Προετοιμασία για τις μεταμοσχεύσεις της άνοιξης – Βιώσιμη γεωργία στην αγορά

0
Προετοιμασία για τις μεταμοσχεύσεις της άνοιξης – Βιώσιμη γεωργία στην αγορά
Διαμερίσματα σπόρων στο θερμοκήπιο στις αρχές της άνοιξης. Δείτε τα μεγάλα μαρούλια να φυτρώνουν στα κρεβάτια, ανάμεσα σε επίπεδα φυτών που ισορροπούν στους τοίχους του κρεβατιού.
Φωτογραφία Kathryn Simmons

Έχουμε τον χειμώνα να απολαύσουμε/ζήσουμε/αντέξουμε πριν ξεκινήσουμε τα σπορόφυτα της άνοιξης, αλλά υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε την ανοιξιάτικη εκκίνηση ευκολότερη και πιο επιτυχημένη. Φυσικά, υπάρχει η συνηθισμένη λίστα τακτοποίησης του χώρου εργασίας σας, ετοιμάζεται να παραγγείλει σπόρους και εργαλεία επισκευής.

Ανταλλακτικές λαβές εργαλείων

House Handle Company Τηλέφωνο: (800) 260-6455 διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από ξύλινες λαβές καλής ποιότητας στο διαδίκτυο. Ειδικεύονται στην αγριοκοκαλιά, τη λευκή βελανιδιά και τη στάχτη. Να είστε προσεκτικοί στην επιλογή σας και να αποκτήσετε τη λαβή που είναι κατάλληλη για το εργαλείο που επισκευάζετε. Μπορείτε να δείτε πολλές από τις λαβές τους στις φωτογραφίες μας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα συνήθως έχουμε μια μέρα «εργαστηρίου του Άη Βασίλη» όταν επισκευάζουμε εργαλεία.

Υπάρχουν βίντεο στο YouTube που δείχνουν πώς να κάνετε στιβαρές επισκευές. Απλώς φροντίστε να διαμορφώσετε τη λαβή για καλή εφαρμογή πριν ανοίξετε τρύπες για πριτσίνια. Και μάθετε πώς να φτιάχνετε πριτσίνια από μεγάλα καρφιά, εάν κανένα δεν παρέχεται με τη λαβή αντικατάστασης. Οι αιχμηρές άκρες στα πριτσίνια που βγάζουν άσχημα φινιρίσματα ή τα παξιμάδια και τα μπουλόνια μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς. Ιδρώτα μπορεί να χρειαστούμε. Αίμα και δάκρυα μπορούμε χωρίς.

Έλεγχος μεγάλου σωρού κομπόστ για τα κρεβάτια του θερμοκηπίου. Φωτογραφία Wren Vile

Κομπόστ σπόρων

Σήμερα σκέφτομαι το κομπόστ για σπόρους και γλάστρα.

Χρησιμοποιούμε 100% σπιτικό κομπόστ για σπορά σπόρων και για μεταφυτεύσεις σε γλάστρες. Δεν ανακατεύουμε με άλλα υλικά. Το κομπόστ σπόρων μας είναι το κανονικό μας κομπόστ καλής ποιότητας, που κοσκινίζεται για την αφαίρεση μεγάλων σωματιδίων και ωριμάζει κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε έναν πολύ ήπιο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών και μικροοργανισμών. Φτιάχνουμε υπέροχο κομπόστ και μεγαλώνει μεγάλα δυνατά φυτά.

Εμφανίζουμε ένα μεγάλο σωρό κομπόστ τον Σεπτέμβριο και γεμίζουμε τα κρεβάτια με στάχτες στο θερμοκήπιό μας που θερμαίνεται με ηλιακή ενέργεια. Δείτε αυτήν την ανάρτηση: Διαλογή κομπόστ για να φτιάξουμε το δικό μας κομπόστ σπόρων για την άνοιξη. Εάν φτιάχνετε τις δικές σας οθόνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ύφασμα υλικού (σύρμα με αρουραίους) ή να κάνετε ό,τι πρότεινε ο αναγνώστης Τζιμ Πουλ και να δοκιμάσετε αντ‘ αυτού το στόκο. «Είναι αρκετά πιο στιβαρό. (Αλλά προσέξτε τα κομμένα άκρα κατά την εγκατάστασή του – μπορεί να σας προκαλέσει μια δυσάρεστη αίσθηση.)”

