A Sound Travel Experience – Έβερετ Πότερ’s Travel Report

A Sound Travel Experience – Έβερετ Πότερ’s Travel Report

Januar 1, 2023 0 Von admin

Ακουστικά Cleer Audio. Photo Cleer.

Του Neil E. Wolkodoff

Μεγαλύτερα αεροπλάνα, λιγότερες διαθέσιμες θέσεις, περισσότερες καθυστερήσεις και τζόκεϊ μεταξύ των πυλών ανεβάζουν όλα τα επίπεδα ήχου του ταξιδιού. Αυτό που κάποτε ήταν κάποιος θόρυβος στο παρασκήνιο εδώ και εκεί, τώρα υπάρχει μια συνεχής επίθεση στον εσωτερικό μοναχό σας.

Ο ήχος μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB). Για κάθε 10 dB ο ήχος αυξάνεται, είναι 10 φορές πιο δυνατός. Δεν είναι μια ανάλογη κλίμακα: το γέλιο είναι συνήθως 60–65 dB, με το πλυντήριο πιάτων σας στα 75 dB. Αυτό σημαίνει ότι το πλυντήριο πιάτων είναι 10 φορές πιο δυνατό από το «χα χα». Τα 70 dB είναι ένα επίπεδο ήχου που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ενοχλητικό. Μόλις φτάσετε στα 80 dB, με κάτι σαν κίνηση στην πόλη, βρίσκεστε στο συμφωνημένο επίπεδο μακροχρόνιας βλάβης της ακοής.

Χωρίς να μιλάμε, οι εσωτερικοί χώροι των αεροπορικών εταιρειών κατά την πτήση έχουν γενικά εύρος 56-75 dB, ανάλογα με την ταχύτητα του αέρα και τη θέση των καθισμάτων. Οι απογειώσεις, οι προσγειώσεις, οι συνομιλίες και οι ανακοινώσεις πιλότων αυξάνουν σημαντικά αυτό το επίπεδο ντεσιμπέλ.

Τα ακουστικά και τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου (NC) έχουν κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια για να επαναφέρουν τη βελόνα του ταξιδιού σας στην εμπειρία του δάσους.

Η τεχνολογία NC είναι απλώς ένα εσωτερικό μικρόφωνο και ηχείο που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα αντίθετο ηχητικό κύμα που ακυρώνει τον ενοχλητικό ήχο. Με μαθηματικούς όρους που εφαρμόζονται στον ήχο, συν ένα συνδυάζεται με μείον ένα ίσον μηδέν. Η τεχνολογία NC είναι καλύτερη στη μείωση των σταθερών ήχων, όπως το βουητό της πτήσης. Με έντονους ήχους, όπως κάποιος να φωνάζει σε όλη την καμπίνα, τα εσωτερικά ηλεκτρονικά θα αντιδρούν, αλλά όχι τόσο καλά όσο με τους συνεχείς ήχους. Όταν προβάλλονται σε δοκιμές, μπορείτε να περιμένετε τα συστήματα NC να μειώσουν τον ήχο κατά 18-40 dB.

Λόγω της ίδιας της υλικής τους φύσης που παρέχει ένα φράγμα, τα ακουστικά εμποδίζουν κάποιους ήχους να φτάσουν στο αυτί. Τα ακουστικά, τα οποία εφαρμόζουν ή καλύπτουν μερικώς το αυτί, είναι πιο φορητά και το NC εξαρτάται από την εφαρμογή και τα εσωτερικά ηλεκτρονικά. Τα αθλητικά ακουστικά, τα οποία είναι ανθεκτικά στην άσκηση, έχουν σπάνια χαρακτηριστικά NC και η καλή εφαρμογή είναι κρίσιμης σημασίας για τα ακουστικά να έχουν μέγιστο NC. Καμία επιλογή με χαρακτηριστικά NC δεν θα προστατεύει όπως οι βιομηχανικές ωτοασπίδες από αυτή την άποψη. Ωστόσο, είναι απίθανο να πάτε στο jetway για να ανακτήσετε τις τσάντες σας ενώ οι κινητήρες είναι ακόμα σε λειτουργία.

