Ψηλά λεπτά φυτά για να αναπτυχθούν στον κήπο σας

0
Ψηλά λεπτά φυτά για να αναπτυχθούν στον κήπο σας

Ένα κρεβάτι που είναι πολύ μικρό για να φυτευτεί είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους κηπουρούς. Ίσως είναι το στενό κρεβάτι που τρέχει κατά μήκος του φράχτη σας ή είναι σφηνωμένο μεταξύ της εξώπορτας και του γκαράζ σας. Ίσως έχετε μια μικρή παρτίδα και δεν θέλετε να εμποδίσετε τη θέα από το κατάστρωμα του γείτονα.

Μπορείτε να φυτέψετε ψηλά λεπτά φυτά σε μικρούς χώρους

Λάβετε υπόψη ότι μια μικρότερη επιλογή φυτών θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο καθαρή εμφάνιση. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε έξι διαφορετικούς τύπους φυτών για έναν μικρό χώρο. Αντ ‚αυτού, επιλέξτε ένα ή δύο φυτά και στη συνέχεια επαναλάβετε το σχέδιο σε όλο το μήκος του κρεβατιού σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε μεγάλο αντίκτυπο σε έναν μικρό χώρο.

Ψηλές πολυετείς κληματαριές για στενούς χώρους

Κληματιτής

Το Clematis είναι το αγαπημένο φυτό της Heidi στο Garden Crossings. Είναι όμορφα κάθε χρόνο και κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Η συλλογή της Clematis είναι μια από τις καλύτερες που θα βρείτε με ταχυδρομική παραγγελία. Το Clematis, ένα αμπέλι που διπλώνει, απαιτεί φράχτη με πέργκολα ή αλυσίδα για να σκαρφαλώσει. Θα αναπτυχθεί σε μια θέση περίπου ένα πόδι από τη βάση του στηρίγματος. Το clematis σας μπορεί να φτάσει τα 4-12 πόδια σε ύψος ανάλογα με την ποικιλία του και μπορεί να παράγει μονή ή πολλαπλές ανθοφορίες όλο το καλοκαίρι.

Πολυετές στις ζώνες 4-9. Γεμάτος ήλιος σε σκιά.

Rose Sensation™ False Hydrangea Vine

Το Rose Sensation, σε αντίθεση με το μελισσόχορτο και το clematis, είναι ένας κισσός που μοιάζει με κλήμα που προσκολλάται στο έδαφος. Δεν απαιτεί πέργκολα. Αυτό το αμπέλι είναι ιδανικό για ανάπτυξη στην πλινθόπλευρη πλευρά του γκαράζ ή του πλινθόκτιστου σπιτιού σας ή σε έναν τοίχο από τσιμέντο πάνω από ένα παλιό κούτσουρο ή δέντρο. Μπορεί να αυξηθεί σε ύψη 40-50 ποδιών εάν αφεθεί να ωριμάσει, αλλά μπορεί επίσης να κοπεί για να διατηρηθεί μικρότερο. Το Μεσοκαλόκαιρο αναδεικνύει ροζ λουλούδια που μοιάζουν με ορτανσίες με δαντέλα. Αυτό το αμπέλι είναι σκιερό και μπορεί να ανθίσει σε μόλις 4 ώρες.

Πολυετές στις ζώνες 5-9. Μερική απόχρωση.

Μελισσόχορτο ‚Scentsation‘

Αυτό το δίδυμο, μεγάλης ανάπτυξης αμπέλου είναι ιδανικό για να ελέγχετε ψηλές πέργκολες ή πέργκολες. Θα φτάσει σε ύψη περίπου 10-15 ποδιών αν του επιτραπεί να εγκατασταθεί. Από την άνοιξη μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, θα μπορείτε να απολαύσετε τη γλυκιά μυρωδιά των απαλών κίτρινων λουλουδιών καθώς περνάει από τη μύτη σας.

Πολυετές στις ζώνες 4-9. Πλήρης ήλιος.

Ανθοφόροι θάμνοι για στενούς χώρους

Πύργος Illuminati Mockorange

Αυτό το mockorange είναι μια πιο κοντή εκδοχή του ανθισμένου φράχτη. Ο πύργος Illuminati, ο οποίος είναι ψηλότερος από τις περισσότερες ποικιλίες, έχει ύψος 3-4 πόδια και πλάτος 18 ίντσες. Είναι το τέλειο μέγεθος για να φυτευτεί κάτω από ένα περβάζι ή ως φράκτης με φράχτη. Τα λευκά του χιονιού διπλά και ιδιαίτερα αρωματικά άνθη του θα είναι μεγάλη επιτυχία στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού.

