Τι μέγεθος φίλτρο νερού Berkey χρειάζεστε;

11
Τι μέγεθος φίλτρο νερού Berkey χρειάζεστε;

Αποκάλυψη: Μερικές φορές κερδίζω προϊόντα ή προμήθειες από συνδέσμους συνεργατών ή συνεργασίες στο ιστολόγιό μου. Συνιστώ μόνο προϊόντα και υπηρεσίες που εμπιστεύομαι να σας εξυπηρετήσω. Μάθε περισσότερα.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα φίλτρο νερού Berkey για την οικογένειά σας, μπορεί να μπερδευτείτε με τις επιλογές. Εξάλλου, όλα φαίνονται ίδια, αλλά τα μεγέθη ποικίλλουν δραματικά. Τι μέγεθος φίλτρο νερού Berkey χρειάζεστε, ακριβώς; Και πώς μπορείς να το καταλάβεις;

Η οικογένειά μας χρησιμοποιεί ένα φίλτρο νερού Big Berkey από το 2018 για να κάνει το νερό της στέρνας εκτός δικτύου ασφαλές για πόση. Μας έχει εξοικονομήσει τόνους χρημάτων και πλαστικών για την αγορά μπουκαλιών νερού (ακόμη και ψυχρότερου τύπου) και είναι ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό από τα φίλτρα νερού που μπορείτε να προμηθευτείτε στο παντοπωλείο.

Έχω μια πλήρη, χωρίς BS κριτική του φίλτρου νερού Berkey εδώ.

Εάν είστε έτοιμοι για ένα Berkey αλλά δεν ξέρετε τι μέγεθος να πάρετε, θα αναλύσω ποια είναι τα διάφορα μεγέθη των φίλτρων Berkey, τι σημαίνουν στην πραγματικότητα και ποια μονάδα μπορείτε να αποκτήσετε για να εξοικονομήσετε τα περισσότερα χρήματα ενώ ακόμα είναι μια καλή και αποτελεσματική επιλογή για το συγκεκριμένο νοικοκυριό σας.

Μεγέθη φίλτρου νερού Berkey

Πρώτον, η Berkey έχει μια λεπτομερή ματιά με τα μεγέθη που προσφέρει και πόσους ανθρώπους μπορεί να εξυπηρετήσει εδώ.

Τα μεγέθη των φίλτρων νερού Berkey παρατάσσονται
Φωτογραφία ευγενική προσφορά του BerkeyFilters.com

Για αναφορά, διαθέτουμε το μέγεθος „Big“ των 2,25 γαλονιών. Αυτό εξυπηρετεί πολύ καλά την τριμελή οικογένειά μας!

Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του χρόνου, πιθανότατα γεμίζουμε το Berkey μας μία φορά την ημέρα. Θα το γεμίζουμε δύο φορές την ημέρα το καλοκαίρι, γιατί πίνουμε πολύ περισσότερο με τον ζεστό καιρό.

Χρησιμοποιούμε αυτό το νερό όχι μόνο για πόσιμο αλλά και για μαγείρεμα και βούρτσισμα των δοντιών μας.

Η μαμά μου, από την άλλη, έχει το μικρότερο μέγεθος ενός τέταρτου “Go Berkey”, που είναι τόσο μικρό που δεν φαίνεται καν στην παραπάνω φωτογραφία. Είναι ανύπαντρη, επομένως δεν χρειάζεται πραγματικά ένα Berkey κανονικού μεγέθους. είναι ωραίο να το έχεις όμως, καθώς το νερό της βρύσης της πόλης της έχει αποκρουστική γεύση.

Τι σημαίνουν πραγματικά τα μεγέθη Berkey

Η μεγαλύτερη (και πιο προφανής) διαφορά μεταξύ των μεγεθών είναι η ικανότητα συγκράτησης του κάτω θαλάμου. Ρίχνεις νερό στον επάνω θάλαμο, φιλτράρεται μέσα από τα μαύρα φίλτρα και μπορεί στη συνέχεια να αποθηκευτεί στο κάτω μέρος.

Τεχνικά, οποιαδήποτε οικογένεια μεγέθους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μικρότερο Berkey. Όλα φιλτράρονται με παρόμοιους ρυθμούς, υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείται ο ίδιος αριθμός μαύρων στοιχείων φίλτρου. (Σημείωση: μπορείτε να αυξήσετε τον ρυθμό ροής με επιπλέον μαύρα φίλτρα για όλες τις μονάδες εκτός από τα μεγέθη Travel και Go) Απλώς όσο περισσότερα άτομα γεμίζουν τα φλιτζάνια τους, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να ξαναγεμίζετε αυτόν τον επάνω θάλαμο.

Πραγματικά, ο καθοριστικός σας παράγοντας δεν είναι τόσο «πόσα άτομα είναι στην οικογένειά σας», αλλά «πόσο συχνά θέλετε να γεμίζετε το Berkey».

