Πανσέδες και βιόλα για κομμένα λουλούδια

10
Πανσέδες και βιόλα για κομμένα λουλούδια

Τα τελευταία χρόνια έχω δει πανσέδες χρησιμοποιείται πιο συχνά σε μπουκέτα από σχεδιαστές που είτε καλλιεργούν τα δικά τους λουλούδια είτε έχουν πρόσβαση σε μια αγορά λουλουδιών πραγματικά υψηλής ποιότητας. Πάντα μου άρεσαν αυτά τα γλυκά, χαρούμενα λουλούδια, αλλά ποτέ δεν τα θεωρούσα ως πιθανό συστατικό για μπουκέτο λόγω του μικρού τους μεγέθους.

Σύνθεση με πανσέδεςΑνυπομονώντας να ανακαλύψω τα μυστικά της καλλιέργειας τους ως κομμένο λουλούδι, συγκέντρωσα σχεδόν 50 ποικιλίες πανσών και βιόλας που φάνηκαν πιο κατάλληλες για παραγωγή και τις μεγάλωσα ως μέρος μιας δοκιμής σε φάρμα. Οι πανσέδες έχουν μια πιο στιβαρή συνήθεια ανάπτυξης και παράγουν λουλούδια με μεγαλύτερο πρόσωπο, ενώ οι βιόλες έχουν μια πιο ευάερη και άγρια ​​συνήθεια ανάπτυξης και πολύ μικρότερα κεφάλια λουλουδιών. Και τα δύο είναι σκέτη μαγεία!

Ο στόχος αυτής της δοκιμής ήταν να βρεθούν πανσέδες και βιόλες που είχαν όμορφο χρωματισμό με αρκετά μακρύ μίσχο για κοπή και έντονη ανάπτυξη φυτών.

Κοντινό πλάνο βιόλας και πανσέδων στο FloretΕκτός από τη δοκιμή διαφορετικών ποικιλιών, δοκιμάσαμε επίσης δύο μεθόδους καλλιέργειας για να δούμε ποιες παρήγαγαν μακρύτερους μίσχους. Οι σπόροι ξεκίνησαν στις αρχές Φεβρουαρίου σε δίσκους 72 κυψελών στο θερμαινόμενο θερμοκήπιο δενδρυλλίων μας. Τόσο οι πανσέδες όσο και οι βιόλα είναι εύκολο να ξεκινήσουν από σπόρους και είναι ιδανικοί για αρχάριους κηπουρούς.

Δίκη Pansy στο Floret Δίκη Floret Viola και πανσέ Δίκη Floret Viola και πανσέ Φυτέψαμε την πρώτη παρτίδα δενδρυλλίων στα μέσα Μαρτίου σε ένα από τα μη θερμαινόμενα σπίτια μας. Επειδή μιλούσαν για όλα τα αναπτυσσόμενα κρεβάτια μας, έπρεπε να γίνουμε δημιουργικοί και καταλήξαμε να φυτεύουμε τους πανσέδες και τις βιόλες σε κιβώτια με βολβούς γεμάτα με χώμα γλάστρας αντί στο έδαφος.

Ένα κιβώτιο λαμπτήρα είναι ένα μαύρο πλαστικό κουτί με σχισμές στην πλευρά όπου συνήθως αποστέλλονται οι βολβοί από την Ολλανδία. Έχουν πλάτος 15 ίντσες (38 cm) και μήκος 24 ίντσες (61 cm) και περίπου 8 έως 12 ίντσες (20 έως 30,5). cm) βαθύ. Φυτέψαμε 24 φυτά σε κάθε κλουβί, με τα φυτά να απέχουν μεταξύ τους 3 έως 4 ίντσες (7,6 έως 10,2 cm). Ο λόγος για τη στενή απόσταση των φυτών είναι ότι είχαμε περιορισμένο χώρο και θέλαμε να δούμε αν η κοντινότερη απόσταση των φυτών θα ενθάρρυνε τα φυτά να αναπτυχθούν πιο όρθια, με αποτέλεσμα να έχουμε μακρύτερους μίσχους.

