Πώς μια πειθαρχημένη ζωή μπορεί να ωφελήσει την ψυχική σας υγεία

Πώς μια πειθαρχημένη ζωή μπορεί να ωφελήσει την ψυχική σας υγεία

Januar 23, 2023 0 Von admin
Πώς μια πειθαρχημένη ζωή μπορεί να ωφελήσει την ψυχική σας υγεία

Μια πειθαρχημένη ζωή μπορεί να ωφελήσει την ψυχική σας υγεία με πολλούς τρόπους. Οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν μια πειθαρχημένη ζωή για να πολεμήσουν την ψυχική τους υγεία ή να αλλάξουν κακές συνήθειες, εάν αντιμετωπίζετε κάποιες δικές σας ψυχικές μάχες, όπως με το περιβόητο άγχος, το άγχος ή την αϋπνία, κατευθυνθείτε στο γετδιαζεπάμη σήμερα για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς ένα καλύτερο μέλλον.

Πειθαρχία- Μια σωματική και ψυχική πρόκληση

Η πειθαρχία μπορεί να είναι μια σωματική και πνευματική πρόκληση. Δεν είναι εύκολο να παραμείνετε στη δουλειά όταν θέλετε να καθυστερήσετε. Ο καλύτερος τρόπος για να το ξεπεράσετε αυτό είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά εργαλεία στη θέση τους.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να παραμείνετε πειθαρχημένοι:

1. Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα και αποκλείστε τον στο ημερολόγιό σας.

2. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να διατηρήσετε τον εαυτό σας στη δουλειά. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε πόσο χρόνο χρειάζεται για να κάνετε κάτι, όπως πλύσιμο ρούχων ή να ετοιμάσετε δείπνο, και, στη συνέχεια, σας ειδοποιεί αυτόματα όταν τελειώσει, ώστε να μην ξεχάσετε τι πρέπει να κάνετε μετά τον καθορισμό τέλος χρόνου!

3. Δημιουργήστε ένα σύστημα επιβράβευσης για τον εαυτό σας που κάνει την επιτυχία να νιώθει πιο εφικτή για τον εαυτό σας (π.χ., αν βάλετε στόχο να κάνετε 10 pushups, γράψτε την ανταμοιβή: «Αν κάνω 10 pushups σήμερα, θα αγοράσω στον εαυτό μου ένα χωνάκι παγωτό αύριο“).

Γιατί να έχεις μια πειθαρχημένη ζωή;

Οι πειθαρχημένοι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι επειδή ξέρουν πού βρίσκονται σχετικά με τους στόχους τους, πόση πρόοδο έχουν σημειώσει προς αυτούς και πόσο μακριά πρέπει ακόμα να προχωρήσουν πριν φτάσουν στον προορισμό τους.

Σας βοηθά να νιώθετε περισσότερο έλεγχο.

Εάν είστε άτομο που δυσκολεύεται να ελέγξει τα συναισθήματά σας, μπορεί να φαίνεται ότι η καλύτερη λύση είναι να τα αποφύγετε. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλή ιδέα.

Οι πειθαρχημένοι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο τον έλεγχο της ζωής τους και έχουν καλύτερες σχέσεις με τους άλλους. Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, τείνουν επίσης να είναι πιο επιτυχημένοι στην καριέρα τους.

Συνήθως σκεφτόμαστε την πειθαρχία ως κάτι που πηγάζει από μέσα: Είναι κάτι που κάνουμε για τον εαυτό μας. Αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι επίσης κάτι που μπορούμε να μάθουμε από άλλους.

Μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας.

Εάν είστε πειθαρχημένοι για τα πράγματα που έχουν σημασία για εσάς, θα αισθάνεστε πιο σίγουροι γνωρίζοντας ότι μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας και να βελτιώσετε τη ζωή σας. Η πειθαρχία είναι το κλειδί της επιτυχίας, είτε στην επιχείρηση είτε σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ζωής.