Χρειαζόμαστε πολύ λίπασμα, αλλά η ιδέα λειτουργεί καλά και σε μικρότερη κλίμακα. Βρείτε ένα εσωτερικό μέρος κοντά στο οποίο θα χρησιμοποιήσετε το κομπόστ την άνοιξη και μερικές μπανιέρες για να βάλετε το κομπόστ. Εάν θέλετε η γεμάτη μπανιέρα να είναι σε έναν πάγκο την άνοιξη, βάλτε την άδεια στον πάγκο και με οθόνη μέσα της! Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε μαρούλια στο κομπόστ, βάλτε τις μπανιέρες κοντά σε ένα παράθυρο.

Απλώς η αποθήκευση του κομπόστ μέσα κατά τη διάρκεια του χειμώνα σημαίνει ότι δεν έχετε να κάνετε με κατεψυγμένα πράγματα όταν θέλετε να σπείρετε. Αλλά καλύτερα, δείτε Έναρξη σπορόφυτων και Προετοιμασία για την άνοιξη, σπορά σπόρωνγια περισσότερα σχετικά με το πώς καλλιεργούμε μαρούλια στο αποθηκευμένο λίπασμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο θερμοκήπιό μας, χρησιμοποιήστε αυτό το κομπόστ την άνοιξη για σπορόφυτα.

Κρεβάτια θερμοκηπίου γεμάτα με κοσκινισμένο κομπόστ.
Φωτογραφία Wren Vile
Μαρούλι που καλλιεργείται σε κοσκινισμένο σπιτικό κομπόστ στο θερμοκήπιό μας τον Νοέμβριο.
Φωτογραφία Wren Vile

Μεταφυτεύουμε μαρούλι σε απόσταση 10″ στα κρεβάτια στα μέσα Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου. Συγκομίζοντας μόνο τα εξωτερικά φύλλα, κρατάμε ζωντανά αυτά τα μαρούλια και μεγαλώνουμε όλο το χειμώνα για να μας δώσουν σαλάτα από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Επειδή ποτίζουμε τα μαρούλια, οι οργανισμοί κομποστοποίησης παραμένουν ζωντανοί και ενεργοί. Εάν δεν καλλιεργείτε μια καλλιέργεια το χειμώνα, ποτίζετε το κομπόστ από καιρό σε καιρό για να διατηρείται ελαφρώς υγρό.

Αυτό το σύστημα μας παρέχει μεγάλη ποσότητα μελιού κοσκινισμένου κομπόστ για σπόρους, εσωτερικούς και όχι κατεψυγμένους. Οι μικροοργανισμοί είχαν άφθονο χρόνο για να αποικίσουν το κομπόστ, επομένως είναι γεμάτο ζωή. Την άνοιξη, καθώς χρειαζόμαστε χώρο στο θερμοκήπιο, τραβάμε το μαρούλι. Στη συνέχεια, μπορούμε να αφαιρέσουμε το κομπόστ για να γεμίσουμε τα διαμερίσματα για σπορόφυτα.

Αφίδες

Το μόνο θέμα που έχουμε μερικές φορές είναι οι αφίδες στις αρχές της άνοιξης. Αυτό το χειμώνα πειραματιζόμαστε με μερικά φυτά που ελπίζουμε να ανθίσουν νωρίς την άνοιξη και να προσελκύσουν ωφέλιμα έντομα που τρώνε επίσης αφίδες. Θα αναφέρω αυτό το έργο όταν δούμε τα αποτελέσματα.

Δείτε τι κάνουμε επί του παρόντος για να αντιμετωπίσουμε τις αφίδες θερμοκηπίου στις αρχές της άνοιξης:

  1. εκτοξεύστε τα φυτά με νερό για να προβάλουν τις αφίδες στο διάστημα (εντάξει, υπερβάλλω),
  2. μαζέψτε κοριούλες, ή
  3. Εάν ο αριθμός των αφίδων είναι πραγματικά μεγάλος, χρησιμοποιούμε ένα σπρέι σαπουνιού.

Ξεκινάμε τα πρώτα μας σπορόφυτα στα μέσα Ιανουαρίου, αν και σπέρνουμε μόνο λίγα πράγματα την πρώτη εβδομάδα (λάχανο και μαρούλι για εξωτερικούς χώρους και ντομάτες για το στεφάνι μας) και η συγκομιδή ενός ή δύο μαρουλιών θα παρείχε αρκετό λίπασμα για αυτά τα λίγα διαμερίσματα.

Μεταμοσχεύσεις μαρουλιού σε τεμάχια εδάφους. Φωτογραφία Pam Dawling

Τούβλα εδάφους

Συνηθίζαμε να φτιάχνουμε τεμάχια εδάφους για τις πιο ευαίσθητες μεταμοσχεύσεις μας (πεπόνια, πρώιμα αγγούρια και κολοκυθάκια) επειδή δεν υπάρχει μεταμοσχευτικό σοκ όταν τα φυτεύετε. Κάποτε τα χρησιμοποιούσαμε ακόμη και για μαρούλια. Αναπτύξαμε μια πολύ απλή συνταγή, την οποία φαίνεται να έχουμε χάσει, αλλά ήταν κάτι σαν 1,5 μέρος κατ‘ όγκο του σπιτικού μας κομπόστ, 1 μέρος μουλιασμένης κοκοφοίνικα και όσο νερό χρειαζόταν για να γίνει ένα υγρό slumpy, αλλά όχι σούπας, ανακατεύουμε.

