Τα 5 καλύτερα ζώα φάρμας για εκτροφή

4
Τα 5 καλύτερα ζώα φάρμας για εκτροφή

Η εκτροφή ζώων φάρμας μπορεί να είναι τρομακτική όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το σπίτι σας, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Εάν επιλέξετε μερικά από αυτά τα καλύτερα ζώα φάρμας για εκτροφή, μπορείτε να ξεκινήσετε να εκτρέφετε ζώα σαν επαγγελματίας! Αυτά τα 5 ζώα φάρμας είναι τα πιο εύκολα στην εκτροφή και θα παράγουν τη μεγαλύτερη αξία για την οικογένειά σας.

Μερικά από αυτά τα ζώα μπορεί να είναι τα καλύτερα ζώα φάρμας για να εκτρέφονται για κέρδος. Εάν διαχειριστείτε σωστά, μπορείτε να αποκτήσετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα από τη φάρμα σας μόνο εκτρέφοντας αυτά τα ζώα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τα δικά σας έσοδα και έξοδα από αυτές τις πηγές, ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα βγείτε μπροστά!

κοτόπουλα

Τα κοτόπουλα είναι γνωστά ως το «φάρμακο πύλης» σε όλο και περισσότερα ζώα φάρμας, και δικαίως! Είναι εύκολο να μεγαλώσουν και παρέχουν μεγάλη αξία στον τρόπο τροφής και πιθανό εισόδημα για την οικογένειά σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μου με τα καλύτερα ζώα φάρμας για εκτροφή όταν ξεκινάτε το σπίτι σας.

Μπορείτε να ακολουθήσετε μία από τις 3 διαδρομές με κοτόπουλα – εκτρέφοντας στρώματα, εκτρέφοντας κρεατοπουλάκια ή εκτρέφοντας και τα δύο.

Η ωοτοκία θα δώσει φυσικά στην οικογένειά σας πολλά αυγά για φαγητό. Μπορεί επίσης να πάρετε τόσα πολλά αυγά που θα θελήσετε να σκεφτείτε να τα πουλήσετε. Τα φρέσκα αυγά εκτροφής στην περιοχή μου πωλούνται για 2-3 $ ανά ντουζίνα. Για το οποίο δεν χρειάζεται να γράψετε πολλά, αλλά θα μπορούσε να σας βοηθήσει να καλύψετε το κόστος της τροφής για το κοπάδι σας. Αλλά υπομονή – υπάρχουν κι άλλα!

Εάν έχετε έναν κόκορα στο κοπάδι σας, μπορείτε να πουλήσετε αυγά επώασης (τα οποία κοστίζουν 10-25 $ η ντουζίνα στην περιοχή μου), ή μπορείτε να βάλετε αυγά σε μια θερμοκοιτίδα και να εκκολάψετε νεοσσούς για να τα πουλήσετε. Ανάλογα με τη φυλή, μπορείτε να πάρετε μεταξύ 3-10 $ ανά γκόμενο!

Επίσης, αν σηκώσεις κοτόπουλα διπλής χρήσης, μπορείτε να εκκολάψετε μωρά για να τα κρατήσετε ΚΑΙ να τα χασάπη. Δεδομένου ότι είναι κοτόπουλα με μεγαλύτερο σώμα, μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε τα κοκόρια για δείπνο και να κρατήσετε τις κότες για να τις προσθέσετε στο κοπάδι ωοπαραγωγής σας.

Έχω πολλές αναρτήσεις για την εκτροφή κοτόπουλων – από εκτροφή νεοσσών προς την κρατώντας τα κοτόπουλα σας σε ωοτοκία το χειμώνα, έχουμε όλα όσα χρειάζεστε για να μεγαλώσετε χαρούμενα, υγιή κοτόπουλα. Έχω επίσης ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εκτροφή κοτόπουλων!

Τα κοτόπουλα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα ζώα φάρμας για εκτροφή.

Κουνέλια

Κουνέλια είναι άλλο ένα εύκολο ζώο στη φροντίδα, και φυσικά είναι δεύτερο στη λίστα μου με τα καλύτερα ζώα φάρμας για εκτροφή. Η μετατροπή τους από τροφή σε κρέας είναι εξαιρετική. Ένα ζευγάρι θηλυκά κουνέλια (και ένα αρσενικό φυσικά) είναι ικανά να παράγουν έως και 600 κιλά κρέατος το χρόνο. Συγκριτικά, οι περισσότερες αγελάδες σε αυτό το χρονικό διάστημα κέρδισαν μόνο περίπου 400 λίβρες.