Η περιέργειά μου οδήγησε σε μια συγκριτική δοκιμή όπου χρησιμοποίησα δύο μέτρα ντεσιμπέλ για να ρυθμίσω τον ήχο. Έβαλα τα ντεσιμπέλ λίγο πάνω από τα 65 dB στο κάτω άκρο, χρησιμοποιώντας μια εγγραφή σταθερού, τυπικού θορύβου πίδακα. Πρόσθεσα έναν ραδιοφωνικό σταθμό ομιλίας για οξείς ή διακοπτόμενους ήχους για να φέρω το συνολικό dB στα 75. Άκουσα ένα ηχογραφημένο βιβλίο και μουσική για να προσδιορίσω τη μείωση του ήχου από τη συσκευή. Έκανα τηλεφωνήματα και ρώτησα τον άλλον για τον τόνο και τη σαφήνεια. Η διαδικτυακή έρευνα, οι κλήσεις και τα ταξίδια σε διάφορους εμπόρους λιανικής ανέδειξαν επωνυμίες που είχαν αξιοσημείωτα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα προϊόντα ήχου σε αυτόν τον τομέα έχουν σαφή σημεία λειτουργίας και απόδοσης καθώς κινείστε στις καλές, καλύτερες και καλύτερες κατηγορίες.

Ακουστικά Srhythm NiceComfort25. Photo Srhythm.

Ακουστικά Srhythm NiceComfort25

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το πρώτο σας ζευγάρι ακουστικών για ταξίδια και αναρωτιέστε αν θα σας αρέσουν ή θα τα χρησιμοποιήσετε, NC25 είναι το εισιτήριο εξερεύνησης. Διπλώνουν, εφαρμόζουν καλά, είναι ελαφριά και έχουν αρκετά καλή ποιότητα ήχου. Ένα συν είναι ότι τα χειριστήρια στο δεξί αυτί είναι απλά στην πλοήγηση. Ενώ έχουν μόνο μία ρύθμιση NC, αυτή είναι επαρκής για το πρώτο σας σετ. $60.

Cleer Alpha ακουστικά. Photo Cleer.

Cleer Alpha ακουστικά

Οι Audiophiles σχεδίασαν αυτά τα ακουστικά μεσαίας τιμής για να εστιάζουν στον εξαιρετικό ήχο. Περιλαμβάνουν μια σειρά από χαρακτηριστικά και έχουν εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η εφαρμογή είναι λίγο δύσκολη και είναι απαραίτητο να τραβήξετε τις ωτοασπίδες στο σωστό σημείο. Η ποιότητα του ήχου ήταν εξαιρετική, με τα χαρακτηριστικά NC να προσαρμόζονται εύκολα μετά τη λήψη της εφαρμογής στο τηλέφωνο. Πολύ καλό για μουσική, με σχεδόν κάθε είδος να ακούγεται υπέροχο, και οι κλήσεις είναι σχετικά σαφείς. ο Cleer Alpha ακουστικά είναι μια αναβάθμιση με πολλές δυνατότητες από το πρώτο σας σετ. $199.

Ακουστικά Master & Dynamic MW75. Photo Master & Dynamic.

Ακουστικά Master & Dynamic MW75

Ο έξυπνος σχεδιασμός, η εξαιρετική εφαρμογή, το καλά σχεδιασμένο σύστημα περιστροφής και οι δερμάτινες ωτοασπίδες εξαιρετικής ποιότητας κάνουν αυτούς τους νικητές. Προσφέρουν εύκολη σύζευξη συγχρονισμού με τηλέφωνο. Τα χειριστήρια βρίσκονται στο πίσω μέρος κάθε αυτιού, με ένα απλό κουμπί αφής για λειτουργία. Έχουν εξαιρετική συνδεσιμότητα, αυτόματες λειτουργίες και ένα κουμπί NC εναλλαγή μεταξύ των τριών λειτουργιών. Περιμένετε εξαιρετική ευκρίνεια κλήσεων, με λειτουργικά προφίλ ήχου στην εφαρμογή τηλεφώνου από το Bass Boost έως το Podcast. Τα MW75s έχετε μια έξυπνη θήκη ταξιδιού και προσφέρετε μια εμπειρία ακουστικών ροκ σταρ. $599.

Skullcandy Active Push Earbuds. Φωτογραφία Skullcandy.

