Τι σημαίνει η επιτάχυνση της δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών εταιρικού λογισμικού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Τι σημαίνει η επιτάχυνση της δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών εταιρικού λογισμικού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

November 29, 2022 0 Von admin

Μια νέα ανάλυση σχετικά με τη δραστηριότητα παγκόσμιων συγχωνεύσεων και εξαγορών (Σ&Ε) σε εταιρικό λογισμικό βρήκε συνολικά 651 υπογεγραμμένες συναλλαγές το πρώτο εξάμηνο του 2019 (1ο εξάμηνο 2019).

Σύμφωνα με τη μελέτη, από τη Hampleton Partners, η μέση εταιρική αξία/EBITDA μετά από 30 μήνες κορυφώθηκε στο 17,5x, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2018. Τα πολλαπλάσια έσοδα αυξήθηκαν επίσης σε 3,8 φορές.

Δύο σημαντικές τάσεις συγχωνεύσεων και εξαγορών σημειώθηκαν από την επαγγελματική συμβουλευτική εταιρεία συγχωνεύσεων και εξαγορών και εταιρικών χρηματοοικονομικών.

Το 1ο εξάμηνο του 2019, οι μεγάλες εξαγορές και οι συναλλαγές υψηλής αξίας έφτασαν τα 71 δισεκατομμύρια δολάρια (57 δισεκατομμύρια £) που περιελάμβαναν πολλές συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως η εξαγορά 15,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (12,02 δισεκατομμύρια £) της επιχείρησης ανάλυσης επιχειρηματικής ευφυΐας και οπτικοποίησης δεδομένων της Tableau από τη Salesforce και τα 5,7 δολάρια δις (4,54 δισ. £) εξαγορά της Medidata από την Dassault.

Εν τω μεταξύ, το πρώτο εξάμηνο καταγράφηκε το υψηλότερο καταγεγραμμένο μερίδιο συναλλαγών ιδιωτικών κεφαλαίων ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχών, εκ των οποίων το 34% διενεργήθηκε από χρηματοοικονομικούς αγοραστές, από το ανώτατο όριο του 31% το 2017 και περίπου 19% το 2018.

Πρόσφατα, τόσο το Celigo όσο και το Unqork συγκέντρωσαν £16,4m και £65,5m σε γύρους χρηματοδότησης της σειράς B, αντίστοιχα. Το Celigo προσαρμόζει τη λύση του σε διάφορους κλάδους της βιομηχανίας, καθώς και σε διαφορετικούς ρόλους εργασίας και οικοσυστήματα σουίτας λογισμικού, ενώ το Unqork προσπαθεί να διαφοροποιηθεί βάσει του μοντέλου pay-as-you-go του, πράγμα που σημαίνει ότι οι οργανισμοί χρεώνονται μόνο για εφαρμογές που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

Στις αρχές Αυγούστου, η εταιρεία υπολογιστών AiR (επαυξημένη διαδραστική πραγματικότητα) Atheer εξαγόρασε το Flype – μια ασφαλή πλατφόρμα οικονομίας διαμοιρασμού για διεθνή παράδοση. Η ψηφιακή πλατφόρμα εργασίας της Flype στοχεύει έξυπνα και με ασφάλεια να συνδέει τους χρήστες με ψηφιακά στοιχεία, οδηγίες εργασίας και πόρους για να τους βοηθήσει να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ενδιαφέρεστε να ακούσετε τους ηγέτες του κλάδου να συζητούν θέματα όπως αυτό και να μοιράζονται τις περιπτώσεις χρήσης τους; Παρακολουθήστε τη συστεγαζόμενη IoT Tech Expo, Έκθεση Blockchain, AI & Big Data Expo, Cyber ​​Security & Cloud Expo και 5G Expo World Series με επερχόμενες εκδηλώσεις στη Silicon Valley, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ και εξερευνήστε το μέλλον της επιχειρηματικής τεχνολογίας.