30 Days Wild – The Middle 10 Days

30 Days Wild – The Middle 10 Days

Juni 29, 2022 0 Von admin

Καλώς ήρθατε στον λογαριασμό μου στο 30 Days Wild – The Middle 10 Days. Λίγο αργότερα από το προγραμματισμένο, αλλά hey ho!

11 Ιουνίου 2022 – μια βόλτα στον κήπο για να βρείτε αγριολούλουδα ανθισμένα. Μερικά από αυτά τα μεγάλωσα από σπόρους πριν από πολλά χρόνια, άλλα έφτασαν φυσικά. Δεν είμαι βοτανολόγος, αλλά νομίζω ότι είναι: Μεξικανός Fleabane (μόλις εμφανίστηκε στον μπροστινό τοίχο του κήπου), Ox-eye Daisy, White Campion, Green Alkanet (παρόλο που προσπαθεί να το εξαλείψει, απλώς επιστρέφει – οι μέλισσες αγαπούν αυτό, τι στο καλό), Red Campion, Creeping Buttercup (τσέκαρε τα σέπαλα και είναι όρθια), Cat’s Ear και Herb Robert. Υπάρχουν πολλά άλλα φυτά που ανθίζουν τις εποχές, αλλά σκέφτηκα ότι αυτό ήταν ένα ωραίο σετ.

12 Ιουνίου 2022 – Εκτός από μια καλλιεργούμενη, τακτοποιημένη (ενδοί) περιοχή κοντά στο σπίτι, το μεγαλύτερο μέρος του κήπου επιτρέπεται να λειτουργεί άγρια ​​(εντός ορίων). Το όριο του ζωντανού φράχτη είναι τώρα γεμάτο από άνθη βρόχου που είναι πραγματικός μαγνήτης για τις μέλισσες, τις πεταλούδες και άλλα έντομα. Υπολογίζω ότι έχουμε αναλογικά περισσότερες μέλισσες που επισκέπτονται το μικρό μας μπάλωμα από πολλές σε κήπο πολύ μεγαλύτερου μεγέθους. Το βουητό ακούγεται ευχάριστα. Δεξιόστροφα από πάνω αριστερά – Δέντρο Bumblebee (Bombus hypnorum), White-tailed Bumblebee (Bombus lucorum), Early Bumblebee (Bombus pratorum) και Western Honey Bee (Apis mellifera).

13 Ιουνίου 2022 – μια βραδινή συνεδρία σε ένα πολύ ήσυχο και γαλήνιο Strumpshaw Fen. Δημιούργησα ένα ξεχωριστό ιστολόγιο σχετικά με αυτό για το RSPB το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Μερικές φωτογραφίες δεν έκαναν αυτό το κόψιμο, οπότε τις συμπεριλαμβάνω εδώ. Όπως μπορείτε να δείτε οι νεοσσοί Barn Owl είναι πολύ καλά μεγαλωμένοι.

14 Ιουνίου 2022 – Minsmere, όπου ενδιαφέρον δόθηκε από ένα κοράκι Carrion που στεκόταν ανυπόμονα πάνω από τον γκρεμό Sand Martin. Κούρνιασε εκεί για αρκετή ώρα, περιμένοντας πιθανώς έναν ενήλικο Σαντ Μάρτιν να προδώσει το πού βρισκόταν το λαγούμι της φωλιάς του που θα περιείχε καλά μεγαλωμένα νεοσσούς. Οι Sand Martins δεν είχαν τίποτα από όλα αυτά, και περιτριγύριζαν τον εισβολέα μέχρι που τελικά τα παράτησε. Μόλις ο μαύρος επιδρομέας πέταξε μακριά, οι μαρτίνοι έκαναν ζουμ στα λαγούμια τους για να ταΐσουν τους απογόνους τους.

Επίσης, αυτή την ημέρα, εκδόθηκε ένα βιβλίο για το οποίο είχα δημιουργήσει το γραπτό περιεχόμενο. Το βιβλίο, με τίτλο Επικίνδυνα Ζώαδιατίθεται από Amber Books που παράγουν μια σειρά έργων που μυούν τα παιδιά στη φύση με συναρπαστικό και κατατοπιστικό τρόπο. Ένα σημείο που πρέπει να σημειωθεί: παρά τον εντυπωσιακό ήχο τίτλο, Επικίνδυνα Ζώα υπερασπίζεται τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του θέματος, μαζί με ένα σαφές μήνυμα διατήρησης. Για παράδειγμα, το κείμενο για τον Γκρίζο Λύκο λέει «Η ιστορική δίωξη μείωσε δραματικά την εμβέλεια και τον πληθυσμό αυτού του αρπακτικού άσου, που βρήκε καταφύγιο μόνο στα απέραντα δάση της Ρωσίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Οι αλλαγές στις αγροτικές οικονομίες, μαζί με τη δραστηριότητα διατήρησης κατά τις τελευταίες δεκαετίες, επέτρεψαν στους λύκους να επανεποικίσουν φυσικά πολλές πρώην περιοχές. Οι λύκοι είναι έξυπνα, κοινωνικά ζώα που ζουν σε αγέλες με ιεραρχική δομή. Κυνηγούν ελάφια, κατσίκες και αγριογούρουνα, αλλά θα επιτεθούν και στα ζώα εάν το φυσικό θήραμα είναι σπάνιο. Εμφανίζονται έντονα στη μυθολογία, όπου τα ουρλιαχτά τους προμηνύουν την απελευθέρωση σκοτεινών δυνάμεων. Στην πραγματικότητα, οι επιθέσεις σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνιες.