Χρησιμοποιώ κοκοφοίνικα αντί για τύρφη, γιατί πιστεύω ότι ο ρυθμός εξαγωγής τύρφης δεν είναι βιώσιμος, και ως απορρόφηση άνθρακα, είναι καλύτερα να το αφήσετε στο έδαφος. Το κοκοφοίνικα είναι ένα υποπροϊόν τροπικών τροφίμων. Είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερα να επιστρέψει στο έδαφος όπου καλλιεργούνται οι καρύδες.

Το μείγμα συμπιέζεται σε έναν ειδικό σχηματιστή μπλοκ, ο οποίος στη συνέχεια ξύνεται σε μια άκρη του δοχείου μείγματος, για να δημιουργηθεί μια επίπεδη βάση και στη συνέχεια το μπλοκ εκτινάσσεται χρησιμοποιώντας τη λαβή με ελατήριο σε ένα δίσκο ή ανοιχτό επίπεδο. Στρώνουμε τα διαμερίσματά μας με ένα φύλλο πλαστικού για να μειώσουμε το στέγνωμα. Είναι σημαντικό να βυθίζετε τον κατασκευαστή μπλοκ σε νερό ανάμεσα στα γεμίσματα για να ξεπλύνετε τα παλιά υπολείμματα και να επιτρέψετε στα νέα μπλοκ να γλιστρήσουν ομαλά.

Τα μπλοκ είναι εκπληκτικά σταθερά – μπορούν να τα μαζέψετε και να τα μετακινήσετε, όπως τα μπράουνις. Ή μπορείτε να μετακινήσετε πολλά ταυτόχρονα σε μια σπάτουλα κουζίνας. Καθώς μεγαλώνουν τα φυτά, οι ρίζες κλαδεύονται με αέρα. Ακόμα κι αν συσκευάσετε τα μπλοκ ώμο προς ώμο στο δίσκο, οι ρίζες από το ένα μπλοκ δεν μεγαλώνουν στα άλλα. Δεν υπάρχει καθόλου ζημιά στη ρίζα όταν μεταμοσχευθεί το πλήρες μπλοκ. Φροντίστε να πιέσετε το περιβάλλον χώμα προς τα κάτω και προς τα μέσα για να έχετε καλή επαφή με το μπλοκ.

Σπορόφυτα μπάμιες σε δίσκο Winstrip στο θερμοκήπιο. Σημειώστε τις αεριζόμενες πλευρές του κελιού.
Φωτογραφία Kathryn Simmons

Δίσκοι Winstrip

Πιο πρόσφατα αγαπήσαμε τους δίσκους Winstrip, τα πολύ ανθεκτικά βύσματα με κυβικά κελιά που αερίζονται στα πλάγια, έτσι ώστε τα φυτά να κλαδεύονται με αέρα. Το κάτω μέρος των κυψελών έχει τρύπες στο μέγεθος των δακτύλων, ώστε να μπορείτε εύκολα να βγάλετε ένα μοσχευματάκι που έχει αναπτυχθεί πλήρως από το δίσκο. Ο δίσκος κυψελών Winstrip 50 έχει κελιά σχεδόν στο μέγεθος των τεμαχίων χώματος. Αυτά τα διαμερίσματα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των χωματόδρομων εκτός από την τιμή. Είναι ακριβά. Τα χρησιμοποιήσαμε τα δικά μας. Τα Winstrips έχουν δύο πρόσθετα πλεονεκτήματα: είναι πολύ πιο γρήγορα στη χρήση από τα τεμάχια εδάφους και λειτουργούν με αποκλειστικά κομπόστ. Δεν προσθέτουμε καθόλου κοκοφοίνικα. Μια εισροή λιγότερη για αγορά. Δεν έχω υπολογίσει πόσα βύσματα αξίας κοκοφοίνικα πληρώνουν για έναν δίσκο Winstrip. . .

Δείτε αυτήν την ανάρτηση σχετικά με τη χρήση Δίσκοι με λωρίδες και βύσματα μεταφύτευσης από αυτά

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεμάχια εδάφους και το Winstrip και άλλα βύσματα, ανατρέξτε στο βιβλίο μου Sustainable Market Farming

Schreibe einen Kommentar