Δίκη Floret Viola και πανσέ Η δεύτερη μέθοδος ήταν η φύτευση των δενδρυλλίων σε οριζόντιο ύφασμα με απόσταση 9 ιντσών (23 cm) στο χωράφι μας, μεγαλώνοντάς τα καθώς μεγαλώνουμε όλα τα άλλα κομμένα λουλούδια μας. Τα σπορόφυτα πήγαν στο χωράφι στα μέσα Απριλίου, ακριβώς πριν από τον τελευταίο παγετό μας.

Οι πανσέδες και οι βιόλες είναι ανθεκτικές στο κρύο και μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο δροσερό καιρό, και στην πραγματικότητα πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τις φυτέψουμε ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι κάναμε, περίπου την ίδια στιγμή με αυτές στο στεφάνι.

Βιόλες και πανσέδες ως κομμένα λουλούδια από το FloretΚαι οι δύο μέθοδοι καλλιέργειας λειτούργησαν καλά, και και οι δύο φυτεύσεις παρήγαγαν αρκετά μακριά στελέχη για κοπή. Τα φυτά του χωραφιού παρήγαγαν πιο θαμνώδη ανάπτυξη και άνθισαν λίγο αργότερα, πιθανώς επειδή μπήκαν στο έδαφος αργότερα, παρόλο που ξεκίνησαν από σπόρους ταυτόχρονα.

Τα φυτά που καλλιεργήθηκαν κάτω από το κάλυμμα ήταν πολύ ψηλότερα και νομίζω ότι η πιο κοντινή απόσταση και η προστασία από τον άνεμο τους επέτρεψε να παράγουν πιο ευαίσθητα υστερούντα στελέχη από τα αντίστοιχα που καλλιεργήθηκαν στο χωράφι. Διαπιστώνουμε ότι το ίδιο ισχύει για σχεδόν κάθε κομμένο λουλούδι που καλλιεργείται υπό κάλυψη. Τα στελέχη είναι συνήθως 30 έως 50 τοις εκατό μακρύτερα επειδή τα φυτά δεν αντέχουν τον άνεμο και τον κακό καιρό και μπορούν να τεντωθούν πιο εύκολα προς το φως.

Βιόλες και πανσέδες ως κομμένα λουλούδια από το FloretΒιόλα και πανσέδες από το FloretΦαίνεται ότι το κλειδί με τους πανσέδες και τις βιόλες είναι η σωστή επιλογή των ποικιλιών και μετά η υπομονή γιατί χρειάζεται χρόνος για να τεντωθούν οι μίσχοι τους. Είχαμε άνθη από τις αρχές Μαΐου έως τον Ιούλιο, και με εξέπληξε πόσο ανθεκτικά στη θερμότητα ήταν στην πραγματικότητα.

Όλες οι ποικιλίες που συμπεριλήφθηκαν στη δοκιμή παρήγαγαν αρκετό μήκος στελέχους για κοπή. Αλλά μόνο λίγα από αυτά είχαν τα χρώματα και τα μοτίβα που τα έκαναν ιδανικούς υποψηφίους για τακτοποίηση.

Βιόλα και πανσέδες από το Floret
Μήκος στελέχους πανσέςΜέχρι το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, μαζεύαμε μίσχους που κατά μέσο όρο είχαν μήκος 8 έως 12 ίντσες (20 έως 30,5 cm), ενώ μερικοί εκτείνονταν ακόμη και σε 15 ίντσες (38 cm). Τα στελέχη πανσών είναι αρκετά εύθραυστα, επομένως πρέπει να συλλέγονται με προσοχή.

