Περισσότερα για Insectary Flowers? Πόροι φυτικών καλλιεργειών, ιδιαίτερα ζιζάνια – Βιώσιμη γεωργία στην αγορά

0
Περισσότερα για Insectary Flowers?  Πόροι φυτικών καλλιεργειών, ιδιαίτερα ζιζάνια – Βιώσιμη γεωργία στην αγορά
Τα άνθη του μποράγου προσελκύουν πολλά ωφέλιμα έντομα. Εντοπίστε τη μέλισσα! Φωτογραφία Raddysh Acorn

Περισσότερα για τα Insectary Flowers (για την προσέλκυση ωφέλιμων εντόμων)

Ένας αναγνώστης απάντησε στην ανάρτησή μου Καλλιέργεια λουλουδιών για την προσέλκυση αρπακτικών αφίδων στις αρχές της άνοιξης

«Δεν είναι πολύ κρύο για τα αρπακτικά να είναι τριγύρω, Παμ; εκτός αν έπεσαν σε χειμερία νάρκη στο θερμοκήπιο. αλλά ακόμα κι έτσι, είναι ακόμα κρύο εκεί μέσα τη νύχτα. Έχουμε επίσης μερικές αφίδες στο τατσόι και μερικά από τα μαρούλια, οπότε σας ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές και τον κύκλο ζωής. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ο κύκλος ήταν τόσο σύντομος. Καλλιεργώ μποράτζο στο στεφάνι, αλλά στο έδαφος – τα φυτά γίνονται μεγάλα και πανέμορφα με σύννεφα από μπλε λουλούδια τον Μάρτιο και τον Απρίλιο – πολύ μεγαλύτερο και πιο υγιές από οτιδήποτε προσπαθώ να καλλιεργήσω έξω. Οι μέλισσες το αγαπούν απόλυτα και προσελκύουν και πολλά άλλα έντομα.»

Ναι, έκανε ακόμα πολύ κρύο για να υπάρχουν αρπακτικά έντομα, μέχρι αυτή την εβδομάδα, όταν οι πασχαλίτσες μας υποδέχονται σε κάθε γωνιά. Η ιδέα μας με τα ανθοφόρα φυτά ήταν ότι ξεκινώντας τα φυτά το φθινόπωρο, θα είχαμε πραγματικά λουλούδια νωρίτερα από ό,τι αν ξεκινούσαμε την «άνοιξη», και ότι ίσως οι επιπλέον πιέσεις θα έκαναν τα φυτά να ανθίσουν νωρίτερα. Εκτός από το μποράτζο, κανένα από τα άλλα δεν έχει ανθίσει ακόμα (23 Φεβρουαρίου). Πιθανότατα πρέπει να ρυθμίσουμε με ακρίβεια τις ημερομηνίες σποράς μας. Σπείραμε στις αρχές Σεπτεμβρίου και στα τέλη Οκτωβρίου. Αυτό το κενό δύο μηνών μάλλον έχει καλύτερες ημερομηνίες σποράς! Παρατηρήσαμε ότι μερικά από τα φυτά μας δεν ήταν πολύ ανθεκτικά στο κρύο. Κάποιοι πέθαναν και άλλοι έπρεπε να κλαδευτούν από νεκρά κομμάτια. Από τότε, ξεκινήσαμε περισσότερα λουλούδια στο θερμοκήπιό μας την 1η Φεβρουαρίου. Ένα άλλο πράγμα που παρατηρούμε από τις αρχές Φεβρουαρίου είναι ότι τα φυτά στις γλάστρες στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Είναι μάλλον καλύτερο να βάλουμε τα λουλούδια στο έδαφος στο τσέρκι και στο θερμοκήπιο μόλις γίνουν αρκετά μεγάλα, όπως προτείνουν τα αποτελέσματα του αναγνώστη μου που αναφέρθηκαν παραπάνω, με μποράτζο. Είχαμε σκεφτεί ότι το να τα έχουμε σε γλάστρες θα μας επέτρεπε να κινηθούμε τους σε προβληματικά σημεία.

Πόροι φυτικών καλλιεργειών, ιδιαίτερα ζιζάνια

Αγκαθωτός αμάρανθος – ένα ζιζάνιο που πρέπει να εξοντωθεί με προσεκτικό τράβηγμα.
Φωτογραφία από την Pam Dawling

Ένα εγχειρίδιο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Αειφόρο Γεωργική Έρευνα και Εκπαίδευση (SARE), Διαχείριση ζιζανίων στο αγρόκτημά σας: Οδηγός για οικολογικές στρατηγικές από τους Charles L. Mohler, John R. Teasdale και Antonio DiTommaso, πρόκειται να μας βοηθήσει όλους. Δεν το έχω διαβάσει ακόμα (αν και ανυπομονώ!), οπότε δεν είναι κριτική, αλλά αυτά είναι τρία μεγάλα ονόματα της επιστήμης των ζιζανίων και SARE είναι ευρέως γνωστό για την παροχή έγκυρων πληροφοριών σχετικά με τη βιώσιμη γεωργία.