15 Ιουνίου 2022 – για άλλη μια φορά ο κήπος έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον. Πρώτα παρατήρησε ότι ένας από τους οικοδεσπότες του βραβείου της συζύγου έδειχνε λιγότερο από γεμάτος. Ο ένοχος για αυτόν τον τακτοποιημένο, αν δεν είναι ευπρόσδεκτος, βανδαλισμός είναι μια φυλλοκόπτη μέλισσα. Πριν από μερικά χρόνια είδα ένα τέτοιο πλάσμα να σφραγίζει τους θαλάμους της φωλιάς του με κύκλους φρεσκοκομμένου φύλλου, (κάντε κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες). Βεβαίως, μετά από επιθεώρηση, ανακάλυψα ότι μερικές φυλλοκόφτες μέλισσες χρησιμοποιούσαν τα καλάμια μπαμπού για τον επιδιωκόμενο σκοπό.

16 Ιουνίου 2022 – Πάπια που ταΐζει με τον εγγονό στο Φυσικό Πάρκο Pensthorpe, όπου ανάμεσα στο να είμαστε περιτριγυρισμένοι από πεινασμένα υδρόβια πτηνά και να ταΐζουμε τους εαυτούς μας ένα χορταστικό πικνίκ, μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε από κοντά έναν σκόρο γερακιού κολιμπρί. Τι συναρπαστικά πλάσματα που είναι και τόσο γρήγορα που αναζητούν νέκταρ από κάθε διαθέσιμη άνθιση.

4 χρονών και μεγαλώνει γρήγορα!

17 Ιουνίου 2022 – ένα σαββατοκύριακο στο Κεντ σε αναζήτηση πεταλούδων. Στο βρώμικο 30 μοιρών καταφέραμε τελικά να βρούμε το East Blean Woods, όπου μια βόλτα μέσα από τη σκιά που επέτρεπε εξαιρετική θέα στα ρείκια και τις νεοεμφανιζόμενες λευκές πεταλούδες ναύαρχων. Οι φριτιέρες ήταν παρούσες σε καλούς αριθμούς, με πολλά ζευγάρια που φλερτάρουν να τριγυρίζουν στον ήλιο. Όμορφα έντομα, και μια ζωή για μένα. Σε ένα από τα στιγμιότυπα, θα παρατηρήσετε ότι το θηλυκό απορρίπτει τα αρσενικά προχωρά υιοθετώντας μια ανυψωμένη στάση της κοιλιάς. Αυτό δείχνει ότι έχει ήδη ζευγαρώσει και ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται.

18 Ιουνίου 2022 – Μετά από μια πολύ ευχάριστη βόλτα στο Canterbury, οδηγηθήκαμε με το αυτοκίνητο στην εγκατάσταση του National Trust με θέα στους White Cliffs of Dover. Στην αρχή ήταν αρκετά δροσερό και φυσούσε, αλλά προς το παρόν οι ουρανοί καθάρισαν και ο ήλιος έλαμψε φέρνοντας μαζί του πολλές υπέροχες πεταλούδες. Ήμουν στο στοιχείο μου φυσικά, περνούσα χαρούμενα στα λιβάδια με κιμωλία και άρπαζα ό,τι έβρισκα. Τα μαρμάρινα λευκά είχαν βγει σε ισχύ, και μετά από περίπου μία ώρα τελικά εντόπισα ένα εκπληκτικό αρσενικό μπλε του Άδωνη να λάμπει σαν κόσμημα από χαμηλά στο σμήνος. Παρακολούθησα επίσης ένα εντυπωσιακό γλέντι κρίκετ με στίγματα με μερικές αφίδες. Ήταν ένα ντροπαλό πλάσμα, που ανακάτευε πίσω από ένα στέλεχος όταν εντόπισε τις κινήσεις μου, αλλά μόλις μπήκε στο τσιμπολόγημα του ζουμερού φαγητού που προσφερόταν, έγινε λίγο πιο φιλικό προς την κάμερα.

19 Ιουνίου 2022 – Τελευταία μέρα στο Κεντ και επίσκεψη στο αποθεματικό RSPB στο Dungeness. Ήταν μια δροσερή, συννεφιασμένη μέρα με ελαφριά βροχόπτωση, οπότε δεν υπήρχε μεγάλη εμφάνιση. Ωστόσο, ήταν καλό να δείτε έναν σκόρο 5 σημείων, όπως και πολλά Reed Bunting και Whitethroats. Ολόκληρη η γεωλογία του αποθεματικού είναι αρκετά εντυπωσιακή, υποστηρίζοντας εντυπωσιακές συστάδες από ζωηρές μπλε και μωβ αιχμές λουλουδιών της οχιάς. Στο δρόμο για το σπίτι εντόπισα ένα μάλλον σπάνιο πουλί, λεπτομέρειες του οποίου θα συμπεριλάβω στην ενημέρωση Ιουνίου 220 για το 2022.

20 Ιουνίου 2022 – οι κερασιές γύρω από το χώρο της ρεσεψιόν στο RSPB Strumpshaw Fen είναι φορτωμένες με ώριμα φρούτα. Αυτό αποτελεί ένα ακαταμάχητο δέλεαρ για τους τοπικούς Blackbirds και Song Thrushes. Έπιασα ένα από τα τελευταία να μπαίνει σε μερικά απροσδόκητα. Αργότερα, ένα Χόμπι κυνηγούσε λιβελλούλες χαμηλά πάνω από την ευρεία περιοχή – συναρπαστικό να το παρακολουθείς.

Ορίστε το, τα κατορθώματά μου κατά τη διάρκεια του 30 Days Wild – the Middle 10 Days. Ελπίζω να σας άρεσε, αν ναι, ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω.