Πώς να κόψετε τα επάνω ντουλάπια της κουζίνας

Πώς να κόψετε τα επάνω ντουλάπια της κουζίνας

Oktober 6, 2022 0 Von admin

Κάθε απλός οπαδός των τάσεων διακόσμησης σπιτιού θα είχε παρατηρήσει τη μεγάλη διαφορά στη διάταξη της κουζίνας τον τελευταίο καιρό. Τους τελευταίους 12 μήνες οι ιδιοκτήτες κατοικιών απομακρύνονται σταθερά από τα περιττά, καθώς κοιτάζουν πολύ πιο προσεκτικά και ουσιαστικά τα σπίτια τους. Μια παγκόσμια πανδημία έχει αναγκάσει πολλούς να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο ζωής τους. Αυτό οδήγησε επίσης σε μια νέα αναζήτηση για πιο ευκρινείς, πιο παραγωγικούς εσωτερικούς χώρους όπου η ακαταστασία που προηγουμένως περνούσε απαρατήρητη έχει εξαλειφθεί. Και στην κουζίνα, ένα σημαντικό μέρος αυτής της οπτικής και λειτουργικής ακαταστασίας ήταν η απομάκρυνση από τα πάνω ντουλάπια. Απελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο σε μικρές και μεγάλες κουζίνες, Τα πάνω ντουλάπια ξεθωριάζουν γρήγορα!

Το ξεφεύγει-με-τα-πάνω-ντουλάπια-στη-κουζίνα-το-χαρίζει-πιο ευρύχωρο-visual-85114
Η κατάργηση των επάνω ντουλαπιών στην κουζίνα της δίνει μια πιο ευρύχωρη εικόνα [From: RLR Architects]

Έτσι, πολλές εμπνεύσεις κουζίνας που έχετε δει τον τελευταίο καιρό έχουν ένα φόντο χωρίς επάνω ντουλάπια. Και θέλετε να το επαναλάβετε στο δικό σας σπίτι, καθώς οδεύετε προς την άνοιξη του 2022. Εκτός από την προφανή αισθητική αλλαγή που φέρνει αυτό, υπάρχουν πολλές λειτουργικές πτυχές που πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε τη μετάβαση. Εδώ είναι ένα απλός και χωρίς προβλήματα οδηγός που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα πάνω ντουλάπια της κουζίνας ενώ προσφέρει εναλλακτικές λύσεις αποθήκευσης και οργάνωσης. Μπείτε και ανακαλύψτε αυτή την καυτή νέα τάση!

Αποκτήστε αυτά τα ανοιχτά ράφια

Ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αντικαταστήσετε αυτά τα επάνω ντουλάπια χωρίς να χάσετε πραγματικά χώρο στα ράφια είναι η αντικατάστασή τους με ανοιχτά, πλωτά ράφια. Αυτή η προσέγγιση προσθέτει επίσης μια υπέροχη εμφάνιση στην κουζίνα και μπορείτε εύκολα να ταξινομήσετε αυτές τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, διατηρώντας μόνο ό,τι χρειάζεστε σε καθημερινή βάση. Τα ξύλινα πλωτά ράφια είναι αυτή τη στιγμή μια δημοφιλής επιλογή στις κουζίνες που απλά δεν θα θέλατε να χάσετε.

Τούβλο-και-πέτρα-πάτημα-στη-κουζίνα-ζευγμένο-με-κομψά-πλωτά-ράφια-και-ξύλινα-ντουλάπια-79440
Τούβλο και πέτρα στην κουζίνα σε συνδυασμό με κομψά πλωτά ράφια και ξύλινα ντουλάπια [From: Cooper Build]

Αποφύγετε την προσκόλληση!

Αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικά φιλοσοφικό, αλλά όταν πρόκειται να αποκαταστήσετε την κουζίνα και να απαλλαγείτε από πρόσθετα ντουλάπια, αυτή είναι μια πολύ πρακτική συμβουλή. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο σκεύος ή μαγειρικά σκεύη εδώ και ένα χρόνο και δεν βλέπετε καμία χρήση του στο εγγύς μέλλον, σας προτείνουμε να το αποχωριστείτε. Μπορείτε να το δωρίσετε ή ακόμα και να κάνετε μια μικρή πώληση για να απαλλαγείτε από όλα τα πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Αυτό σας ασκεί πολύ λιγότερη πίεση για να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης στην κουζίνα χρησιμοποιώντας ντουλάπια.