Γλυκό καλαμπόκι Silver Queen με μαρασμό φυτό αμάρανθου στο κέντρο
Φωτογραφία Kathryn Simmons

Είχα τη μεγάλη τύχη να παρακολουθήσω ένα εργαστήριο του Chuck Mohler πριν από χρόνια, και πήρα κάποιες συνειδητοποιήσεις που άλλαξαν για πάντα την προσέγγισή μου στα ζιζάνια. Η κορυφή της λίστας είναι ότι ορισμένα ζιζάνια, όπως το χοιροειδές (είδος αμάρανθου), δεν διανέμουν σπόρους μέχρι να μεγαλώσουν πολύ. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν απειλούν τις αγροτικές προσπάθειες του επόμενου έτους. Παίρναμε τεράστια φυτά χοιροειδών στο γλυκό καλαμπόκι μας και μοιραία δεν κάναμε τίποτα όταν ήμασταν εκεί για τη συγκομιδή, πιστεύοντας κάπως ότι ήταν «πολύ αργά». Οχι δεν είναι! Δεν είχαν σπείρει. Αρχίσαμε να κάνουμε μια πρακτική να τραβάμε το τεράστιο χοιρινό κάθε δύο μέρες κατά τη συγκομιδή του καλαμποκιού. Συχνά ήταν απαραίτητο να στέκεστε στη βάση του φυτού καλαμποκιού για να το κρατήσετε στη θέση του, ενώ τραβούσατε το ζιζάνιο. Έπειτα, το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να ρίξουμε το γουρούνι ανάμεσα στις σειρές. Το γλυκό καλαμπόκι ωριμάζει σε ζεστό καιρό και τα ζιζάνια σύντομα πέθαναν, αντί να ριζώσουν ξανά. Όλα αυτά τα μεγάλα φύλλα ρουφούσαν την υγρασία απευθείας από τα φυτά. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν έχετε αγκαθωτό αμάραντο. Έχουμε εξαλείψει δύο φορές αυτό το ζιζάνιο από τους κήπους μας, με επιμελές τράβηγμα με το χέρι, για να επανεμφανιστεί λίγα χρόνια αργότερα!

Galinsoga – ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ζιζάνιο καλλιεργούμενου εδάφους με ταχεία σπορά.
Φωτογραφία Wren Vile

Αντίθετα, το galinsoga σχηματίζει σπόρους πολύ σύντομα μετά τη βλάστηση, ενώ είναι ακόμη μικρός. Αυτό το ζιζάνιο χτυπά νωρίς και επανειλημμένα. Ξαναριζώνει εύκολα σε υγρό έδαφος. Η στρατηγική μας όταν αργούμε πολύ να σκαλίσουμε και πρέπει να τα τραβήξουμε με το χέρι, είναι να αποτινάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χώμα, στη συνέχεια είτε να στρίψουμε και να σπάσουμε το στέλεχος (αν δεν είναι πολλά), είτε να «ξεκολλήσουμε» τα ζιζάνια. απλώνοντάς τα με τις ρίζες του ενός πάνω από τα φύλλα του φυτού που τραβήχτηκε προηγουμένως, παρέχοντας μια επιφάνεια ριζών εκτεθειμένη στον αέρα και καμία δεν αγγίζει το έδαφος. Αυτό λειτουργεί αρκετά καλά. Η έγκαιρη σκαπάνη είναι πολύ καλύτερη, φυσικά!

Διαχείριση ζιζανίων έχει κεφάλαια σχετικά με το πώς να σκέφτεστε τα ζιζάνια, την πολιτιστική διαχείριση ζιζανίων, τις μηχανικές και άλλες φυσικές μεθόδους διαχείρισης ζιζανίων, τα προφίλ επιτυχημένων διαχειριστών, και μετά η αλφαβητική γκαλερί απατεώνων με χόρτα και πλατύφυλλα ζιζάνια.

Αυτό το βιβλίο και όλες οι διαδικτυακές πληροφορίες από το SARE είναι δωρεάν. Μπορείτε να αγοράσετε αντίγραφα εκτύπωσης εάν αυτό σας ταιριάζει καλύτερα. Άλλοι καλοί πόροι από το SARE, ενώ βρίσκεστε στον ιστότοπό του, περιλαμβάνουν πολλά άλλα βιβλία:

Δόμηση εδαφών για καλύτερες καλλιέργειες

Κερδοφόρα Διαχείριση Καλυπτόμενων Καλλιεργειών Για πολλούς από εμάς, αυτή είναι η «Βίβλος του Cover Crops»

Έρευνα Συστημάτων για τη Γεωργία

Αμειψισπορά σε βιολογικά αγροκτήματα

Υπάρχουν επίσης podcast, δελτία, βίντεο, αίθουσες θεμάτων και διαδραστικές σελίδες για εξερεύνηση.

Μέθοδοι χειμερινής παραγωγής λαχανικών

Για όσους έχασαν το Pasa Sustainable Agriculture συνέδριο, εδώ είναι η παρουσίασή μου Μέθοδοι Χειμερινής Παραγωγής Λαχανικών, Από το χωράφι στο Hoophouse

Μέθοδοι χειμερινής παραγωγής λαχανικών, From the Field to the Hoophouse Dawling 60 λεπτά 2022 2.11 9 π.μ.

Schreibe einen Kommentar