

Avocet, Recurvirostra avosetta (παρακάτω) είναι ένα πολύ πιο κομψό πουλί που το χειμώνα τείνει να συγκεντρώνεται στις εκβολές ποταμών και σε μεγαλύτερες περιοχές ανοιχτών λασπότοπων και ελών. Ένα σχετικά νέο είδος που διαχειμάζει, τα πτηνά του Ηνωμένου Βασιλείου ενώνονται με μικρό αριθμό ηπειρωτικών μεταναστών αυτή τη στιγμή. Βασικά χαρακτηριστικά: 1) πολύ εμφανές, λεπτό, μακρύ αναποδογυρισμένο ραβδί, που χρησιμοποιείται για το δρεπάνι μέσω της λάσπης για μικρά καρκινοειδή, 2) μαύρο καπέλο που εκτείνεται κάτω από το λαιμό (σημειώστε το σκούρο μάτι), 3) παρδαλό επάνω μέρος, σε μεγάλο βαθμό λευκό με μαύρα μπαλώματα, και 4) μακριά, ατσάλινα γκρι πόδια.

Κατά την πτήση:

Στρεδοπαγίδα (πάνω από). Βασικά χαρακτηριστικά: 1) φαρδιά, φωτεινή λευκή ράβδος φτερών σε αντίθεση με συμπαγές μαύρο περιβάλλον, 2) λευκό κάτω πτέρυγα, και 3) τα πόδια δεν προβάλλουν πέρα ​​από την ουρά.

Avocet (παρακάτω). Βασικά χαρακτηριστικά: 1) μαύρο έμπλαστρο στο άκρο του φτερού (άνω και κάτω πτέρυγα), 2) τα πόδια εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την ουρά, και 3) (ένθετα) μαύρα μπαλώματα στην πλάτη και στο μπροστινό μέρος.

Παρακάτω είναι μερικές γενικές απόψεις αυτών των πουλιών, όπως μπορείτε να τα δείτε σε μια επίσκεψη στην ακτή.