Ο ορισμός της ίδιας της πειθαρχίας συνεπάγεται ότι απαιτεί αυστηρή τήρηση κανόνων και προτύπων. Ωστόσο, μπορεί επίσης να οριστεί ότι έχει δύναμη θέλησης και αποφασιστικότητα. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο έχει πειθαρχία και αποφασιστικότητα, μπορεί να πετύχει ό,τι θέλει. Όταν ένα άτομο έχει μια τέτοια νοοτροπία, αναπτύσσει υποσυνείδητη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ειδικά στην ικανότητά του να πετύχει.

Σας βοηθά να θέσετε και να πετύχετε στόχους.

Η πειθαρχία είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές για να κάνεις πράγματα. Μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε, αλλά πιθανότατα δεν θα είχατε πετύχει τους στόχους σας χωρίς πειθαρχία.

Απαιτείται πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα της ζωής: στη δουλειά, στο σπίτι και στο σχολείο. Ισχύει επίσης για όλες τις πτυχές της ζωής σας – υγεία, προσωπικές σχέσεις και πνευματική ανάπτυξη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πειθαρχία σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σας, όπως η εργασία σας, η προσωπική σας ζωή, κ.λπ. Ο κύριος στόχος της πειθαρχίας είναι να δημιουργήσετε ένα σύνολο εφικτών στόχων και να μεταμορφώσετε τη ζωή σας με τρόπο που να σας οδηγεί προς την επιτυχία των στόχων σας σε κάθε περίπτωση.

Μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο χαλαροί.

Η πειθαρχία είναι καλό πράγμα. Μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο χαλαροί και παραγωγικοί. Αλλά βρίσκοντας πειθαρχία όταν το χρειάζεσαι περισσότερο δεν είναι πάντα εύκολο.

Όταν είστε υπό πίεση, το σώμα σας παράγει περισσότερη κορτιζόλη, η οποία σας κάνει να αισθάνεστε άγχος και εξάντληση. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να παραλείψετε την άσκηση ή να φάτε άσχημα επειδή δεν υπάρχει χρόνος για καλές επιλογές.

Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε τρόπος να ελέγξετε τα επίπεδα του άγχους σας; Εάν μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας και να αναπτύσσετε τη σωστή νοοτροπία, τότε την επόμενη φορά που θα προκύψει μια αγχωτική κατάσταση, θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να την αντιμετωπίσετε με επιτυχία.

Πώς να κάνετε μια ρουτίνα πειθαρχίας χωρίς άγχος

Το να είσαι πειθαρχημένος είναι βασικό μέρος του να νιώθεις πιο χαλαρός, αλλά δεν χρειάζεται να είναι αγχωτικό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να παραμείνετε σε καλό δρόμο όσον αφορά τις συνήθειές σας:

Κάντε ένα σχέδιο και τηρήστε το

Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε, γράψτε το και ακολουθήστε τα βήματα δράσης. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τη συνήθεια να ακολουθείτε την απόφασή σας.

Δημιουργήστε ένα σύστημα υποστήριξης

Είναι πιο εύκολο να ακολουθήσετε μια ρουτίνα αν έχετε γύρω σας ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τους στόχους σας και είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να τους πετύχετε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους που μπορούν να σας ζητήσουν να λογοδοτήσετε κάνοντας ερωτήσεις ή θέτοντας υπενθυμίσεις πριν συμβεί ένα συμβάν, ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να τις παραλείψετε εντελώς.

Να είστε ευγνώμονες για το πού βρίσκεστε σήμερα

Όταν είστε σε κακή διάθεση ή αγχωμένοι για κάτι, είναι εύκολο να ξεχάσετε όλα τα καλά πράγματα στη ζωή που συνθέτουν την τρέχουσα κατάστασή σας – όπως να έχετε φαγητό στο ψυγείο σας ή να έχετε αρκετά χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό ώστε να Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα οικονομικά ενώ σπουδάζετε στο εξωτερικό!

Πάρε μακριά

Το κλειδί για να είσαι πειθαρχημένος είναι να έχεις την ικανότητα να αποφασίζεις και να μένεις σε αυτό μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά ή να επιτευχθεί ο στόχος. Δεν μπορείς να σε ενοχλούν πάντα, αλλά όταν κάτι έχει σημασία, δεν έχει σημασία αν σε ενοχλεί ή όχι!

Παρόμοιες αναρτήσεις: