7 κρυφές ιδέες κουζίνας για την επόμενη ανακαίνιση

7 κρυφές ιδέες κουζίνας για την επόμενη ανακαίνιση

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Οι μίνιμαλ κουζίνες είναι μια τάση που έχει απογειωθεί στον κόσμο του design. Σκοπός τους είναι να καταργήσουν την ακαταστασία και να κρύψουν έξυπνα ό,τι έχει απομείνει. Ενώ το να κρύβετε το ενσωματωμένο ψυγείο σας πίσω από κάποιο χωνευτό ντουλάπι μπορεί να είναι απλό, τι γίνεται με το να κρύβετε ολόκληρη την κουζίνα σας; Όχι μόνο είναι εφικτό, αλλά γίνεται όλο και πιο δημοφιλής επιλογή. Ο περιορισμένος χώρος και η πρόοδος στις λύσεις αποθήκευσης έχουν ανοίξει το δρόμο για προσεγμένες, μινιμαλιστικές κουζίνες που δύσκολα γνωρίζεις ότι υπάρχουν.

Αυτό το στυλ μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά μια πλήρως κρυμμένη κουζίνα μπορεί να είναι μια λογική επιλογή για έναν κάτοικο διαμερίσματος ή για οποιονδήποτε με μικρότερη διάταξη. Ακόμη και οι ιδιοκτήτες σπιτιού με άφθονες κουζίνες πηδούν στην τάση της κρυφής κουζίνας. Από πόρτες ακορντεόν έως συρόμενες πόρτες, ακολουθούν μερικοί έξυπνοι τρόποι για να μην φαίνεται η κουζίνα σας.

Εντελώς κρυμμένο

Αυτή η κουζίνα είναι πολύ περισσότερο από ό,τι φαίνεται. Είναι μια κουζίνα σε κουτί που εμφανίζεται και εξαφανίζεται ‚μαγικά‘ όταν χρειάζεται. Οι πόρτες σε στυλ ακορντεόν ανοίγουν για να αποκαλύψουν μια πλήρως λειτουργική κουζίνα. Αυτό που επίσης ξεχωρίζει αυτή την κρυφή μονάδα κουζίνας είναι ο εξαιρετικός φωτισμός της. Είναι πλήρως φωτισμένο από πάνω προς τα κάτω.

κλειστή κρυφή κουζίνα
Δικαιώματα φωτογραφίας: Τομ Γκίλντον
ανοιχτή κρυφή κουζίνα
Δικαιώματα φωτογραφίας: Τομ Γκίλντον

Μικρό και γραφικό

Αυτή η κρυφή μονάδα κουζίνας είναι απλή και οργανωμένη. Διαθέτει όλες τις βασικές λειτουργίες που θα περιμένατε από έναν μεγαλύτερο χώρο. Πίσω από τις πτυσσόμενες πόρτες βρίσκεται μια πλήρως λειτουργική μίνι κουζίνα κατασκευασμένη από υλικά υψηλής ποιότητας. Αν και είναι υπέροχο να το βλέπεις ακόμα και όταν είναι ανοιχτό, η κουζίνα εξαφανίζεται εντελώς όταν κλείνουν οι πόρτες. Μπόνους: οι ίδιες οι πόρτες συνδυάζονται με το φινίρισμα του υπόλοιπου σπιτιού.

μεγάλη κρυφή κουζίνα
Δικαιώματα φωτογραφίας: Grey Organschi Architecture

Αριστοκρατικό και εκλεπτυσμένο

Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε το στυλ και την τάξη όταν πρόκειται για μια κρυφή κουζίνα – στην πραγματικότητα, μερικές από αυτές τις κουζίνες έχουν τα καλύτερα φινιρίσματα που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα!

κρυφή κουζίνα από ανοιχτόχρωμο ξύλο
Δικαιώματα φωτογραφίας: Olivier Chabaud

Ποιοτική κατασκευή

Αυτή η κατασκευή τοίχου μήκους σχεδόν επτά μέτρων αποκαλύπτει τα μυστικά της με μια δεύτερη ματιά. Γερμανική εταιρεία Warendorf σχεδίασε αυτή την πολυτελή κουζίνα για να φαίνεται μόνο όταν χρειάζεται. Ντουλάπια, συρτάρια και ηλεκτρικές συσκευές κρύβονται πίσω από τις μπροστινές όψεις του εύκαμπτου χώρου εργασίας. Με το πάτημα ενός κουμπιού, οι προσόψεις της κουζίνας ανοίγουν για να αποκαλύψουν τον πάγκο εργασίας με ράφια, ενσωματωμένο φωτισμό και απορροφητήρα. Το μπροστινό μέρος της κουζίνας είναι συναρπαστικό όχι μόνο λόγω της μοναδικής του λειτουργικότητας αλλά και λόγω του φυσικού σχεδιασμού του με επίστρωση σκουριάς.

κρυφή κουζίνα από καφέ ξύλο
Δικαιώματα φωτογραφίας: Warendorf

Κομψό και απλό

Αυτή η απλή κρυφή κουζίνα αποδεικνύει ότι το μαύρο είναι μια κλασική και κομψή πινελιά. Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτήν την κουζίνα πίσω από τις πτυσσόμενες πόρτες και να παρέχετε περισσότερο χώρο για διασκέδαση και φαγητό.

μαύρη κρυφή κουζίνα
Δικαιώματα φωτογραφίας: Francesc Rifé Studio

Ημι-κρυφό

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε την πλήρη απόκρυψη. Ο σχεδιασμός με σχισμές σε αυτές τις πόρτες επιτρέπει στο φως της κουζίνας να διαπερνά, διατηρώντας τον χώρο ελαφρύ και ευάερο. Αυτό είναι ένα τέλειο σχέδιο για όσους δεν τους αρέσει η εμφάνιση των ογκωδών κρυφών ντουλαπιών.

λευκή κρυφή κουζίνα
Δικαιώματα φωτογραφίας: Buol & Zuend

Όλα λευκά και μοντέρνα

Οι κρυφές κουζίνες είναι σίγουρα μια εξαιρετική ιδέα για ένα κομψό και μοντέρνο σπίτι. Τίποτα δεν λέει γυαλισμένο καλύτερα από το να κρύβεις την κουζίνα σου πίσω από λευκές γυαλιστερές πόρτες. Κρύβοντας την κουζίνα σας, μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο για άλλες δραστηριότητες, όπως φαγητό και διασκέδαση.

λευκή κρυφή κουζίνα πίσω από πόρτες ακορντεόν
Δικαιώματα φωτογραφίας: Κουζίνα Dada

Οι κρυφές κουζίνες είναι μια ευρωπαϊκή τάση που πιάνει γρήγορα τη Βόρεια Αμερική και θα δούμε πολλά περισσότερα από αυτήν την ιδέα παντού. Αυτό είναι ιδιαίτερα εξαιρετικό για σπίτια που δεν διαθέτουν χώρο ή για ιδιοκτήτες σπιτιού που αναζητούν μια πιο μινιμαλιστική ατμόσφαιρα.