Τα κουνέλια φτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία μόλις 6 μηνών και η περίοδος κυοφορίας τους είναι μόνο 30 ημέρες. Είναι ικανά να αναπαραχθούν ξανά αμέσως μετά την γέννα, έτσι θα μπορούσατε ενδεχομένως να πάρετε 12 γέννες κουνελιών από ένα θηλυκό το χρόνο (αν και αυτό δεν συνιστάται).

Αν και οι καλύβες κοστίζουν αρκετά (ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το κόστος της ξυλείας στις μέρες μας!), τα κουνέλια είναι αρκετά φθηνά για την εκτροφή και τη διατροφή τους. Έχουμε περίπου 12 κουνέλια αυτήν τη στιγμή και περνάμε μόνο από 1 σακούλα σφαιριδίων $17 το μήνα.

Τα κουνέλια είναι επίσης εύκολο στη φροντίδα και παράγουν πολλή έτοιμη προς χρήση κοπριά για τον κήπο σας. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να κρατήσεις τα μωρά στη ζωή!

Με τα κουνέλια, μπορείτε να πουλήσετε τα μωρά ή να τα σφάξετε για να ταΐσετε την οικογένειά σας. Ανάλογα με τη φυλή, μπορείτε να πάρετε οπουδήποτε μεταξύ $10 και $50 για νεαρά κουνέλια. Και εάν εσύ μάθετε να μαυρίζετε δέρματα κουνελιών από αυτά που χασάπητε, θα μπορούσατε να τα πουλήσετε επίσης (μπορεί να πάρετε μόνο 5 $ το καθένα για αυτά, ωστόσο).

Τα κουνέλια είναι ένα άλλο υπέροχο ζώο για να μεγαλώσετε σε μια μικρή φάρμα.

Πάπιες

Οι πάπιες είναι μια άλλη υπέροχη προσθήκη σε κάθε αγρόκτημα και είναι από τις πιο εύκολες στην εκτροφή. Οι πάπιες είναι πιο ανθεκτικές από τα κοτόπουλα, εξακολουθούν να σας παρέχουν αυγά και μπορούν να είναι μια εξαιρετική πηγή κρέατος για την οικογένειά σας.

Οι πάπιες είναι εξαιρετικοί τροφοσυλλέκτες και κρατούν τα ζωύφια χωρίς να καταστρέφουν τους κήπους και τον εξωραϊσμό σας. Ωστόσο, τείνουν να είναι λίγο ακατάστατα σε ένα περίβλημα. Συνήθως θα έχετε πολλή λάσπη με πάπιες!

Οι θηλυκές πάπιες γεννούν αυγά σχεδόν όλο το χρόνο, όπου πολλά κοτόπουλα τείνουν να σταματήσουν να γεννούν το χειμώνα. Συχνά θα κάθονται με ευχαρίστηση στα αυγά και θα βγάζουν μωρά.

Οι πάπιες είναι πιο ανθεκτικές στο κρύο από τα κοτόπουλα, αλλά χρειάζονται μια συνεχή παροχή νερού με βάθος τουλάχιστον αρκετών ιντσών. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο εύκολα πουλιά στην εκτροφή, κατά τη γνώμη μου, και γι‘ αυτό τους αξίζει μια θέση στη λίστα με τα 5 καλύτερα ζώα φάρμας για εκτροφή.

Ωστόσο, οι πάπιες τείνουν να είναι λίγο πιο δύσκολο να βγάλουν εισόδημα. Εάν παίρνετε καλές ράτσες κρέατος, όπως πεκίνια ή μοσχοβολιά, μπορείτε να τις πουλήσετε στην ωριμότητα (που μπορεί να είναι και στις 17 εβδομάδες) για κρέας. Ή, εάν έχετε μια γόνος πάπιας, μπορείτε να την αφήσετε να εκκολάψει παπάκια και να πουλήσει τα μωρά. Έχουμε πάρει εύκολα 5 $ για κάθε παπάκι που πουλήσαμε.

Έχω άλλη μια ανάρτηση σχετικά εκτρέφοντας πάπιες για αυγά και κρέαςκαι έχω ένα ηλεκτρονικό βιβλίο στα σκαριά για τη σειρά βιβλίων μου Feathered Friends.

