220 για το 2022 – Ενημέρωση Ιουνίου

220 για το 2022 – Ενημέρωση Ιουνίου

Juli 3, 2022 0 Von admin

Καλώς ήρθατε στο my 220 for 2022 – Ενημέρωση Ιουνίου. Ο χρόνος μπορεί να είναι ένα περίεργο φαινόμενο. άλλοτε φίλος, άλλοτε εχθρός. Γίνεται και κατά τη διάρκεια ασκήσεων αυτής της φύσης, είτε διεξάγονται κατά τη διάρκεια μιας ημέρας είτε ενός έτους, δεν φαίνεται να αλλάζει αυτό το βασικό γεγονός. Στην αρχή, όταν είστε φρέσκοι και σπεύδετε να πάτε, έχετε όλη την ημέρα/μήνα/έτος μπροστά σας, που εκτείνεται προς έναν ορίζοντα όπου, ανάμεσα σε εσάς και σε αυτό το μουντό, μακρινό τελικό σημείο, όλα είναι πιθανά. Στα μισά του δρόμου (όπως βρισκόμαστε τώρα), όλα φαίνεται να έχουν σταματήσει να τραυλίζουν, αφήνοντάς σας πολύ μακριά από το στόχο σας και παραπαίοντας. Από πού προέρχεται αυτό το επόμενο τσιμπούρι; Υπό αυτό το πνεύμα, και όπως περίμενα, ο Ιούνιος έχει αποδειχθεί ένας δύσκολος μήνας για νέες παρατηρήσεις. Ωστόσο, δεν ήταν εντελώς γυμνό, και αυτές οι λίγες προσθήκες στη λίστα ετών ήταν υψηλής ποιότητας, κάτι που μετριάζει κάπως το αργό τρόχισμα προς τον στόχο. Χωρίς άλλη καθυστέρηση λοιπόν…

10 Ιουνίου 2022 – Έχουμε έναν Αμερικανό επισκέπτη σε σχήμα α Κηλίδα Sandpiper. Αυτή η χαμένη ψυχή τριγυρίζει γύρω από το φρέσκο ​​βάλτο στο RSPB Titchwell για λίγο, οπότε ήρθε η ώρα να πάμε να επισκεφτούμε. Το πουλί αρχικά δεν ήταν εύκολο να το δεις, καθώς ήταν χωμένο στην υπήνεμο ενός νησιού. Τελικά, άρχισε να κοιτάζει προς το μέρος μας, αναμειγνύοντας τακτοποιημένα το φόντο της ανοιχτό καφέ και γκρι λάσπης. Ποτέ δεν πλησίασε, αλλά μέσα από την εμβέλεια αποδείχτηκε πράγματι ένα όμορφο θηρίο: στήθος με τολμηρά στίγματα, κάτω κοιλιά και πλευρές, ένα εμφανές λευκό υπερκείλιο, με ένα λαμπερό πορτοκαλί μίσχο και κίτρινα πόδια. Η συνολική εντύπωση ενός συμπαγούς, αρκετά μικρού και τακτοποιημένου τυπικού αμμουδιάς, που δεν διαφέρει από το πιο γνωστό μας Common Sandpiper, αλλά αρκετά ξεχωριστό στο καλοκαιρινό του ένδυμα. Ένα χειμωνιάτικο φτερωμένο άτομο θα είχε περισσότερα προβλήματα αναγνώρισης που νιώθω.

