Ποιος επισκέπτεται πραγματικά τον τροφοδότη πουλιών σας;

Ποιος επισκέπτεται πραγματικά τον τροφοδότη πουλιών σας;

September 2, 2022 0 Von admin

Οι καρδινάλιοι, οι σπίνοι, τα περιστέρια… τα πολλά, πολλά σπουργίτια… Τι απόλαυση είναι να παρακολουθείς την πολύβουη δραστηριότητα σε μια ταΐστρα πουλιών! Φυσικά, μόνο περίπου το 20 τοις εκατό της συνολικής διατροφής ενός πουλιού προέρχεται από ταΐστρες πουλιών. Το μεγαλύτερο μέρος των ωρών της ημέρας τους αφιερώνουν αναζητώντας ζωύφια ή σπόρους, κυρίως από αυτοφυή φυτά, ζιζάνια και άλλα παρόμοια.

Πέρα όμως από εκείνα τα ωδικά πτηνά, που αλλού επισκέπτεται τον τροφοδότη πουλιών σας; Λοιπόν, μπορεί να εκπλαγείτε. Οι σκίουροι και τα ποσούμ, μαζί με τα ποντίκια, τους αρουραίους και άλλα ζώα που τρέφονται με το έδαφος προσελκύονται από πεσμένους και διάσπαρτους σπόρους. Και μόλις προσελκύσετε τρωκτικά και μικρότερα θηλαστικά στην περιοχή, μπορείτε να περιμένετε ότι η λίστα των επισκεπτών θα ανέβει στην τροφική αλυσίδα: φίδια, ρακούν, αλεπούδες, γεράκια και κουκουβάγιες τρέφονται με αυτά τα μικρότερα πλάσματα (καθώς και τραγούδι-πουλιά). Γάτες εξωτερικού χώρου, επίσης. Είναι ένα πραγματικό smorgasbord!

Εδώ στο City Wildlife λαμβάνουμε συνεχώς κλήσεις για ανεπιθύμητους επισκέπτες στις αυλές των λαών και η πρώτη ερώτηση που κάνουμε είναι, „Τι τους φέρνει εκεί για αρχή;“ Η απάντηση είναι πάντα είτε η εύκολη πρόσβαση στην τροφή (σπόροι πουλιών, ή τα πλάσματα που τρέφονται με τους σπόρους του πουλιού, ή τα πλάσματα που τρέφονται με τα πλάσματα που τρέφονται με τους σπόρους του πουλιού), είτε ο βιότοπος (χώροι ανίχνευσης, σωροί ξύλου ή οπουδήποτε ένα ζώο μπορεί να μπει για να φτιάξει ένα άνετο σπίτι). Έχετε πρόβλημα με το ρακούν; Ο γείτονάς σας έχει ταΐστρα πουλιών; Α-χα. Βρήκαμε τον ένοχο.

Ευτυχώς, η λύση για την αποτροπή ανεπιθύμητων επισκεπτών στην αυλή σας είναι συχνά τόσο απλή όσο η αφαίρεση αυτού που τους ελκύει εξαρχής. Και τώρα, στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού, όταν οι γηγενείς πηγές τροφίμων είναι άφθονες, θα ήταν η καλύτερη στιγμή για να καταρρίψετε αυτές τις ταΐστρες για χάρη της ανθρώπινης συνύπαρξης. Εμπιστευτείτε μας: τα πουλιά και τα άλλα ζώα θα βρουν μια εναλλακτική, πιο κατάλληλη πηγή τροφής. Και θα έχετε την ησυχία σας να γνωρίζετε ότι δεν δημιουργείτε έναν αφύσικο βιότοπο και μια πηγή τροφής ακριβώς στην αυλή σας.