Οι πάπιες είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε φάρμα

Κατσίκες

Οι κατσίκες είναι ανθεκτικά ζώα και το μέγεθός τους τις καθιστά διαχειρίσιμες για σχεδόν κάθε αγρόκτημα. Ωστόσο, τείνουν να είναι καλλιτέχνες απόδρασης, επομένως πρέπει να έχετε καλούς φράχτες για να έχετε κατσίκες.

Οι κατσίκες είναι φιλικά, πειθήνια ζώα που έχουν διασκεδαστικές προσωπικότητες. Είτε αποφασίσετε να μεγαλώσετε κατσίκες γαλακτοπαραγωγής είτε κατσίκες από κρέας, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μια ράτσα που θα ταιριάζει όμορφα στη φάρμα σας. Απλώς φροντίστε να πάρετε τουλάχιστον δύο, καθώς είναι πολύ κοινωνικά πλάσματα. Μια μοναδική κατσίκα είναι μια μοναχική κατσίκα!

Εάν πρόκειται να εκτρέφετε κατσίκες γαλακτοπαραγωγής, να έχετε κατά νου ότι για να έχετε μια αρκετά σταθερή παροχή γάλακτος, πρέπει να εκτρέφονται κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε μωρά να πουλήσετε ή να κρατήσετε και να δημιουργήσετε το κοπάδι σας. Αλλά ελέγξτε τους τοπικούς κανονισμούς σας εάν θέλετε να πουλήσετε το επιπλέον γάλα σας!

Οι κατσίκες με βάση το κρέας είναι συνήθως μια καλύτερη φυλή για εκτροφή αν θέλετε να αυξήσετε το εισόδημά σας στη φάρμα σας. Οι κατσίκες κρέατος ωριμάζουν αρκετά γρήγορα και σας δίνουν πολύ κρέας. Μπορείτε συνήθως να πουλάτε κατσίκες με βάση το κρέας για ένα καλό κέρδος, ειδικά εάν απευθύνεστε σε μια πιο εθνοτική κουλτούρα.

Οι κατσίκες είναι τα αγαπημένα μου από τα καλύτερα ζώα φάρμας για εκτροφή

γαλοπούλες

Οι γαλοπούλες είναι ένα άλλο πουλί που πρέπει απλώς να προσθέσω στη λίστα μου με τα 5 καλύτερα ζώα φάρμας για εκτροφή. Οι γαλοπούλες είναι μεγάλα, ανθεκτικά πουλιά που φροντίζονται εύκολα. Με σωστή διαχείριση ασθενειών και καθαριότητα, μπορείτε να τα κρατήσετε μαζί με τα κοτόπουλα σας. Είναι επίσης εξαιρετικοί τροφοσυλλέκτες που τείνουν να μαδάνε αντί να ξύνουν όλους τους κήπους και τον εξωραϊσμό σας.

Οι περισσότερες γαλοπούλες είναι υπάκουες και αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε κάθε φάρμα. Θα σας γεννήσουν αυγά την άνοιξη και το καλοκαίρι, τα οποία μπορείτε να εκκολάψετε για να πουλήσετε τα μωρά ή να κρατήσετε μόνοι σας. Και φυσικά, υπάρχει η Ημέρα των Ευχαριστιών!

Με έμπνευση από αγρότες όπως Τζάστιν Ρόδος, η εκτροφή γαλοπούλων με σκοπό το κέρδος (ειδικά στα βοσκοτόπια) είναι μια ανθηρή τάση αυτή τη στιγμή. Και δικαίως! Οι γαλοπούλες έχουν καλή μετατροπή τροφής σε κρέας και θα σας δώσουν πολύ κρέας όταν ωριμάσουν.

Αν θέλετε να αρχίσετε να εκτρέφετε γαλοπούλες, έχω μια ανάρτηση εκτροφή γαλοπούλας για αρχάριους. Έχω επίσης ένα υπέροχο ηλεκτρονικό βιβλίο ειδικά για εκτρέφοντας υγιείς γαλοπούλες.

Οι γαλοπούλες είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο αγρόκτημα

Ποιο από αυτά τα καλύτερα ζώα φάρμας για εκτροφή θα πάρετε;

Αφού σας έδειξα τα πιο εύκολα και καλύτερα ζώα φάρμας για εκτροφή, με ποια θα ξεκινήσετε; Οποιοδήποτε από αυτά είναι εξαιρετικό για αρχάριους που μπορεί να τρομοκρατηθούν από μεγαλύτερα, πιο δύσκολα ζώα. Τι χαριτωμένα ζώα φάρμας θα πάρετε;

Schreibe einen Kommentar