Τα λουλούδια διαρκούν απίστευτα πολύ στο βάζο. Καθώς τα χαμηλότερα άνθη στο στέλεχος αρχίζουν να ξεθωριάζουν, εμφανίζονται νέα. Είχαμε κομμένους πανσέδες να φαίνονται όμορφοι για περισσότερο από μια εβδομάδα σε καθαρό νερό και περισσότερες από 10 ημέρες όταν χρησιμοποιούσαμε τροφή για λουλούδια.

Βιόλα και πανσέδες από το FloretΣτο μέλλον, νομίζω ότι η φύτευση στο έδαφος παράγει τα πιο υγιή φυτά. Και αν έχετε ένα προστατευμένο σημείο στον κήπο ή ένα δωμάτιο κάτω από το κάλυμμα για να τα μεγαλώσετε, τελικά θα έχετε μακρύτερα στελέχη.

Ενώ καλλιεργήσαμε περισσότερες από 40 ποικιλίες στη δοκιμή και όλες ήταν όμορφες, μόνο 14 έκαναν την τελική κοπή. Λατρεύω κάθε ποικιλία που παρουσιάζεται στο κατάστημά μας και ανυπομονώ να δω ξανά τα χαρούμενα, αξιολάτρευτα πρόσωπά τους αυτή την ερχόμενη άνοιξη.

Βιόλα και πανσέδες από το FloretΕάν έχετε χώρο μόνο για μία ποικιλία, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα.

ο „Rococo Frill Mix“ (στη φωτογραφία αριστερά) είναι ένα πλούσιο μείγμα από κίτρινα, βελούδινο-μωβ, λεβάντα και βυσσινί πέταλα με εντυπωσιακές φλέβες. Τα πέταλα είναι βολάν και με πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα, που τα κάνει να μοιάζουν με δαντέλα. Αυτά τα μεσαίου μεγέθους λουλούδια έχουν ένα ελαφρύ άρωμα.

ο „Aalsmeer King Size Mix“ (στη φωτογραφία δεξιά) περιλαμβάνει χρυσό, κράνμπερι, λεβάντα και δίχρωμα λουλούδια με ευδιάκριτα πρόσωπα που μοιάζουν με πεταλούδες. Έχουν έναν τόνο προσωπικότητας.

Pansy Apricot AntiqueΑν ψάχνετε για λουλούδια σε τόνους ροδακινί, Pansy „Nature Antique Shades“ (στη φωτογραφία αριστερά) έχει πλούσιες ανθοφορίες από τριαντάφυλλο κράνμπερι που ξεθωριάζουν σε καπνιστό ροδάκινο και τελικά σε ανοιχτόχρωμο βερίκοκο.

Viola „Gem Apricot Antique“ (στη φωτογραφία δεξιά) έχει αντίκες σε χρώμα δαμασκηνί ανθισμένες με χρυσό, δίνοντάς τους μια ποιότητα ροδάκινου. Καθώς τα λουλούδια γερνούν, αποκτούν μια χρυσαφένια απόχρωση. Είναι επίσης πολύ αρωματικά!

Pansy Panola Pink Shades (αριστερά)Αν ψάχνετε λουλούδια για γάμους, Pansy „Panola Pink Shades“ (στη φωτογραφία αριστερά) είναι μια γυναικεία μίξη από κοκκινωπό μωβ έως μωβ-μωβ. Κάθε λουλούδι έχει ένα σκούρο πρόσωπο και έναν λαμπερό κίτρινο λαιμό, που μου θυμίζει ορχιδέες.

Αυτή η ποικιλία φαίνεται εκπληκτική σε συνδυασμό με Βιόλα „Gem Pink Antique“ (στη φωτογραφία δεξιά) επειδή τα πέταλα έχουν παρόμοιο χρώμα αλλά τα κεφάλια των λουλουδιών είναι πολύ μικρότερα. Το πιο ωραίο με αυτή την ποικιλία είναι ότι τα παλαιότερα λουλούδια σε ένα στέλεχος είναι τυρκουάζ.

