Χαρακτηριστικά του δέντρου τσαγιού Golden Flower

Dezember 30, 2022 0 Von admin

Τσάι κίτρινου λουλουδιού, ένα άλλο όνομα είναι τσάι κίτρινου λουλουδιού, γνωστό και ως καμέλια Kim Hoa. Η διμερής ονοματολογία είναι Καμέλια χρυσάνθα, είναι είδος φυτού της οικογένειας Theaceae. Το τσάι με κίτρινο άνθος είναι ένα σπάνιο είδος με πολύ υψηλή οικονομική και φαρμακευτική αξία.

Όσον αφορά τα βοτανικά χαρακτηριστικά, το κίτρινο τσάι είναι ένα μικρό δέντρο ή θάμνος. λεπτά, άτριχα κλαδιά. Φύλλα επιμήκη, μήκους 11-14 cm, πλάτους 4-5 cm, άτριχα, τα περιθώρια μικρά οδοντωτά, πλευρικές φλέβες περίπου 10 απέναντι· μίσχοι μήκους 6-7 mm. Τα άνθη είναι μοναχικά σε μίσχους μήκους 7-10 mm. βράκτια 5. Σέπαλα 5; πέταλα 8-10, σκούρο κίτρινο, ύψους 3 cm. πολλοί στήμονες? ωοθήκη άτριχη, στυλ 3-4, μερικώς λιωμένη. Η κάψουλα είναι 3 cm μεγάλη, το κέλυφος έχει πάχος 3 mm. Ζει σε υγρά δάση με υψόμετρο κάτω από 500 μέτρα.

Στον κόσμο, Καμέλια L. Υπάρχουν περίπου 350 είδη και η Camellia είναι μια ομάδα ειδών αυτού του γένους που έχουν κίτρινα άνθη. Το Βιετνάμ είναι ένα από τα κέντρα βιοποικιλότητας με τη διανομή του τσαγιού Golden Flower. Σύμφωνα με τον Tran Ninh, στο Βιετνάμ υπάρχουν 58 διαφορετικά είδη του γένους Καμέλια Λ., στο οποίο υπάρχουν 27 είδη τσαγιού Golden Flower, που διανέμονται σε ορισμένες περιοχές όπως το Εθνικό Πάρκο Tam Dao, το Cuc Phuong και μερικά δάση στο Thai Nguyen, Tuyen Quang, Lang Son, Lam Dong.

Ενώ η Κίνα έχει χτίσει τον Διεθνή Κήπο Καμέλιας. τεχνητή φύτευση του υλικού κίτρινο λουλούδι περιοχή τσαγιού είναι δεκάδες εκτάρια πλάτος. Παράλληλα, έχουν ερευνήσει επιτυχώς παρασκευάσματα και έχουν παραγάγει και εξάγει μια σειρά από φαρμακευτικά βότανα και λειτουργικές τροφές από τσάι κίτρινου λουλουδιού πολύ μεγάλης αξίας. Εν τω μεταξύ, το Βιετνάμ ανακάλυψε το τσάι κίτρινων λουλουδιών για σχεδόν έναν αιώνα, αλλά η διατήρηση δεν έχει δοθεί προσοχή, εφαρμοσμένη έρευνα, Η επίδραση του τσαγιού κίτρινου λουλουδιού σχεδόν έμεινε ανοιχτό.