Άλλα πτηνά λίστας ετών αυτή την ημέρα ήταν Bar-tailed Godwit και Little Tern, και τα δύο είδη υπέθεσα ότι θα εμφανίζονταν κάποια στιγμή, αλλά είναι καλό να τα βλέπω και να τα αφήνω μακριά. Μια πιο ασυνήθιστη συνάντηση συνέβη καθώς πλησιάζαμε στο υφάλμυρο έλος όταν ένα Spoonbill γλίστρησε πάνω από το μονοπάτι, προσγειώθηκε και άρχισε να τρέφεται λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που βρισκόμασταν. Από την εμπειρία μου, αυτά τα πουλιά δεν είναι γνωστά για την ανεκτικότητά τους στους ανθρώπους, επομένως αυτή ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα συμπεριφορά. Χάνουν τον φόβο τους για την ανθρωπότητα;

13 Ιουνίου 2022 – Άλλη μια εκδρομή στην παραλία για fish & chips/ παγωτό/ ψυχαγωγική στοά, μας έφερε σε εντυπωσιακή απόσταση από το Cley Marshes όπου τυχαία Ορτύκι φώναζε δυνατά δίπλα στο παραλιακό μονοπάτι. Φυσικά, δεν υπάρχει πιθανότητα να δεις το πουλί, αλλά βρίσκεται στη λίστα.

19 Ιουνίου 2022 – Παραμονή Σαββατοκύριακου στην πανέμορφη κομητεία του Κεντ. Φαινομενικά αυτό ήταν για να βρει πεταλούδες, και μπορείτε να διαβάσετε για αυτό το στοιχείο του ταξιδιού εδώ, ωστόσο υπήρχε μια έκπληξη από το καλύτερο είδος πτηνών. Καθώς γυρίζαμε με το αυτοκίνητο για το σπίτι, έριξα ανέμελα μια ματιά έξω από το παράθυρο (δεν οδηγούσα), για να δω ένα ιπποδρόμιο να ταξιδεύει χαμηλά πάνω από ένα χωράφι με σιτάρι. Ενστικτωδώς ήξερα ότι ήταν κάτι ασυνήθιστο, η διαδικασία σκέψης πήγε κάπως….Harrier, όχι Marshie, πολύ μικρό και φινετσάτο, μακριά φτερά, έντονη πτήση…ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑΤΩΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ! Μόλις σταματήσαμε, άρπαξα τους κάδους μου και έφυγα με όλη τη χάρη ενός καλοφαγωμένου Jabba the Hutt. Και εκεί ήταν, μια ένδοξη γυναίκα Το Harrier του Montagu, κομψό, χαριτωμένο και όλο δικό μου. Τα αυτοκίνητα δυσκολεύονταν να στριμώξουν το παρελθόν, υπήρχαν, είμαι σίγουρος, πολλές κατάρες, αλλά ποιος νοιάζεται. Το πουλί σταμάτησε για λίγο καθώς είδε την κίνηση από κάτω, αποκαλύπτοντας το στενό μισοφέγγαρο σε σχήμα μισοφέγγαρου, το άσπρο άκρο και τα υπέροχα τραχιά ραβδωτά κάτω μέρη, προτού γλιστρήσει μακριά και δεν φαίνεται. Κρίνοντας ότι το πάρκινγκ μας ήταν λιγότερο από το ιδανικό, μετακομίσαμε σε ένα πιο ασφαλές σημείο, αλλά παρά την ώρα που σαρώναμε τα χωράφια, το πουλί δεν εμφανίστηκε ξανά. Παρόλα αυτά ενθουσιασμένοι προχωρήσαμε και μόνο τότε συνειδητοποίησα ότι ενώ έβλεπα το σβέρκο ότι ένα Corn Bunting τραγουδούσε στον θάμνο απέναντι από το δρόμο. Το είχα καταγράψει υποσυνείδητα με τις αισθήσεις μου εστιασμένες στο κύριο έπαθλο.

