Σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα του Power BI για το 2023. Λάβετε υπόψη!

Σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα του Power BI για το 2023. Λάβετε υπόψη!

Januar 24, 2023 0 Von admin

χρησιμοποιείς Power BI; Αν ναι, ξέρετε ότι αυτό είναι ένα υπέροχο Λύση επιχειρηματικής ανάλυσης που βασίζεται σε σύννεφο και αυτό θα σας βοηθήσει κατά την παρουσίαση της στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ. Power BI Σας επιτρέπει να ενώνετε διαφορετικές πηγές δεδομένων, να τις αναλύετε και να παρουσιάζετε μια ανάλυσή τους μέσω αναφορών και πινάκων εργαλείων. Από την άλλη πλευρά, χάρη στο Power BI μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα μας γρήγορα και με ασφάλεια. Ωστόσο, η χρήση του απαιτεί να είστε ενημερωμένοι με τις μηνιαίες ενημερώσεις του εργαλείου. Σε αυτή την ανάρτηση σας μεταφέρουμε το Τι νέο υπάρχει στο Power BI πιο σημαντικό από την ενημέρωση Νοεμβρίου 2022.

Las Νέα κλειδί τελευταίας ενημέρωσης Power BI

Η τελευταία ενημέρωση του Power BI μας έφερε πολλές νέες δυνατότητες όσον αφορά την αναφορά, τη μοντελοποίηση, τη συνδεσιμότητα, την εξυπηρέτηση και τις απεικονίσεις. Ακόμη και έχει αλλάξει το χρώμα και την υποδομή της επιφάνειας εργασίας από το Power BI. Ωστόσο, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις 10 πιο σημαντικές αλλαγές που επηρεάζουν τη λειτουργία του:

1. Νέα παρουσίαση αξόνων για γραφήματα μικρών πολλαπλασίων.

Τώρα μπορούμε σχεδιάστε κάθε γράφημα μικρών πολλαπλασίων σε άξονες y διαχωρίζονται και στη συνέχεια αλλάζουν την αυτόματη κλίμακα κάθε άξονα. Για αυτό, έχουμε πολλές νέες επιλογές: „Κοινόχρηστος άξονας Y“ και „Κλίμακα για προσαρμογή“

2. Έλεγχος και προσαρμογή των ετικετών στους Χάρτες Azure

Ως καινοτομία, μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε εμφάνιση ή απόκρυψη ετικετών στο χάρτη. Για να το κάνετε αυτό, έχετε τη νέα επιλογή „Εμφάνιση ετικετών“. Επίσης, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ετικέτες κατηγορίας στο χάρτη.

3. Δημιουργία δυναμικών τμηματοποιήσεων με χρήση παραμέτρων πεδίου

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να παραμετροποίηση τμηματοποιήσεων για να ενεργοποιήσετε σενάρια δυναμικού φιλτραρίσματος. Επίσης, με αυτήν την έκδοση του Power BI, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα προεπισκόπησης παραμέτρων πεδίου από προεπιλογή, έτσι δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα τη λειτουργία προεπισκόπησης στο μενού επιλογών. Για να δημιουργήσετε έναν δυναμικό αναλυτή χρησιμοποιώντας μια παράμετρο πεδίου, πρέπει να προσθέσετε μια παράμετρο πεδίου σε έναν αναλυτή.

4. Ταυτόχρονο φιλτράρισμα πολλών πινάκων

Από την τελευταία ενημέρωση Power BI, μπορούμε να το πάρουμε ένας μεμονωμένος πίνακας φιλτράρει ταυτόχρονα περισσότερους από έναν πίνακες σε μια απομακρυσμένη ομάδα πηγών. Προηγουμένως, αυτό δεν ήταν δυνατό: ένας μόνο πίνακας μπορούσε να φιλτράρει περισσότερους από έναν πίνακες σε μια απομακρυσμένη ομάδα πηγών, αλλά όχι ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, ένας τοπικός πίνακας ημερομηνιών μπορεί να φιλτράρει τους απομακρυσμένους πίνακες πωλήσεων ή αποθέματος στην ίδια ομάδα προέλευσης, αλλά όχι και τους δύο ταυτόχρονα.

5. Κορδέλα βελτιστοποίησης για αναφορές

Είναι μια νέα λειτουργικότητα του Power BI σχεδιασμένη για τη δημιουργία αναφορών. Strap Optimize us σας επιτρέπει να κάνετε επεξεργασία χωρίς διακοπές και μας διευκολύνει να βρούμε τις σωστές ρυθμίσεις αναφοράς για αναφορές DirectQuery. Τώρα μπορείτε να βρείτε και να εφαρμόσετε προεπιλογές βελτιστοποίησης με λίγα μόνο κλικ!

6. Νέες λειτουργίες DAX

Οι συναρτήσεις DAX του Power BI αρ παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες περίπου καθένα από τα περισσότερα από 250 που χρησιμοποιούνται σε τύπους Εκφράσεων ανάλυσης δεδομένων (DAX), όπως σύνταξη, παράμετροι, τιμές επιστροφής και παραδείγματα. Λοιπόν, έχουμε νέες συναρτήσεις DAX και είναι οι ακόλουθες:

 • EVALUATEANDLOG
 • TOCSV
 • ΜΑΛΛΙ

7. Τακτική ακύρωση διαβουλεύσεων

Οι σύνδεσμοι Databricks υποστηρίζουν πλέον την τακτική ακύρωση ερωτήματος όταν αποστέλλονται διαδοχικά ερωτήματαμια πιθανότητα που δεν υπήρχε πριν στο Power BI.

8. Νέος τρόπος αποστολής αρχείων Power BI και Excel

Το Power BI σας προσφέρει ένα νέα εμπειρία για τη μεταφόρτωση αρχείων. Στον χώρο εργασίας όπου θέλετε να προσθέσετε τα αρχεία, θα δείτε την επιλογή «Μεταφόρτωση» δίπλα στο κουμπί «Νέο». Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αναπτυσσόμενο μενού για να συνδεθείτε σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο OneDrive για επιχειρήσεις ή οποιονδήποτε ιστότοπο του SharePoint στον οποίο έχετε πρόσβαση ή ανεβάζετε από τον υπολογιστή σας μέσω της επιλογής „Αναζήτηση“.

9. Δημιουργία μορφοποιημένων πινάκων

στην τελευταία ενημέρωση, Το Power BI σάς επιτρέπει εκτελέστε ερώτημα και αλλαγή μεγέθους στήλης για προεπισκόπηση δεδομένων. Επίσης, υπάρχουν νέες δυνατότητες σχετικά με τη χρήση μορφοποιημένου πίνακα:

 • προσβάσιμη πλοήγηση
 • Μεγάλα σύνολα για τη μορφή πίνακα
 • Μετακίνηση και αλλαγή μεγέθους.

10. Νέες εικόνες στο AppSource

Power BI μας φέρνει νέα εικόνες στο AppSource από την τελευταία του ενημέρωση. Αυτά είναι τα εξής:

 • Χρονοδιάγραμμα Tragplan και οδικοί χάρτες
 • Supermetry Graphics: Μωσαϊκό πλέγμα χάρτη
 • Διαγράμματα ραντάρ CP
 • Διάγραμμα Sankey για το Power BI από την ChartExpo
 • lingaro gantt

Έτοιμοι να αξιοποιήσετε στο έπακρο Power BI?