Πώς να ελέγξετε την ποιότητα του νερού όταν κυνηγάτε στο σπίτι

4
Πώς να ελέγξετε την ποιότητα του νερού όταν κυνηγάτε στο σπίτι

Post Partner

καινούργιο σπίτι-ποιότητα νερού

Βρήκες επιτέλους το σπίτι των ονείρων σου. Όπως και άλλοι επιμελείς κυνηγοί στο σπίτι, έχετε ελέγξει την αυλή, το εξωτερικό του σπιτιού και τα μπάνια. Αλλά όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν έχετε σκεφτεί ελάχιστα την ποιότητα του νερού του σπιτιού.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Οι περισσότεροι αγοραστές κατοικιών αποσπώνται πολύ από το πόσο υπέροχο φαίνεται το μέρος για να σκεφτούν την ποιότητα του νερού. Η παράβλεψη του είδους του νερού που έχει το πιθανό σπίτι σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστια και άβολα προβλήματα στη γραμμή. Ακολουθούν τα διάφορα προβλήματα με το νερό που μπορεί να αντιμετωπίσετε στο νέο σας σπίτι και πώς να τα διαχειριστείτε καλύτερα.

ζητήματα ποιότητας νερού

Οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους σωλήνες και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις παρά στο νερό που βγαίνει από αυτούς, επειδή πιστεύουν ότι οι αρχές ύδρευσης στην περιοχή το έχουν καλύψει.

Ενώ οι επιχειρήσεις ύδρευσης μπορεί να έχουν φιλτράρει το νερό σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσετε δύο είδη προβλημάτων νερού σε ένα νέο σπίτι – μόλυνση ή σκληρότητα νερού.

Το νερό του σπιτιού σας μπορεί να έχει κάποιους δυνητικά επικίνδυνους ρύπους που πρέπει να προσέξετε. Αυτά περιλαμβάνουν:

Φυσικοί Ρύποι. Το νερό της βρύσης σας μπορεί να φιλοξενήσει αρκετούς φυσικούς ρύπους που επηρεάζουν την εμφάνιση του νερού σας. Είχατε ποτέ το νερό να φαίνεται καφέ ή να έχει κάποιες αποθέσεις; Αυτοί είναι φυσικοί ρύποι και μπορεί να είναι ενοχλητικός στην αντιμετώπιση.

Βιολογικοί Ρύποι. Αυτοί είναι όλοι οι μικροοργανισμοί στο νερό σας που μπορούν να μειώσουν την ποιότητά του και, στη χειρότερη, να σας αρρωστήσουν. Οι βιολογικοί ρυπαντές περιλαμβάνουν βακτήρια, παράσιτα, ιούς και πρωτόζωα.

Χημικοί Μολυντές. Ορισμένες χημικές ουσίες στο νερό μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου και αναπαραγωγικών προβλημάτων. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη λειτουργία του σώματος. Παραδείγματα περιλαμβάνουν λιπάσματα, φυτοφάρμακα, άζωτο, βαρέα μέταλλα και φαρμακευτικά προϊόντα. Το μολυσμένο νερό με μόλυβδο βρίσκεται συνήθως σε παλιά σπίτια με σωλήνες μολύβδου. Ίσως θέλετε να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τους σωλήνες του νέου σας σπιτιού πριν μετακομίσετε.

Ραδιολογικοί Ρύποι. Τα ραδιολογικά είναι χημικά στοιχεία με μη ισορροπημένο αριθμό πρωτονίων και νετρονίων, γεγονός που τα καθιστά ασταθή άτομα που εκπέμπουν ακτινοβολία. Παραδείγματα αυτών περιλαμβάνουν το ουράνιο, το πλουτώνιο και το καίσιο.

νερό-ασβεστόλιθος-σκουριασμένα-σωλήνεςWonderlane, μέσω της άδειας Flickr Creative Commons.

Το σκληρό νερό είναι νερό που είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως ασβέστιο και μαγνήσιο. Δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με το σκληρό νερό, αλλά είναι προβληματικό να το αντιμετωπίσετε. Το σκληρό νερό είναι κακό για το δέρμα, τα μαλλιά, τις οικιακές συσκευές και τα ασημικά.

Τα άλατα ασβεστίου από το σκληρό νερό σχηματίζονται γύρω από τους σωλήνες, τους νεροχύτες, τα ντους και τις βρύσες σας, αποχρωματίζοντας και φράσσοντάς τα. Οι ολοκαίνουργιες συσκευές σας αρχίζουν να φαίνονται βρώμικες και φθαρμένες σε ελάχιστο χρόνο. Μπορεί επίσης να σταματήσουν να λειτουργούν, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξοδέψετε πολλά χρήματα για αντικαταστάσεις.

Θα αρχίζατε επίσης να χρησιμοποιείτε περισσότερο απορρυπαντικό στα ρούχα σας επειδή το σκληρό νερό δεν αφρίζει. Μετά το μπάνιο θα εμφανίζονταν παχιά υπολείμματα σαπουνιού στο δέρμα σας.

Πάνω από το 85% της παροχής νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες επηρεάζεται από το σκληρό νερό, και επομένως δεν θα ήταν περίεργο αν το νέο σας σπίτι έχει σκληρό νερό.

έλεγχος ποιότητας νερού στο σπίτι

Για να μάθετε εάν το νέο σας σπίτι έχει κάποιο από αυτά τα προβλήματα με το νερό, θα πρέπει να κάνετε τον έλεγχο του νερού σας.

Οι περισσότερες εταιρείες ύδρευσης στις ΗΠΑ προμηθεύουν σπίτια με νερό από ρυάκια, υπόγεια ύδατα, λίμνες και ποτάμια. Αυτές οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για την ποιότητα του νερού σας και φιλτράρουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και εναποθέσεις. Ωστόσο, μερικές φορές οι εταιρείες ύδρευσης αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν την απαιτούμενη εντολή ασφάλειας, εκθέτοντάς σας σε χαμηλής ποιότητας νερό.

