Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε μια αρθρωτή κουζίνα

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε μια αρθρωτή κουζίνα

Oktober 29, 2022 0 Von admin

Μια αρθρωτή κουζίνα είναι μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση στα προσαρμοσμένα σχέδια που δεν θέτει σε κίνδυνο το στυλ και τη λειτουργικότητα. Τα ντουλάπια και τα ντουλάπια είναι προκατασκευασμένα, σε διάφορα μεγέθη, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τον σωστό συνδυασμό που ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επαγγελματίες φροντίζουν τα βασικά του σχεδιασμού της αρθρωτής κουζίνας. Οι ειδικοί βασίζονται σε εργονομικές θεωρίες για να αναπτύξουν την ιδανική τοποθέτηση για τη σόμπα, τον νεροχύτη και το ψυγείο. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν ο μετρητής βρίσκεται στο βέλτιστο ύψος ή εάν το τρίγωνο εργασίας είναι λειτουργικό.

Με τόσα πολλά σχέδια και φινιρίσματα διαθέσιμα, ο καθένας μπορεί να βρει την τέλεια εφαρμογή για το γούστο του. Και επειδή τα κομμάτια είναι κατασκευασμένα σε μηχανή, μπορείτε να περιμένετε ένα απρόσκοπτο φινίρισμα με τη μέγιστη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Οι αρθρωτές κουζίνες έχουν κερδίσει τεράστια δημοτικότητα λόγω των πλεονεκτημάτων τους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό μιας λειτουργικής αρθρωτής κουζίνας. Σε αυτή την ανάρτηση, μοιραζόμαστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε!

Ντουλάπια

Οι αρθρωτές κουζίνες διαθέτουν εξαρτήματα κομμένα με μηχανή, έτσι ώστε τα ντουλάπια να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα. Τα ντουλάπια μπορούν να κατασκευαστούν από μια μεγάλη γκάμα υλικών, με ξύλο, κόντρα πλακέ, κατασκευασμένο ξύλο και μοριοσανίδες ως τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

Με τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές διαθέσιμες, μπορείτε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στο γούστο και τον προϋπολογισμό σας. Το κόντρα πλακέ είναι μια οικονομικά αποδοτική επιλογή, ενώ το ξύλο είναι γνωστό για την αντοχή και την ευελιξία του.

φωτογραφία-1602028915047-37269d1a73f7-71528
Αρθρωτή κουζίνα σε μοντέρνο συνδυασμό λευκού και γκρι (από Ξεβιδώστε)

Διάταξη

Με τις αρθρωτές κουζίνες, έχετε πλήρη ελευθερία να εκτελέσετε ένα σχέδιο που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους και τις ανάγκες σας. Η ιδανική διάταξη της κουζίνας θα προσφέρει λειτουργικότητα, ενώ χρησιμοποιεί τον χώρο αποτελεσματικά. Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς διατάξεις κουζίνας:

  • Κουζίνα με έναν τοίχο είναι ιδανική επιλογή για μικρούς χώρους. Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά κάθε ίντσα του χώρου, φροντίστε να επιλέξετε ψηλά ντουλάπια που παρέχουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης.
  • Μια κουζίνα μαγειρικής αποτελείται από δύο παράλληλες σειρές ντουλαπιών, ιδανικά για στενούς χώρους.
  • Κουζίνες σε σχήμα L διαθέτει ντουλάπι ευθυγραμμισμένο με δύο κάθετους τοίχους. Για να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα, χρησιμοποιήστε ειδικές γωνιακές μονάδες που προσφέρουν βολικές επιλογές αποθήκευσης.
  • Η κουζίνα σε σχήμα U διαθέτει μέγιστη λειτουργικότητα, επιτρέποντας πολλαπλούς χρήστες ταυτόχρονα.
  • Μια νησιώτικη κουζίνα είναι η τέλεια επιλογή για μεγάλους χώρους, παρέχοντας ένα καθιστικό για κοινωνικοποίηση.
Μπλε ντουλάπια με λευκά ντουλάπια (από το Home Lane)
Μπλε ντουλάπια με λευκά ντουλάπια (από Home Lane)
6_main-image-70699
Βαθύ μπλε σπονδυλωτή κουζίνα με πλακάκι μετρό (από Home Lane)

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι μοντέρνες κουζίνες έχουν βελτιωμένη εμφάνιση, επομένως οι κρυφές συσκευές είναι ιδανικές. Αυτά τα ειδικά ντουλάπια θα ταιριάζουν με τις διαστάσεις της συσκευής, κρύβοντάς τα για μια μινιμαλιστική εμφάνιση.

Εάν δεν έχετε ειδικό ντουλάπι, θα μπορούσατε να σκεφτείτε ψηλά ντουλάπια ντουλαπιών για μέγιστη απόδοση χώρου. Τα ράφια τοίχου θα κρατήσουν τον καφέ και το τσάι σας εύχρηστα ενώ παρέχουν χώρο για την προβολή διακοσμητικών πιάτων. Επιπλέον, σκεφτείτε έξυπνα χαρακτηριστικά για εκείνα τα δυσπρόσιτα σημεία, όπως συρόμενες πλάκες και ράφια.

richmond-morph-interior-ltd-img_8ec1e7be03a2f4d3_14-7868-1-fd95e8f-35792
Ανάλαφρη κουζίνα με φρέσκο ​​μπισκότο (από Houzz)

Αρθρωτά στυλ κουζίνας

Αυτός ο σχεδιασμός κουζίνας είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακών και μοντέρνων στοιχείων. Τα γωνιακά ντουλάπια ενισχύουν τη λειτουργικότητα, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική χρήση του διαθέσιμου χώρου.

φωτογραφία-1556912173-3bb406ef7e77-56764
Μια αρθρωτή κουζίνα έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στις ανάγκες σας (από Ξεβιδώστε)

Αυτή η κομψή κουζίνα διαθέτει καθαρές γραμμές και απλότητα, με νησιώτικη και κομψή αισθητική. Τα αρθρωτά ντουλάπια κουζίνας διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, έτσι ο χώρος πάνω από το ψυγείο γέμισε με ένα αντίστοιχο ντουλάπι.

φωτογραφία-1565183928294-7063f23ce0f8-24250
Μοντέρνος σχεδιασμός με νησίδα κουζίνας (από Ξεβιδώστε)

Με τις αρθρωτές κουζίνες, μπορείτε να επιλέξετε εάν θα έχετε συρτάρια, πτυσσόμενα ράφια ή επιλογές αποθήκευσης μπουκαλιών. Αυτή η κουζίνα σε σχήμα L ενσωματώνει μια κεντρική νησίδα για μέγιστη απόδοση, αντικατοπτρίζοντας την ευελιξία των αρθρωτών κουζινών.

photo-1543503103-f94a0036ed9d-64659
Οι αρθρωτές κουζίνες συναρμολογούνται γρήγορα και εύκολα (από Ξεβιδώστε)
φωτογραφία-1571843439991-dd2b8e051966-55156
Λειτουργικές μονάδες αποθήκευσης (από Ξεβιδώστε)
rune-enstad-UXFJ-6Zj27M-unsplash-68040
Μοντέρνα αλλά γοητευτική μικρή κουζίνα (από Ξεβιδώστε)
sidekix-media-zFGBEikZoRg-unsplash-34849
Οι αρθρωτές κουζίνες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας (από Ξεβιδώστε)