Πανσέδες από τη FloretΓια ασυνήθιστες ποικιλίες καινοτομίας, Pansy „Frizzle Sizzle Yellow Blue Swirl“ (στην εικόνα αριστερά) φέρει ένα όμορφο μείγμα από αρωματικά λουλούδια με κομψές άκρες. Τα άνθη σκουραίνουν καθώς γερνούν και είναι ένας υπέροχος συνδυασμός καπνιστού μπλε λεβάντας και χρυσού με σοκολατένιες όψεις.

Pansy ‚Envy‘ (στη φωτογραφία δεξιά) παράγει λουλούδια που κυμαίνονται από σοκολάτα έως μεταλλική λεβάντα έως κίτρινα με πράσινο γύψο. Τα έντονα αρωματικά άνθη έχουν πλύση σε τόνους σέπια και φαίνονται εντυπωσιακά φυτεμένα μαζικά.

Δύο από τις νεότερες ποικιλίες μας έχουν υπέροχη αντίκα εμφάνιση και ζωγραφικές ρίγες.

Τα αναστατωμένα άνθη του Pansy Chianti Mix (στη φωτογραφία αριστερά) έχουν μια υπέροχη θηλυκή ποιότητα. Τα χρώματα κυμαίνονται σε διάφορες αποχρώσεις του βατόμουρου, του ροδακινί, του τριαντάφυλλου και του απαλού κίτρινου λεμονιού. Τα λουλούδια έχουν σκούρα πρόσωπα σε αντίθεση και μερικά πέταλα είναι ακόμη και ριγέ. Αυτό το ευέλικτο μείγμα είναι τέλειο για ανθοδεξιά, επειδή οι απαλοί γήινοι τόνοι αναμειγνύονται καλά με τόσα πολλά χρώματα.

Pansy „Brush Strokes“ (στη φωτογραφία δεξιά) είναι το κατάλληλο όνομα για αυτό το εντυπωσιακό μείγμα από ριγέ και πολύχρωμα λουλούδια σε αποχρώσεις μελιτζάνας, κρασιού, βερίκοκου και ηλιόλουστο χρυσοκίτρινο. Καθώς τα λουλούδια μεγαλώνουν παίρνουν ένα μπλε γύψο, δίνοντάς τους μια παλιομοδίτικη ποιότητα σε τόνους σέπια. Ένα από τα αγαπημένα μας μέχρι σήμερα.

Κοντινό πλάνο βιόλας και πανσέδων στο Floret

Διάταξη τεφροδόχου με πανσέδεςΌλος ο πανσές Οι ποικιλίες που προσφέρουμε πληρούν τα πρότυπά μας για όμορφο χρωματισμό, έντονη ανάπτυξη και μακριά στελέχη. Είναι ιδανικά για μικροκαμωμένες πόζες ή υφασμένα σε συνθέσεις μεγαλύτερης κλίμακας, και έχουν γίνει νέο αγαπημένο.

Αν ψάχνετε για μια νέα διασκεδαστική προσθήκη στον κήπο σας, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε πανσέδες και βιόλες. Εκτός από το ότι είναι εύκολο να αναπτυχθούν, αντέχουν στο κρύο και είναι κατάλληλα για μικρούς χώρους και δοχεία, κάνουν επίσης υπέροχα, απροσδόκητα κομμένα λουλούδια.

Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που έκαναν την κοπή και να διαβάσετε περισσότερα για αυτές, επισκεφτείτε το Floret Shop.

Σημείωση: Εάν υποβάλετε ένα σχόλιο παρακάτω και δεν εμφανιστεί αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί να εγκρίνουμε τα περισσότερα σχόλια πριν δημοσιευτούν.

Εάν θεωρείτε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες, θα μου άρεσε αν τις μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Schreibe einen Kommentar