Χάρντι στις ζώνες 4-7. Πλήρης ηλιοφάνεια έως μερική σκιά.

Δεμένο επάνω® Σαμπούκο

Αυτό το ασυνήθιστο σαμπούκο θα συμπεριληφθεί κάτω από ανθισμένους θάμνους καθώς παράγει μεγάλες συστάδες ανοιχτό ροζ λουλούδια στις αρχές του καλοκαιριού. Το Laced Up είναι ένα μοναδικό και όρθιο φυτό που ξεχωρίζει σε ένα στενό χώρο. Θα φτάσει τελικά σε ύψος 6-10 πόδια και στη συνέχεια θα εξαπλωθεί σε μέγιστο ύψος 4 ποδιών στη βάση του. Το εντυπωσιακό, μαύρου χρώματος φύλλωμα φαίνεται υπέροχο όταν συνδυάζεται με Purple Pillar τριαντάφυλλα της Sharon.

Χάρντι στις ζώνες 4-7. Πλήρης ηλιοφάνεια έως μερική σκιά.

Purple Pillar® και White Pillar® Rose of Sharon

Τα τριαντάφυλλα Pillar των ποικιλιών Sharon είναι διαφορετικά από τα περισσότερα άλλα. Έχουν στενή και ψηλή μορφή που δεν απαιτεί κλάδεμα. Το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος μεταξύ 10-16 πόδια και θα έχει πλάτος μόνο 2-3 πόδια. Είναι ιδανικά για στενά κρεβάτια κατά μήκος του δρόμου, της γραμμής ιδιοκτησίας ή του σπιτιού. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο φράγμα μεταξύ των γειτόνων σας και εσάς, καθώς ανθίζουν από τα μέσα του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο.

Hardy στις ζώνες 5-9. Πλήρης ήλιος.

Ψηλοί αειθαλείς θάμνοι για στενούς χώρους

Castle Spire® Blue Holly

Αυτό το είδος πουρνάρι είναι γνωστό για τη χρήση του σε στεφάνια και γιρλάντες τις γιορτές. Αυτό είναι το παραδοσιακό πουρνάρι, με τα μυτερά του φύλλα και τα έντονα κόκκινα χειμωνιάτικα μούρα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ρυθμίσεις όλο το χειμώνα. Το Castle Spire, σε αντίθεση με τις περισσότερες ποικιλίες, είναι ένας πυραμιδικός τύπος που μπορεί να αυξηθεί σε ύψος 8-10 πόδια και πλάτος 3-4 πόδια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εστιακού σημείου για το τοπίο ή ως αειθαλής οθόνη. Για να πραγματοποιηθεί η επικονίαση, θα χρειαστεί να φυτέψετε ένα Castle Wall(r), πουρνάρι σε απόσταση 50 ποδιών από το Castle Spire.

Hardy στις ζώνες 5-9. Πλήρης ηλιοφάνεια έως μερική σκιά.

Full Speed ​​A Hedge Western Arborvitae «American Pillar».

Αυτή η βελτιωμένη δυτική κουμαριά είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος, εξαιρετικά ανθεκτικός και αειθαλής φράχτης. Αυτός ο αειθαλής φράκτης έχει μικρό αποτύπωμα 3-4 πόδια και μπορεί γρήγορα να φτάσει σε ύψη 20-30 πόδια. Η βάση των περισσότερων αειθαλών είναι πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο. Παρόλο που αυτή η επιλογή εξοικονόμησης χώρου δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο κατά μήκος μιας γραμμής ιδιοκτησίας, μπορεί να εμποδίσει τη θέα από το πλάι. Αντέχει σε θερμοκρασίες έως και 40°F και διατηρεί το χειμωνιάτικο χρώμα του. Χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αυτός ο θάμνος είναι πιο ανθεκτικός στα ελάφια από το κοινό «Emerald Green.

Hardy στις ζώνες 3-8. Πλήρης ηλιοφάνεια έως μερική σκιά.