Μια σημαντική σημείωση για το γέμισμα του Berkey σας

Είναι σημαντικό να διατηρείτε υγρά τα στοιχεία του μαύρου φίλτρου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό να το γεμίζετε κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, εάν πρόκειται να ταξιδέψετε για περισσότερες από 4 ημέρες, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε τα μαύρα φίλτρα σας για μακροχρόνια αποθήκευση. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αποθήκευση μαύρων φίλτρων εδώ.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν έχετε μια μικρότερη οικογένεια ή λιγότερα άτομα για να εξυπηρετήσετε σε τακτική βάση, αλλά έχετε μια μεγάλη μονάδα Berkey, πιθανότατα δεν θα γεμίζετε το Berkey σας τόσο συχνά. Αυτό σημαίνει ότι τα φίλτρα θα στεγνώσουν περισσότερο μεταξύ των γεμισμάτων, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους και την πιθανή διάρκεια ζωής τους.

Όχι μόνο αυτό, αλλά αν αφήνετε το νερό να καθίσει μόνο σε αυτόν τον κάτω θάλαμο, έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να μείνει στάσιμο. Στην ιδανική περίπτωση, θα ακολουθείτε τις οδηγίες καθαρισμού και αυτός ο κάτω θάλαμος δεν θα πρέπει ποτέ να έχει προβλήματα επειδή, θεωρητικά, το νερό είναι πάντα εξαιρετικά καθαρό. Ωστόσο, θα εξακολουθεί να είναι κάπως «μπαγιάτικο» αν το αφήσετε να καθίσει εκεί για μέρες και μέρες. Αυτό συμβαίνει αν κάθεται μεγάλη ποσότητα νερού και δεν το πίνουν αρκετός κόσμος.

Υπό αυτή την έννοια, αισθάνομαι ότι θα έκανα κακό σε μικρότερα νοικοκυριά προτείνοντας ένα μεγαλύτερο Berkey από αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Βασικά θα ξοδεύατε πάρα πολλά χρήματα και θα λάβατε κάτι που δεν θα σας εξυπηρετήσει τόσο καλά σε αντάλλαγμα.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, πάρτε το μικρότερο Berkey

Στόχος μου εδώ είναι να επιτύχω μια ισορροπία μεταξύ της οικονομικής τιμής και αυτού που θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα μικρότερο Berkey είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη ιδέα. Σας βοηθά να διατηρείτε τα μαύρα φίλτρα σας στην καλύτερη μορφή, ενώ σας δίνει επίσης όσο νερό θέλετε. Πραγματικά εξαρτάται από το πόσο συχνά θέλετε να το γεμίζετε. Σκεφτείτε πώς μπορεί να ταιριάζει στην καθημερινή σας ρουτίνα, ποιον θα εξυπηρετεί το φίλτρο και στον συνολικό προϋπολογισμό σας.

Εξετάστε μεγαλύτερες μονάδες Berkey εάν:

 • Έχετε περισσότερα από 6 άτομα στο νοικοκυριό σας ή
 • Εξυπηρετείτε περισσότερα από 6 άτομα σε τακτική βάση (δηλαδή έχετε B&B, διατηρείτε ένα Berkey σε ένα σαλόνι σχολής κ.λπ.)
 • Θα κάνετε μεγάλη ποσότητα μαγειρέματος, σαπωνοποιίας ή άλλων δραστηριοτήτων που απαιτούν εξαιρετικά καθαρό νερό.

Για νοικοκυριά αυτού του μεγέθους, λάβετε υπόψη το Βασιλικό (3,25 γαλλ.), Imperial (4,5 gal)ή Μοντέλα κορώνας (6 γαλλ.).

Εξετάστε μικρότερες μονάδες Berkey εάν:

 • Υπάρχουν λιγότερα από 6 άτομα στο νοικοκυριό σας.
 • Δεν εξυπηρετείτε πολλά άτομα με αυτό τακτικά.
 • Έχετε μια μικρή κουζίνα ή περιορισμένο πάγκο.

Μικρότερες μονάδες που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν το Μεγάλο (2,25 γαλλ.), Φως (2,75 gal)και Ταξίδι (1,5 γαλλ.).

Το Big Berkey είναι το πιο δημοφιλές μέγεθοςεν μέρει επειδή είναι το πιο ευέλικτο για τα περισσότερα νοικοκυριά. Μπορεί να εξυπηρετήσει έναν μέτριο αριθμό ατόμων καθημερινά και αντέχει αν το ξαναγεμίζετε συνεχώς κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, για παράδειγμα. Έχουμε την τάση να γεμίζουμε το Berkey μας μερικές φορές τις ημέρες που κάνουμε μαγειρική. θα γεμίσουμε κανάτες με νερό και θα τις διατηρήσουμε δροσερές για τους επισκέπτες αντί να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό.

