Πώς να δημιουργήσετε περίγραμμα κήπου: Βάθη και σχήματα

0
Πώς να δημιουργήσετε περίγραμμα κήπου: Βάθη και σχήματα

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε το σχήμα και το βάθος των ορίων του κήπου σας πριν τα φυτέψετε. Σκεφτείτε το αποτέλεσμα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε. Τα ίσια περιγράμματα είναι πιο επίσημα, ενώ τα κυρτά περιγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια πιο casual εμφάνιση. Τα βαθιά περιγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φυτέψετε περισσότερα φυτά και να κρύψετε ορισμένα μέρη του κήπου σας, όπως υπόστεγα και τοίχους. Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο, αλλά θέλετε να μαλακώσετε ορισμένες περιοχές του κήπου σας, τα στενά ή ρηχά περιγράμματα μπορεί να είναι χρήσιμα.

Ακμές περιγράμματος κήπου

Μόλις τα έχετε όλα αυτά στη θέση τους, μπορείτε να αρχίσετε να σκάβετε γύρω από τις άκρες. Για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες αποκλίσεις κατά μήκος της γραμμής, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν οπτικό οδηγό. Ένα κομμάτι σπάγγου, δεμένο με καλάμια, είναι μια καλή επιλογή για ίσιες άκρες. Για να δημιουργήσετε καμπύλες άκρες, τοποθετήστε ένα μήκος σωλήνα στο επιθυμητό σχήμα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι για να το κόψετε κατά μήκος του.

Πού να τοποθετήσετε τα όρια του κήπου σας

Λάβετε υπόψη την ποσότητα του ήλιου που παίρνει η περιοχή, τον τύπο του εδάφους και την έκθεση στην τοποθεσία όταν αποφασίζετε πού να τοποθετήσετε τα σύνορά σας. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να έχουν αντίκτυπο στα φυτά που φυτεύετε εκεί. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να τροποποιήσετε το έδαφος πριν τη φύτευση.

Βάθη συνόρων

Τα σύνορα μπορεί να είναι τόσο μικρά όσο το πλάτος ενός φτυαριού ή τόσο βαθιά όσο αρκετά μέτρα. Μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα για το πόσο μεγάλα θέλετε να είναι τα σύνορά σας βγαίνοντας στον κήπο για να δείτε πιθανές τοποθεσίες. Σκεφτείτε τυχόν βλεφαρίδες που θα θέλατε να κρύψετε με ένα περίγραμμα. Επίσης, σκεφτείτε πράγματα που δεν καλύπτονται από χώμα ή φυτά, όπως καλύμματα επιθεώρησης αποχέτευσης.

Εξετάστε τυχόν άλλα στοιχεία που μπορεί να βρίσκονται κοντά στα σύνορά σας. Ένα περίγραμμα από αρωματικά φυτά, για παράδειγμα, θα φαινόταν υπέροχο δίπλα σε έναν πάγκο ή ένα αίθριο.

Πώς να φτιάξετε ίσιο σχήμα περιγράμματος

Οι ίσιες μπορντούρες έχουν πιο επίσημη εμφάνιση. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα φυτά που χρησιμοποιούνται – τα μαλακά χόρτα που φουσκώνουν, τα διακοσμητικά χόρτα και άλλα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση των επιπτώσεων των ευθειών άκρων. Εξετάστε τα κυρτά περιγράμματα για μικρούς κήπους. Μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος του χώρου.

Border Shapes: Sweeping Curves

Ένα κυρτό περίγραμμα μπορεί να κάνει έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος από ό,τι είναι. Όταν δημιουργείτε αυτά τα όρια, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια ευθεία γραμμή. Για να πειραματιστείτε με το μέγεθος και το σχήμα του περιγράμματος, χρησιμοποιήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα μήκους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός όταν σκάβετε.

Σχήματα συνόρων: κυματοειδές και άμορφο

Παρόλο που οι κυματιστές άκρες του περιγράμματος φαίνονται όμορφα, το κλειδί της επιτυχίας είναι να μην κάνετε τα κύματα ή τους κυματισμούς πολύ μικρά. Για να ενισχύσετε το κυματιστό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε φυτά. Αφήστε τα φυτά να ξεχυθούν στις άκρες των συνόρων σε τακτά χρονικά διαστήματα για να δημιουργήσετε ένα ρυθμικό εφέ ανόδου και πτώσης. Τα άμορφα όρια είναι πιο καμπυλωμένα, με καμπύλες διαφορετικών μεγεθών και βάθους που μιμούνται τη ροή ενός ποταμού.

Πώς να κρατήσετε τα σύνορά σας καλά

Η κρυφή μεταλλική μπορντούρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των περιγραμμάτων του γκαζόν. Μάθετε πώς να κόβετε τις άκρες του γκαζόν με ψαλίδι. Η διατήρηση των ορίων κοντά στην πλακόστρωση είναι λιγότερο σημαντική.

Schreibe einen Kommentar