21 Ιουνίου 2022 – Ένα από τα χειρότερα κρυμμένα μυστικά του κόσμου των πουλιών έσπασε το εξώφυλλο χάρη στον Chris Packham και το Springwatch. Με την προφανή ευλογία του RSPB ανακοίνωσε ότι Μελισσοφάγοι φώλιαζαν στο Νόρφολκ. Όποιος ήταν τακτικός αναγνώστης αυτού του ιστολογίου, (και το Ανατολικό Bushchat ενσάρκωση) ή έχει αγοράσει το βιβλίο μου, θα γνωρίζει ότι οι Μελισσοφάγοι είναι η αγαπημένη μου ομάδα πουλιών. Τίποτα για αυτό, αλλά για να τους επισκεφθείτε μετά, το μαντέψατε, το παραδοσιακό fish & chips στο Sheringham (του Ντέιβ – θα πρέπει να το δοκιμάσετε αν βρίσκεστε κοντά). Το Trimingham βρίσκεται μόνο λίγα μίλια κατά μήκος της ακτής και μόλις μας αποχωρίστηκαν από ένα χαρτονόμισμα των 5 λιρών, μπορέσαμε να δούμε καλά τα πουλιά από ένα καλά τοποθετημένο σημείο. Πρέπει να πω το καπέλο στους διοργανωτές αυτής της εγκατάστασης. το RSPB, η τοπική λέσχη πουλιών και ο ιδιοκτήτης της γης, ήταν πρώτης κατηγορίας, πλήρης με ντουλάπες και προσωπικό σε ετοιμότητα για ενημέρωση και καθοδήγηση. Ένας μεγάλος αριθμός λαών απόλαυσαν αυθόρμητα τις γελοιότητες των 6 πουλιών που ήταν παρόντα εκείνο το απόγευμα καθώς «τρίχιζαν» γύρω από τον ουρανό, καταστρέφοντας τους τοπικούς πληθυσμούς των ιπτάμενων εντόμων. Φαίνεται ότι τουλάχιστον ένα ζευγάρι αναπαράγεται σχεδόν σίγουρα και ίσως περισσότερα. παρακολουθήσαμε ένα ζευγάρι να ζευγαρώνει στα καλώδια του τηλεγράφου όπου τα πουλιά περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους. Ποτέ δεν πλησίαζαν πολύ, αν και σπάνια κάποιος πετούσε πάνω από το πλήθος αναζητώντας θήραμα. Φοβάμαι ότι υπάρχουν μόνο ατημέλητες φωτογραφίες, αλλά τι ευχαρίστηση είναι να φτιάχνονται αυτά τα πετράδια στην κομητεία μας. Ας τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία.

27 Ιουνίου 2022 – Μετά από μια αναβολή του CoVid, ο Ros και εγώ συναντήσαμε σήμερα μια βόλτα στο Minsmere. Οι γρατζουνιές ήταν πολύ στεγνές και γεμάτες με τα πτώματα των γλάρων και την περίεργη χήνα. Προφανώς αυτά ήταν θύματα της γρίπης των πτηνών και όλα ήταν λίγο καταθλιπτικά. Είδαμε ένα Carrion Crow να μπαίνει σε ένα νεκρό σώμα, θα κολλήσει τον ιό; και είδαμε ένα Common Tern σε μεγάλη αγωνία, αποπροσανατολισμένο, ασυντόνιστο και να φυσιέται παντού από το σκληρό νότιο αεράκι. Αυτός ο φτωχός άτυχος δέχτηκε επίσης επίθεση από το δικό του είδος, ένα όχι ασυνήθιστο χαρακτηριστικό στη φύση που δεν ανέχεται τις παρεκτροπές που μπορεί να αποδυναμώσουν την καθαρότητα ενός είδους. Μια έκπληξη ήταν ένα μεγάλο κοπάδι Common Scoter προς το Southwold, αλλά παρά τη λεπτομερή εξέταση αργότερα στον υπολογιστή των λήψεων που τράβηξα, κανένα Velvet Scoter δεν έφερε ένα χαμόγελο ικανοποίησης. Πέρα από αυτό, και εκτός από την ευχάριστη παρέα, δεν υπήρχε τίποτα άλλο να ενθουσιάσει. Ωστόσο, ένα σύντομο ταξίδι στο Sizewell σύντομα άλλαξε αυτό με την εμφάνιση ενός απολαυστικού Μαύρη κόκκινη εκκίνηση αναζητώντας τροφή στο κουνέλι τσιμπολόγησε γρασίδι δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό. Είναι υπέροχο να προλάβω αυτήν την ομορφιά, έτσι καθίσαμε και ελπίζαμε ότι θα πλησίαζε. Δεν το έκανε. Κάποια στιγμή σκέφτηκα φωναχτά μήπως ο Peregrines φώλιασε εδώ ‚Εννοείς έτσι;‘ είπε, καθώς κάποιος υψώθηκε πάνω από τα κεφάλια μας. ‚Ναι, όπως ακριβώς αυτό‘.