Ταιριάζει επίσης πολύ καλά στις περισσότερες κουζίνες. Φτιάξαμε ένα μικρό σπίτι με μια μικρή κουζίνα, και το μεγάλο μέγεθος είναι, λοιπόν, μεγάλο. Αλλά όταν το συγκρίνετε με τις μεγαλύτερες μονάδες Berkey, φαίνεται θετικά μικροσκοπικό! Σίγουρα θα έπρεπε να σχεδιάσω πού θα βάλω ένα μεγαλύτερο φίλτρο. Το Big ταιριάζει όμορφα στον πάγκο μας με χώρο για άλλα αντικείμενα.

Σχετικά: 13 εύκολοι τρόποι για να μειώσετε το πλαστικό γύρω από το σπίτι

Τεχνικά, το Royal Berkey λέει ότι είναι για νοικοκυριά με 4-6 άτομα, αλλά με βάση τη χρήση μας όταν συμπεριλαμβάνουμε επισκέπτες, τον σκύλο κ.λπ., θα μπορούσατε εύκολα να ξεφύγετε με ένα Big Berkey εάν έχετε επίγνωση του προϋπολογισμού σας.

Η εξαίρεση σε αυτό είναι: Μερικές φορές, ο Berkey θα κάνει ειδικές προσφορές, ειδικά κατά τη διάρκεια των εορτών, που κάνουν το Royal μια καλύτερη συμφωνία προϋπολογισμού από το Big. Εξαρτάται από τις πωλήσεις. ενημερώνω αυτή η ανάρτηση ετησίως με τις τελευταίες προσφορές και αναλύστε τα, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε.

Εάν είστε ελεύθεροι ή/και κάνετε τακτικά εκδρομές στο backwoods

Εάν θέλετε ένα ανεξάρτητο Berkey και δεν θέλετε να το πακετάρετε μαζί σας παντού, σκεφτείτε το Μέγεθος „Travel“ Berkey.

Ωστόσο, εάν ο προϋπολογισμός είναι σημαντικός παράγοντας για εσάς και/ή θέλετε να μπορείτε να τον πάρετε μαζί σας, σας συνιστώ να λάβετε υπόψη Πήγαινε στο Μπέρκι κιτ αντί για ένα από τα τυπικά μοντέλα φίλτρων. Γιατί;

 • Είναι το λιγότερο ακριβό από το μάτσο.
 • Το μικρό του μέγεθος το βοηθά να φιλτράρει εξαιρετικά γρήγορα.
 • Είναι αρκετά φορητό για να το μεταφέρετε στο γραφείο, σε campout, πεζοπορίες, ξενοδοχεία ή οπουδήποτε αλλού.
 • Έρχεται με αξεσουάρ που χρειάζεστε για να φροντίσετε τα μαύρα φίλτρα σας, όπως το αστάρι μαύρου φίλτρου, ώστε να μην χρειάζεται να τα αγοράζετε ξεχωριστά.
 • Αποτελεί ένα εξαιρετικό προϊόν προετοιμασίας (αρκεί να φροντίζετε σωστά τα στοιχεία του μαύρου φίλτρου)

Το Go Berkey μπορεί να ΜΗΝ είναι για εσάς εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ποτέ τα φίλτρα φθορίου, καθώς δεν είναι συμβατό.

Η μαμά μου είναι ανύπαντρη και έχει α Πήγαινε στο Μπέρκι για την καθημερινή της χρήση νερού. Αγόρασε ένα λίγες ωραίες γυάλινες στάμνες σαν αυτές (βρίσκονται μεταχειρισμένα για εξαιρετικά φθηνά!) και τα κρατά γεμάτα νερό. Με αυτόν τον τρόπο, έχει πάντα πολλά στη διάθεσή της για τον εαυτό της και τον περιστασιακό καλεσμένο.

Εξοικονομήστε χρήματα με το „Scratch and Dent“

Το Berkey θα έχει συνήθως μερικά Μονάδες „γρατσουνιές και βαθουλώματα“. διαθέσιμο σε μειωμένη τιμή. Δεν είναι πάντα σε απόθεμα, αλλά όταν είναι είναι ένας φανταστικός τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα στο μέγεθος που θέλετε. Εάν κλίνετε προς ένα μεγαλύτερο μέγεθος αλλά ανησυχείτε για τον προϋπολογισμό σας, φροντίστε να το ελέγξετε.

Βασικά σημεία λήψης

Ζούμε από το δίκτυο και χρησιμοποιούμε το Big Berkey για να φιλτράρουμε το νερό της βροχής που πιάνουμε! Μάθε περισσότερα:

Συνεχίστε με την εκτός δικτύου, πράσινη καλοσύνη!

Μάθετε περισσότερα για το αυθεντικό μας έργο στο σπίτι από κορδόνι εδώ. Και φροντίστε να συμμετέχετε μαζί μας Pinterest, Facebookκαι Ίνσταγκραμ για περισσότερα οικιακά καλούδια που δεν φτάνουν απαραίτητα στο ιστολόγιο. Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Schreibe einen Kommentar