Pinpoint® Blue False Cypress

Ο αειθαλής θάμνος, με τα κολονοειδή μπλε φύλλα του, λειτουργεί ως θαυμαστικό για το τοπίο. Μπορείτε να φυτέψετε ένα ως εστιακό σημείο ή να το ευθυγραμμίσετε κατά μήκος της γραμμής ιδιοκτησίας για να δημιουργήσετε μια οθόνη τεσσάρων εποχών. Αν και η μικρή του βάση των 4-5 ποδιών δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο έδαφος, θα αυξηθεί στα 15-20 πόδια σε ύψος με την πάροδο του χρόνου. Τα μαλακά, πουπουλένια κλαδιά του δεν θα γρατσουνίσουν το δέρμα σας όταν τα βουρτσίζετε όπως άλλα αειθαλή. Το Pinpoint blue είναι επίσης ανθεκτικό στα ελάφια.

Hardy στις ζώνες 5-7. Πλήρης ηλιοφάνεια έως μερική σκιά.

Sky Box Ιαπωνική Χόλι

Αυτό το ιαπωνικό πουρνάρι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική του πυξάρι. Έχει την ίδια αειθαλής όψη με το πυξάρι, αλλά είναι πολύ μικρότερο και μπορεί να χωρέσει σε μικρό χώρο. Αυτός ο θάμνος μπορεί να διαμορφωθεί σε μια στήλη που έχει ύψος 4-5 πόδια και πλάτος 1-2 πόδια. Αυτός ο θάμνος μπορεί να κοπεί σε σπειροειδές σχήμα, αν θέλετε να φτιάξετε ένα τοπία. Ο θάμνος είναι μικρός σε μέγεθος και διατηρεί τα βαθυπράσινα φύλλα του όλο το χρόνο. Το ιαπωνικό πουρνάρι είναι ένα ανθεκτικό φυτό που ευδοκιμεί σε υγρά, όξινα εδάφη. Ωστόσο, μπορεί να καλλιεργηθεί και σε πιο ξηρά εδάφη.

Hardy στις ζώνες 6-8. Πλήρης ηλιοφάνεια έως μερική σκιά.

Μαλακό σερβίρισμα® Χρυσό Ψεύτικο Κυπαρίσσι

Αυτό το χρυσαφένιο αειθαλές έχει σχήμα παρόμοιο με ένα χωνάκι παγωτού μαλακού σερβιρίσματος και φωτίζει μερικώς σκιασμένες περιοχές. Μπορεί επίσης να ανεχθεί τον ήλιο χωρίς να καίει. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως εστιακό σημείο για μια μικρή γωνιά του σπιτιού σας ή να το φυτέψετε ως ομάδα σε ένα μικρότερο κρεβάτι κήπου για να προσθέσετε το χειμερινό ενδιαφέρον. Τα απαλά, χαριτωμένα και κομψά κλαδιά αυτού του δέντρου είναι όμορφα όταν ξεσκονίζονται με φρέσκο ​​χιόνι. Θα αυξηθεί σε 6-10 πόδια ύψος και 5-6 ίντσες πλάτος στη βάση του. Το Soft Serve Gold, όπως το Pinpoint Blue είναι επίσης ανθεκτικό στα ελάφια.

Χάρντι στις ζώνες 4-8. Πλήρης ηλιοφάνεια έως μερική σκιά. Διατίθεται επίσης: Soft Serve® (πράσινος)

Stonehenge Skinny Πουρνάρι

Λόγω της ευελιξίας τους, τα πουράκια είναι μια δημοφιλής επιλογή για τοπία. Μπορούν να ανεχθούν κάθε τύπο εδάφους και να αναπτυχθούν σε κάθε είδους φως. Το Stonehenge Skinny είναι ένα συμπαγές φυτό σε σχήμα βούρτσας που μπορεί να καλλιεργηθεί σε οποιοδήποτε κλίμα. Έχει ύψος 6-8 πόδια και έχει βάση 1 πόδι. Αυτός ο αειθαλής, σκούρο πράσινος θάμνος μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος ενός φράχτη ή ενός τοίχου της αυλής για να σχηματίσει μια κολόνα ή ως το εστιακό σημείο ενός μεγάλου δοχείου σκιάς. Αυτό είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά για φροντίδα στον κήπο σας. Αυτός ο θάμνος δεν συνιστάται σε κήπους με ελάφια.

Hardy στις ζώνες 5-7. Πλήρης ήλιος έως πλήρης σκιά.

Schreibe einen Kommentar