Σε ποια κατεύθυνση πας;

Σε ποια κατεύθυνση πας;

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Εδώ είναι ένα πράγμα.

Σε ποια κατεύθυνση πας;

Μια εύλογη ερώτηση ίσως. Αλλά πως διαφορετικός είναι η απάντησή σας σήμερα σε αυτή του BC – Before Corona;

Καθώς σκεφτόμαστε τον δρόμο μας μέσα από τα κλειδιά για πιο ευτυχισμένη ζωή, όπως περιγράφεται από Δράση για την Ευτυχίατο έκτο κλειδί είναι

Κατεύθυνση.

Πρόκειται για την ύπαρξη στόχους που μας δίνουν τη δυνατότητα αναλάβουν δράση προς τα εμπρός και αυτό ευθυγραμμιστεί με τις αξίες μας. Στόχοι που μας δίνουν κάτι θετικό για να εργαστούμε προς τους οποίους έχουμε κίνητρο να επιτύχουμε.

ο Ιστοσελίδα Action for Happiness αναφέρει αυτό ως σημαντικό λόγο για να έχεις στόχους:

Η ευτυχία δεν συμβαίνει απλώς – προέρχεται από να σκεφτόμαστε, να σχεδιάζουμε και να επιδιώκουμε πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς».

Τα γκολ μας δίνουν έμπνευση και απόλαυση. Κερδίζουμε α αίσθημα επιτυχίας όταν εμείς ολοκληρώσει στόχους που έχουμε θέσει και αυτό μας ενισχύει αυτοπεποίθηση. Και οι στόχοι δίνουν τη ζωή μας νόημα και σκοπό. Όταν αφιερώνουμε χρόνο για να προσδιορίσουμε ποιες είναι οι βασικές μας αξίες (περισσότερα για αυτό εδώ) και ποιες παρακινεί εμείς, μπορούμε να θέσουμε στόχους που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε προς το άτομο που θέλουμε να είμαστε και το ζωή που θέλουμε να ζήσουμε.

Ποια κατεύθυνση πηγαίνετε - ουρανός ηλιοβασιλέματοςΠερισσότερο από αυτό, αφιερώνοντας χρόνο για να προσδιορίσετε τι τη διαφορά που θέλουμε να κάνουμε σε αυτόν τον κόσμο και όπου θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε στόχους που φέρνουν εκπλήρωση στον εαυτό μας και όφελος σε άλλους ανθρώπους.

Όταν εξετάζετε στόχους, φτιάχνοντάς τους ΕΞΥΠΝΟΣ είναι ένα καλά αναγνωρισμένο εργαλείο και υπάρχουν περισσότερα για αυτό εδώ, καθώς και ένα υπέροχο άρθρο για τους SMART στόχους (συν το τι σημαίνει το E και το R στους ΕΞΥΠΝΟΙ στόχους) εδώ.

Αξίζει επίσης να εξετάσουμε αυτά τα τρία ερωτήματα:

  • Το λατρεύω;
  • Είμαι καλός σε αυτό;
  • Το χρειάζεται ο κόσμος;

Φυσικά, έχουμε πολλούς στόχους που είναι λιγότερο υψηλές στα ιδανικά τους πέρα ​​από αυτό – ξεκαθαρίστε το γκαράζ, διαβάστε αυτό το βιβλίο, παρακολουθήστε αυτό το εκπαιδευτικό μάθημα, γίνετε λίγο καλύτεροι (επίσης σημαντικό για την ευτυχία μας, περισσότερα για αυτό εδώ).

Αλλά για μένα, καθώς το γράφω τώρα στον κόσμο που κυριαρχεί ο Covid-19, αυτό είναι το πιο σημαντικό:

Τώρα βλέπω τα πράγματα διαφορετικά.

Ένας χρόνος lockdown άλλαξε τα πάντα.

Σε ποια κατεύθυνση πας; Μάλλον διαφορετικό από πριν ένα χρόνο.

Τώρα μην με παρεξηγείτε. Είμαι ακόμα μεγάλος οπαδός των γκολ, της σκηνοθεσίας και του αυτογνωσία που απαιτείται για την καταλαβαίνουν ποιοι είναι οι στόχοι μας και πώς να δημιουργήσουμε, να αξιολογήσουμε και επαναξιολογήσει τους καθώς διανύουμε τη ζωή.

