Χιόνι/χαμηλές θερμοκρασίες στις 20 Μαΐου 2019 « giantveggiegardener

14
Χιόνι/χαμηλές θερμοκρασίες στις 20 Μαΐου 2019 « giantveggiegardener

Φυτά ντομάτας που περιμένουν να φυτευτούν έξω

Εδώ είναι 21 Μαΐου και τώρα είμαι χαρούμενος που περίμενα να βάλω τις ντομάτες μου. Ήθελα να τις βάλω στο έδαφος από τις αρχές Μαΐου, αλλά δεν ήταν. Πέρυσι ήταν πολύ πιο ζεστό και πήρα τις ντομάτες μου στις 6 Μαΐου. Τι διαφορά μπορεί να κάνει ένας χρόνος. Χθες το βράδυ, η θερμοκρασία έπεσε στους 32°F και χιόνισε. Δεν αρκεί να μείνουμε στο έδαφος, αλλά έχουμε ξεπεράσει τη μαγική ημερομηνία της 15ης Μαΐου, η οποία υποτίθεται ότι είναι η πρώτη ημερομηνία ΔΩΡΕΑΝ παγετού εδώ στη ζώνη 6β σύμφωνα με το USDA. Είχαμε μια διαφορετική άνοιξη εδώ στη Σάντα Φε με χαμηλότερες θερμοκρασίες και πολύ περισσότερες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης από πέρυσι.

Έτσι τα μωρά μου περιμένουν να πάνε στο έδαφος σε τείχος νερού μέχρι αυτή την Παρασκευή, όταν φαίνεται ότι αυτό το κρύο θα τελειώσει. Περίμενε. Περίμενε. Περίμενε. Θα είναι στη δεκαετία του ’70 τη μέρα και στη δεκαετία του ’40 τη νύχτα για την επόμενη εβδομάδα και ελπίζουμε ότι η τελευταία νύχτα θα είναι η τελευταία του παγωμένου καιρού. Και παρόλο που ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε άλλα παγώματα, εξακολουθεί να κάνει πολύ κρύο για ένα φυτό ντομάτας τη νύχτα. Μισούν το κρύο. Ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αγχωθούν ή θα πεθάνουν εάν έχουμε ξανά περισσότερο κρύο είναι να τα φυτέψετε σε τοίχους νερού. Εδώ είναι μια ανάρτηση για Τείχος των Υδάτων 101. Εν τω μεταξύ περιμένω — αχ crumba!

βερίκοκα φέτος;  πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια!Ελπίζω τα βερίκοκα μου να είναι εντάξει. Έχω ένα δεντρόφυτο από αυτά αυτή τη στιγμή και δεν έχω συγκομιδή βερίκοκων εδώ και 12 χρόνια! Θα κρατήσω τα δάχτυλά μου σταυρωμένα ότι αυτό το πάγωμα δεν τους σκότωσε. Αχ μάνα φύση, τι θα κάνεις;!

Schreibe einen Kommentar