Πλωτό-ράφι-και-παράθυρο-καταλαμβάνουν-χώρο-που-αλλιώς-θα-λαμβανόταν-από-πάνω-ντουλάπια-17397
Το πλωτό ράφι και το παράθυρο καταλαμβάνουν χώρο που διαφορετικά θα καταλάμβαναν τα επάνω ντουλάπια [From: Moda Interiors]
Έξυπνη-μοντέρνα-κουζίνα-με-τούβλο-τοίχο-πίσω-και-άφθονο-φυσικό-φως-98516
Έξυπνη, μοντέρνα κουζίνα με τοίχο από τούβλα και άπλετο φυσικό φως [From: Rosser Design Studio]

Δημιουργήστε χώρο για ένα ντουλάπι

Ένα άλλο χαρακτηριστικό σχεδιασμού σπιτιού που έχει βρεθεί στο επίκεντρο τα τελευταία δύο χρόνια, ένα έξυπνο ντουλάπι κάνει τη ζωή σας πολύ πιο ευχάριστη και οργανωμένη. Σας επιτρέπει να κόβετε τα επάνω ράφια της κουζίνας με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και εξακολουθεί να παρέχει όλο τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεστε για προμήθειες κουζίνας και επιπλέον μαγειρικά σκεύη. Όσο μικρή κι αν είναι η κουζίνα σας, βρείτε λίγο χώρο για ένα κομψό ντουλάπι αυτή τη σεζόν.

Το ντουλάπι-στη-κουζίνα-καθιστά-πιο-εύκολο-να-αφαιρείται-πάνω-ντουλάπια-83493
Το ντουλάπι στην κουζίνα διευκολύνει την αφαίρεση των άνω ντουλαπιών [From: Houzz]
Προσθέστε ένα ντουλάπι στην κουζίνα που καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας!
Προσθέστε ένα ντουλάπι στην κουζίνα που καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας! [From: Houzz]

Ταξινόμηση και οργάνωση

Απλώς να απαλλαγείτε από τα πάνω ντουλάπια της κουζίνας και να γεμίσετε αυτόν τον χώρο με ένα δροσερό backsplash ή ένα υπέροχο παράθυρο που προσφέρει θέα στον έξω κόσμο είναι ένα πράγμα, αλλά το να καταφέρετε να διατηρήσετε την κουζίνα τακτοποιημένη και οργανωμένη παρά το γεγονός αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι μπάλας . Όπως αναφέραμε νωρίτερα, αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και αναγνωρίστε τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Μόνο αυτά μένουν στην κουζίνα ενώ τα άλλα μεταφέρονται στο ντουλάπι και την αποθήκη.

Δεν χρειάζεται-κάθε-κουζίνα-πάνω-ντουλάπια-64428
Δεν χρειάζεται κάθε κουζίνα πάνω ντουλάπια [From: Hsu McCullough]

Μετακινήστε τους κάπου αλλού

Όχι, δεν μιλάμε για τα μαγειρικά σκεύη εδώ. Αντίθετα, μπορείτε απλώς να βρείτε άλλα μέρη στην κουζίνα για τα κλειστά ντουλάπια σας, ελευθερώνοντας το δωμάτιο πάνω από τον πάγκο. Θα μπορούσε να είναι μια ξεχασμένη γωνιά, το νησί της κουζίνας ή απλώς να είναι προηγουμένως αχρησιμοποίητο κάτω από τον πάγκο. Θα έχετε ακόμα άφθονο χώρο στο ντουλάπι, αλλά απλώς σε διαφορετικό χώρο!

Κουζίνα-στυλ αγροικίας-με-μεγάλο-παράθυρο-πάνω-πάνω-που-φέρνει τη φύση σε εσωτερικούς χώρους-48925
Κουζίνα σε στυλ αγροικίας με μεγάλο παράθυρο πάνω από τον πάγκο που φέρνει τη φύση σε εσωτερικούς χώρους [From: Elevate Design + Construct]

Απολαύστε τα πολλά οφέλη!

Έτσι, καταφέρατε να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια και τώρα έχετε μια κουζίνα χωρίς πάρα πολλά επάνω ντουλάπια. Αυτός ο χώρος μπορεί να χωρέσει λεπτά αιωρούμενα ράφια, ένα εκτεταμένο backsplash που γίνεται το επίκεντρο της κουζίνας, έναν χώρο με παράθυρο που φέρνει τους εξωτερικούς χώρους μέσα ή ακόμα και έναν κενό χώρο που ενισχύει την αίσθηση ευρυχωρίας εκεί μέσα.

Υπέροχη-μπλε-λευκή-κουζίνα-με-λεπτά-αιωρούμενα-ράφια-που-αντικαθιστούν-παραδοσιακά-πάνω-ντουλάπια-49828
Υπέροχη μπλε και λευκή κουζίνα με λεπτά πλωτά ράφια που αντικαθιστούν τα παραδοσιακά επάνω ντουλάπια [From: Inger MacKenzie Photography]
Μεγάλη-διπλό-ύψος-κουζίνα-σε-λευκό-με-ξύλινο δάπεδο-και-μεγάλο-παράθυρο-πάνω-πάνω-80076
Μεγάλη κουζίνα διπλού ύψους σε λευκό χρώμα με ξύλινο δάπεδο και μεγάλο παράθυρο πάνω από τον πάγκο [From: Etch Design Group]