Αλλά αυτό εποχή Η μαζική αναστάτωση και η αλλαγή ώθησαν να αναδυθώ ένα πιο στοχαστικό εμένα.

Κάνω ερωτήσεις όπως –

ΓΙΑΤΙ κάνω αυτό που κάνω;

Αυτό ήταν σημαντικό για μένα (π.Χ.) αλλά είναι αυτό εξακολουθεί να ισχύει?

Εδώ θέλω να κατευθύνω τις ενέργειές μου τώρα?

Τι κανω εγω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλεις να φύγεις από τη ζωή;

Και τι καταλαβαίνω τώρα σχετικά με τον σκοπό μου, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που έχουν απογυμνωθεί;

Έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους πρόσφατα που είναι κουβαλώντας μια ψυχική και συναισθηματική κούραση μετά από όλα όσα μας έριξαν οι τελευταίοι 12 μήνες.

Υπάρχει ένα κοινό νήμα εδώ – τα επίπεδα ενέργειας που θα είχαμε πριν είναι εξαντλημένο. Τα περιθώρια στενεύουν και υπάρχει πολύ μικρότερη χωρητικότητα. Μειωμένη ικανότητα για ανοησίες από ανθρώπους ή ζωή, επιπλέον απαιτήσεις από εμάς ή για άτομα ή καταστάσεις που εξαντλούν τη ζωή από εμάς.

Είναι κακό αυτό;

Δεν το νομίζω όσο εμείς αφιερώστε χρόνο για να σταματήσετε, να παρατηρήσετε και να σκεφτείτε για το πώς είμαστε, τι έχει αλλάξει και τι σημαίνει αυτό επιλογές κάνουμε στο μέλλον.

Σε ποια κατεύθυνση πας;

Η εικασία μου είναι ότι αυτό έχει αλλάξει και για εσάς. Για μένα, τη σεζόν που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, η κατεύθυνση στην οποία βαδίζουμε μετράει λιγότερο παρά να αφιερώσουμε χρόνο για να εκτιμώ εκ νέου τι είναι σημαντικό και πώς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο και την ενέργεια που είναι διαθέσιμα ΤΩΡΑ.

Το να βάζουμε στόχους είναι καλό, μας δίνει κατεύθυνση και σκοπό και εστιάζει την προσοχή μας.

Και την ίδια στιγμή, αυτή η χρονιά που πέρασε μας έδειξε αυτή την εμφάνιση εξωτερικά γιατί η ευτυχία μας με τη μορφή επιτεύξιμων στόχων είναι σαν να χτίζουμε το σπίτι μας στην άμμο.

Η ζωή μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη… σοκαριστικά, ανησυχητικά, καταστροφικά.

Covid συν Ο Πρεσβύτερος Πλησιέστερος και Αγαπητός φεύγοντας από το σπίτι συν φτάνοντας στη μέση της ζωής (διαβάστε ότι είναι στην εμμηνόπαυση με όλες τις σχετικές χαρές) ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με έχουν αφήσει αρκετά μπερδεμένο. Η προσέγγισή μου Deal-with-it-and-Move-On εδώ και 3 δεκαετίες δεν λειτουργεί πλέον.

Και ξέρετε, αυτό είναι κανένα κακό… αν και πολύ άβολο και άγνωστο.

Η ζωή συνωμότησε για να με κάνει σταματήστε, παρατηρήστε και σκεφτείτε περισσότερα και ψάξε μέσα για ευτυχία.

ΠΟΥ είναι το άτομο που θέλω να γίνω όπως βγαίνω από αυτή τη σεζόν;

Τι σημαίνει αυτό όσον αφορά το πού βρίσκομαι κατευθύνω τις ενέργειές μου και πώς χρησιμοποιώ τον χρόνο μου;

Πώς γίνεται αυτό επηρεάζουν την κατεύθυνση Μπαίνω μέσα;

Είναι σημαντικό να καθίσετε στη θλίψη και την αποσύνδεση αυτής της σεζόν – ό,τι σημαίνει αυτό για εσάς – και να μην βιαστείτε απλώς να θέσετε νέους στόχους για τη συνέχεια.

Ίσως αυτή την εβδομάδα, αφήστε αυτές τις ερωτήσεις να σιγοβράσουν μέσα σας ψυχή και καρδιά όπως θεωρείς τι κατεύθυνση θέλεις να μπεις.

Τι σημαίνει αυτό για τις επιλογές που κάνετε;