Το Ίδρυμα Yidan Prize ανακοινώνει τους βραβευθέντες 2019

Το Ίδρυμα Yidan Prize ανακοινώνει τους βραβευθέντες 2019

Januar 3, 2023 0 Von admin

Οι παραλήπτες που θα ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ για να λάβουν τα βραβεία τους στην τελετή παρουσίασης του βραβείου Yidan τον Δεκέμβριο

Βραβευμένοι με το βραβείο Yidan 2019

Χονγκ Κονγκ, 18 Σεπτεμβρίου 2019 – Τα τρίτα ετήσια βραβεία Yidan Prize ανακοινώθηκαν σήμερα και οι αποδέκτες αναγνωρίζονται για το έργο που έχουν κάνει στον τομέα της μάθησης και της ανάπτυξης στην πρώιμη παιδική ηλικία. Εκατοντάδες υποψήφιοι από 129 διαφορετικές χώρες εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κρίσης έξι μηνών με επικεφαλής εξωτερικούς ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες στον τομέα.

Βραβείο Yidan για την Εκπαιδευτική Έρευνα

Η καθηγήτρια Usha Goswami, Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Γνωσιακής Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Μέλος του St John’s College Cambridge, Ιδρυτής και Διευθύντρια του πρώτου Κέντρου Νευροεπιστήμης στην Εκπαίδευση στον κόσμο είναι ο αποδέκτης του Βραβείου Yidan για την Εκπαιδευτική Έρευνα. Το έργο του καθηγητή Goswami επικεντρώνεται στο πώς η φωνολογική επίγνωση των παιδιών στηρίζει την αναγνωστική ανάπτυξη και τη δυσλεξία σε όλες τις γλώσσες. Ο κ. Andreas Schleicher, Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων του ΟΟΣΑ, ηγήθηκε της επιτροπής που κρίνει το Βραβείο Yidan για την Εκπαιδευτική Έρευνα και επαίνεσε την Καθηγήτρια Goswami για την πρωτοποριακή έρευνά της. «Το έργο του καθηγητή Goswami έχει κάνει μεγάλα βήματα στην κατανόηση της λειτουργίας του εγκεφάλου και της ανάπτυξης του εγκεφάλου, η οποία έχει εκτεταμένες συνέπειες για την ευημερία των ανθρώπων στη μετέπειτα ζωή και τη συμμετοχή τους στην κοινωνία. Η έρευνά της έχει θέσει τις βάσεις για να βοηθήσει κάθε παιδί να πετύχει».

Βραβείο Yidan για την Εκπαιδευτική Ανάπτυξη

Ο Sir Fazle Hasan Abed KCMG, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της BRAC, μιας ΜΚΟ που δραστηριοποιείται σε 11 χώρες στην Αφρική και την Ασία με στόχο την άμβλυνση της φτώχειας και την ενδυνάμωση των φτωχών είναι ο αποδέκτης του Βραβείου Yidan για την Εκπαιδευτική Ανάπτυξη. Ο οργανισμός του BRAC έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο έργο που ονομάζεται PlayLab για να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν τα περιθωριοποιημένα παιδιά από κοινότητες με φτωχούς πόρους. Η κ. Dorothy K. Gordon, Πρόεδρος της UNESCO IFAP, ηγήθηκε της επιτροπής που δικάζει το Βραβείο Yidan για την Εκπαιδευτική Ανάπτυξη και είπε: «Χάρη στο PlayLab, χιλιάδες παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών έχουν πλέον πρόσβαση σε ποιοτική και οικονομικά προσιτή εκπαίδευση από την κοινότητα στο Μπαγκλαντές. Τανζανία και Ουγκάντα. Τα έργα του PlayLab είναι εξαιρετικά επεκτάσιμα και χρησιμοποιούν διεθνή εργαλεία αξιολόγησης σε συνδυασμό με εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου για να καταδείξουν την αποτελεσματικότητά τους».

Βραβείο Yidan Summit και Σειρά Συνεδρίων

Ο Δρ Charles Chen Yidan, Ιδρυτής του Βραβείου Yidan, σχολίασε: «Συγχαίρω τον καθηγητή Usha Goswami και τον Sir Fazle Hasan Abed KCMG για τα εξαιρετικά τους επιτεύγματα και τη δέσμευσή τους στη βελτίωση της εκπαίδευσης. Η απόκτηση γνώσης είναι ένας τομέας που υπερβαίνει τα φυλετικά, θρησκευτικά, οικονομικά και εθνικά όρια, επηρεάζοντας τα πάντα, από την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον μέχρι την ευημερία και την προσωπική ολοκλήρωση. Ελπίζω ότι κάθε χώρα και περιοχή μπορεί να επωφεληθεί από τα αποτελέσματα του καλύτερου έργου έρευνας και ανάπτυξης της εκπαίδευσης, βοηθώντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω της εκπαίδευσης».

Η τρίτη έκδοση του Βραβείου Yidan Summit θα πραγματοποιηθεί στο Χονγκ Κονγκ την 1η Δεκεμβρίου 2019. Κάθε βραβευμένος θα λάβει ένα χρυσό μετάλλιο και ένα συνολικό ποσό 30 εκατομμυρίων δολαρίων HK (περίπου 3,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Το μισό από αυτό είναι χρηματικό έπαθλο, ενώ το άλλο μισό είναι ταμείο έργου. Μετά την τελετή θα ακολουθήσει η Σύνοδος Κορυφής του Βραβείου Yidan στις 2 Δεκεμβρίου 2019 και η σειρά συνεδρίων για τα βραβεία Yidan: Ασία-Ειρηνικός στις 3 Δεκεμβρίου 2019 στο Χονγκ Κονγκ. Στους βραβευθέντες θα συμμετάσχουν εκατοντάδες επαγγελματίες, ερευνητές, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, ηγέτες επιχειρήσεων και φιλάνθρωποι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα ενωθούν για να μοιραστούν ιδέες και να βρουν λύσεις για την εφαρμογή των βέλτιστων παγκόσμιων πρακτικών στις τοπικές τους κοινότητες. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Yidan Prize Foundation, επισκεφθείτε το https://yidanprize.org/