Μετά τη γενναιοδωρία του Μαΐου, η κούραση του Ιουνίου είχε ως αποτέλεσμα το τραπέζι να γίνει λίγο πιο τεντωμένο, αλλά μόνο λίγο. Ο Ντέιβιντ ανέβηκε στην κορυφή μετά από μια καλή πορεία καλοκαιρινών θεάσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός ταξιδιού στο Μπέμπτον (λεπτομέρειες εδώ), ενώ οι παρακάτω τρεις από εμάς έχουμε παλέψει. Ο Ντάρεν δημιούργησε έναν απολογισμό του μήνα του πουλιού του, συμπεριλαμβανομένου του δικού του πολύ κερδοφόρου ταξιδιού στο Μπέμπτον, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Ο Tim είχε έναν αργό, αλλά σταθερό μήνα μαζί με τον Sean, ο οποίος, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχει δικό του μεταφορικό μέσο, ​​τα καταφέρνει εξαιρετικά για να καταγράψει τόσο υψηλή βαθμολογία. Μπορείτε να βρείτε μια περίληψη του μήνα του πουλιά εδώ.

Αυτό μας φέρνει σε, με ποδοσφαιρικούς όρους, τις θέσεις του υποβιβασμού, αλλά σε αυτόν τον φιλικό αγώνα δεν έχουμε τέτοια αρνητικότητα, οπότε ας πούμε μόνο τους τρεις τελευταίους. Ο Allan πέρασε δύσκολες στιγμές τον Ιούνιο, αλλά είμαι βέβαιος ότι απλώς ετοιμάζεται για μια επίθεση στις πρώτες θέσεις τους επόμενους μήνες. Η Ελισάβετ έχει προσθέσει μερικά καλά πουλιά, αλλά έχει δυσκολευτεί λόγω της εποχής, ωστόσο ό,τι της έλειψε την Άνοιξη είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσει το φθινόπωρο, οπότε παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο. Και μετά ερχόμαστε στο σκοτεινό άλογο, δηλαδή τον Ros. Αυτή η κυρία πρόσθεσε 28 είδη τον Ιούνιο, χτυπώντας τους υπόλοιπους για 6. Έχει σχέδια τον Ιούλιο για ένα ταξίδι σε κάποια απόμακρα νησιά όπου κατοικούν τέρατα, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά καλά για τα πουλιά. Η φιλία της με δύο από τα πιο επιτυχημένα πουλιά που κατοικούν σε αυτούς τους άγονους βράχους θα διασφαλίσει ότι οτιδήποτε εμφανιστεί θα τεθεί υπόψη της, επομένως περιμένω σπουδαία πράγματα τις επόμενες 31 ημέρες. Μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο Loch Garten και στο Cairngorms δεν θα βλάψει επίσης.

Αυτό ολοκληρώνει το 220 για το 2022 – Ενημέρωση Ιουνίου, συντονιστείτε τον επόμενο μήνα για να ανακαλύψετε τις ανατροπές και τις στροφές που βιώνει η σκληροτράχηλη (όχι η γυναικεία) μπάντα.

Συμμέτοχος Συνολική βαθμολογία Πρόκληση 5K Λίστα κήπου
Ντέιβιντ Μπράιαντ 192
Τιμ Όξμπορο 190 63
Μπάρι Μάντεν 189 76 31
Ντάρεν Άρτσερ 184 106 46
Σον Λοκ 158
Άλαν Άρτσερ 141
Ελίζαμπεθ Ντικ 139
Ρος Μπάροου 130 55 42