Όταν όλα έχουν απογυμνωθεί….

Όταν όλα έχουν απογυμνωθεί….

Oktober 4, 2022 0 Von admin

Ένα νέο έτος ξεκινά…

…και τι τρόπος να το ξεκινήσετε.

Ο κόσμος μας κυριαρχείται από μια παγκόσμια πανδημία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι και πάλι σε πλήρη καραντίνα. Η αίσθηση του Άντε πάλι είναι οξεία, σε συνδυασμό με μια πραγματική κούραση στη σκέψη όλων των νοητική γυμναστική και εσωτερικές διαπραγματεύσεις που εμπλέκονται σε μερικές φορές ωριαία βάση κρατήστε μακριά το άγχος καθώς συνεχίζουμε να κάνουμε ένα βήμα τη φορά σε αυτό το έτος.

Ο καιρός πρόσφατα ήταν εκπληκτικός – κρύος και παγωμένος, καθαρός και αστραφτερός. Αυτό ήταν πολύ καλό για την ψυχή μουκαθώς εξερευνώ την περιοχή μας και παρατηρώ ότι υπάρχει όμορφο και καλό.

Η λέξη στο μυαλό μου ήταν η απλότητα.

όταν όλα έχουν απογυμνωθείΕίμαι περπατώντας τις ίδιες βόλτες και να εξερευνώ τις ίδιες διαδρομές που έκανα εδώ και μήνες. Αλλά υπάρχει ένα όμορφη απλότητα παρατηρώντας πώς η φύση αλλάζει με μικρούς τρόπους κάθε μέρα. Υπάρχει Ελπίζω βλέποντας νέα μπουμπούκια να σκάνε γενναία μέσα από το παγωμένο έδαφος.

Και υπάρχει το έντονο, γυμνό περίγραμμα των δέντρων γυμνός των φύλλων, όπως το δέντρο διατηρεί ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσουν τον κρύο χειμώνα.

Όταν όλα έχουν απογυμνωθεί –τόσο από την κανονική ζωή, τις προσδοκίες, τις ελπίδες, τα όνειρα, τον προγραμματισμό– τι μένει;

Τι έχει απογυμνωθεί στη ζωή σας;

Και τι είναι αυτό που είσαι χρειάζεται διατήρηση για να ξεπεράσετε αυτές τις επόμενες δύσκολες χειμερινές εβδομάδες;

Για μένα αυτό που μένει είναι ένα φρέσκια συνειδητοποίηση της σημασίας του ζώντας τώρα, στην παρούσα στιγμή. Αύριο, την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα – η προοπτική του τι μπορεί να είναι είναι πολύ μεγάλο, πολύ αβέβαιο και προκαλεί πολύ άγχος.

Αλλά η απλότητα μου θυμίζει τι είναι και τι εγώ μπορώ κάντε, σήμερα, αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πολλά γύρω μου που είναι όμορφα και για μένα προσωπικά, μου θυμίζουν τον Δημιουργό που πιστεύω ότι παραμένει υπεύθυνος.

Πάντα, υπάρχουν πράγματα να υπάρχουν ευγνώμων Για.

Ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Καλοσύνη από έναν άγνωστο.

Λόγια αγάπης από κάποιον ξεχωριστό.

Μαγευτική φωτιά για να κάθεσαι με φίλους στο κρύο.

Μουσική, ένα καλό βιβλίο, ένα παιχνίδι που παίζεται στην πραγματική ζωή ή στο διαδίκτυο.

Αποσπάσεις της προσοχής ίσως, αλλά ίσως όπως τα δέντρα που έχουν αφήσει τα φύλλα τους για το χειμώνα, αυτά είναι σημαντικά πράγματα που πρέπει να μας βοηθήσουν κρατάμε τις ρίζες μας δυνατές σε αυτό που είμαστε και ό,τι είναι πιο σημαντικό για εμάς, ακόμη και όταν περιμένουμε τη νέα ανάπτυξη της ελπίδας καθώς τελικά βγαίνουμε από αυτήν την πανδημία.

Όταν όλα έχουν απογυμνωθεί, τι σου μένει;

Αλλά τι μένει, που σας κρατά ριζωμένους και σας επιτρέπει να διατηρείτε την ενέργεια και την ειρήνη κάθε μέρα;

Σήμερα, προσέξτε τι είναι όμορφο, τι είστε ευγνώμονες, πού μπορείτε να δείξετε και να λάβετε καλοσύνη. Ας το κρατήσουμε απλό.