Εάν το νέο σας σπίτι βρίσκεται σε αγροτική περιοχή, το πιθανότερο είναι ότι παίρνετε νερό από πηγάδι. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχουν διαθέσιμα σχέδια επεξεργασίας και εναπόκειται αποκλειστικά σε εσάς να διαχειριστείτε την ποιότητα του νερού σας. Συνιστάται να δοκιμάζετε το νερό του πηγαδιού σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Για να δοκιμάσετε το νερό στο νέο σας σπίτι, πρέπει να λάβετε δείγμα νερού και να το στείλετε σε εργαστήριο διαπιστευμένο από το Τμήμα Προστασίας του Περιβάλλοντος της πολιτείας σας (DEP). Με χρέωση, το νερό σας θα αναλυθεί και τυχόν ευρήματα θα σας αναφερθούν. Θυμηθείτε να λαμβάνετε δείγματα νερού σύμφωνα με τις εργαστηριακές οδηγίες.

Μπορείτε να βρείτε διαδικτυακά εργαστήρια διαπιστευμένα από το DEP.

Μερικοί από τους ρύπους που εμφανίζονται συνήθως σε δοκιμές νερού περιλαμβάνουν ορυκτά σκληρότητας, αρσενικό, E. coli, νιτρικά, μόλυβδο/χαλκό και κολοβακτηρίδια.

Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε το σπίτι των ονείρων σας εάν ανακαλύψετε προβλήματα με την ποιότητα του νερού του. Εάν το σπίτι σας αξίζει, μπορείτε να επενδύσετε είτε σε ένα φίλτρο νερού είτε σε έναν αποσκληρυντή νερού.

Ή, μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν συνδυασμό και των δύο. Πολλοί οικιακούς χρήστες χρησιμοποιούν αυτήν την προσέγγιση επειδή παρέχει καλύτερο νερό γενικά. Μπορείς μάθετε περισσότερα για τους συνδυασμούς μαλακτικού-φίλτρου εδώ και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Ρύπανση νερού. Εάν το νερό σας έχει πρόβλημα μόλυνσης, θα χρειαστείτε ένα ή περισσότερα φίλτρα νερού. Τα φίλτρα νερού απομακρύνουν ανεπιθύμητες ακαθαρσίες όπως ιζήματα, εναποθέσεις και βακτήρια. Βελτιώνουν τη γεύση και το χρώμα του νερού σας καθώς και τη συνολική ποιότητα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαθέσιμων επιλογών φίλτρου. Αυτά μπορεί να είναι τόσο μεγάλα όσο τα συστήματα ολόκληρου του σπιτιού ή φορητά όπως οι στάμνες νερού. Η επιλογή του φίλτρου σας θα πρέπει να εξαρτάται από τη φύση των ρύπων στο νερό σας, τον προϋπολογισμό σας και το τι προσπαθείτε να επιτύχετε.

Ακόμα κι αν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε μετρητά, υπάρχει ένα φίλτρο νερού εκεί έξω για εσάς.

καφές-καθαρό-νερό

Τα συστήματα φίλτρων νερού για ολόκληρο το σπίτι εξυπηρετούν ολόκληρο το σπίτι, διασφαλίζοντας ότι έχετε καθαρό πόσιμο νερό σε κάθε έξοδο. Οι στάμνες φίλτρων νερού λειτουργούν σε πολύ μικρότερη κλίμακα, αλλά βοηθούν μόνο στην παροχή καθαρού πόσιμου νερού.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον ακριβή τύπο των ρύπων που εξαλείφει το επιλεγμένο φίλτρο σας. Ορισμένα φίλτρα αφαιρούν τις επιβλαβείς χημικές ουσίες, αλλά όχι τους μικροοργανισμούς. Επιλέξτε ένα φίλτρο που εστιάζει σε αυτό που προσπαθείτε να εξαλείψετε. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν αντιμετωπίζετε και τα δύο: ορισμένα φίλτρα μπορούν να χειριστούν τόσο χημική όσο και βακτηριακή μόλυνση.

Σκληρό νερό. Το σκληρό νερό μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί με τη χρήση αποσκληρυντή νερού. Οι αποσκληρυντές νερού λειτουργούν αφαιρώντας την περίσσεια ασβεστίου και μαγνησίου που είναι υπεύθυνα για τη σκληρότητα του νερού σας. Μπορείτε εύκολα να βρείτε τον κατάλληλο αποσκληρυντή νερού για τις ανάγκες σας και να γλιτώσετε από το άγχος της αντιμετώπισης των αλάτων, των δυσλειτουργικών συσκευών και όλων των άλλων προβλημάτων του σκληρού νερού.

Ένας αποσκληρυντής νερού συνιστάται ιδιαίτερα για όσους χρησιμοποιούν ιδιωτικό πηγάδι, καθώς είναι πιο επιρρεπείς στο σκληρό νερό.

Τα φίλτρα νερού και οι αποσκληρυντές νερού μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα του νερού σας. Το σύστημα επεξεργασίας που χρησιμοποιείτε για το νέο σας σπίτι θα πρέπει να καθορίζεται από τα προβλήματα νερού που έχετε. Εάν το νερό έχει προβλήματα μόλυνσης, προμηθευτείτε ένα φίλτρο. Εάν το πρόβλημα είναι η σκληρότητα του νερού, προμηθευτείτε έναν αποσκληρυντή νερού.

Εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, όλες οι φωτογραφίες μέσω Unsplash, Creative Commons License.

Schreibe einen Kommentar