Skullcandy Active Push Earbuds

Εάν ο κύριος στόχος σας είναι να ασκηθείτε με κάτι που θα συνεχίσει να τρέχει παρά μια ιδρωμένη επίθεση, αυτά είναι το εισιτήριο. Δεν υπάρχει σύστημα NC εκτός από το φυσικό φράγμα του ίδιου του ακουστικού. Το σύστημα αγκύρωσης αυτών Skullcandy Actives πάνω από το αυτί θα σας επιτρέψει να τρέξετε, να πηδήξετε, να σηκώσετε, να κάνετε snowboard και να δέχεστε κλήσεις χωρίς να φοβάστε ότι θα τις χάσετε στη διαδικασία. $60.

Ακουστικά Cleer Audio. Photo Cleer.

Ακουστικά Cleer Audio

Για το επόμενο επίπεδο ήχου, η Cleer διαθέτει δύο εκδόσεις των αθλητικών ακουστικών της. Το ένα ζευγάρι μπορεί να τιμωρηθεί σημαντικά ενώ το άλλο προσθέτει χαρακτηριστικά NC. ο Goal Sport Το μοντέλο (80 $) δεν διαθέτει δυνατότητα NC, ωστόσο ο ήχος ήταν καλός και λίγος θόρυβος στο φόντο εξαλείφθηκε μόνο από την εφαρμογή περιστροφής στο αυτί. ο Roam Sport (99 $) προσθέτει NC με μείωση περιβαλλοντικού θορύβου έως και 25 dB με λογική ευκρίνεια κλήσης. Όπως τα ακουστικά Alpha τους, το Roam Sport μπορεί να βελτιωθεί και να ελεγχθεί με τη χρήσιμη εφαρμογή τηλεφώνου τους.

Ακουστικά Master & Dynamic MW08. Photo Master & Dynamic.

Ακουστικά Master & Dynamic MW08

Χρησιμοποιώντας τα ίδια εξαρτήματα μικροφώνου και ηχείων σε μια μικρότερη έκδοση των ακουστικών τους σε αυτά τα πολυτελή μπουμπούκια, παρατηρείτε πρώτα τον ισορροπημένο, καθαρό ήχο από τις δύο εκδόσεις. Η βελτιωμένη εφαρμογή τηλεφώνου τους παρέχει πρόσθετα προφίλ ήχου και έλεγχο. Πολύ καλό από κλήσεις στη μουσική. Το Sport Model αναβαθμίζεται σε γυάλινα ακουστικά ανθεκτικά στη θραύση και επαγωγική θήκη φόρτισης Kevlar. Το βσυνδετήρας δοντιού lue για χρήση σε αεροπλάνο είναι αστρική, με διάρκεια μπαταρίας 20 ωρών. Η M & D προσφέρει πέντε μεγέθη άκρων αυτιών, ενώ τα περισσότερα προσφέρουν μόνο τρία, με αποτέλεσμα καλύτερη εφαρμογή με ενισχυμένο NC. MW08 Τυπικό μοντέλο299 $. Αθλητικό μοντέλο349 $.

QuietOn 3.1 Earbuds για ύπνο/ξεκούραση. Φωτογραφία QuietOn.

QuietOn 3.1 Earbuds για ύπνο/ξεκούραση

Τα ακουστικά QuietOn 3.1 είναι ειδικά σχεδιασμένα για ύπνο και ησυχία, χωρίς μουσική. Ταιριάζουν όμορφα στο εσωτερικό του αυτιού, έτσι ακόμα και οι πλευρικοί στρωτήρες θα τα βρουν άνετα. Η λειτουργία Active NC του λειτουργεί ειδικά σε ήχους όπως γείτονες, βουητά μηχανών όπως κλιματιστικά, ροχαλητό, ομιλία και ακόμη και συναγερμούς στο διπλανό δωμάτιο. Έχω μείνει σε αρκετά ξενοδοχεία όπου ο θόρυβος δεν ήταν πρόβλημα μέχρι την ώρα του πάρτι στις 11:41 μ.μ. QuietOn μπουμπούκια είναι απλώς το εισιτήριο για να ακυρώσετε το ηχητικό γλέντι. $289.

MEE Connect Air Wireless Adapter. Φωτογραφία MEE Connect.

MEE Connect Air Wireless Adapter

Είναι πάντα καλύτερο να συνδέετε ασύρματα στο σύστημα εν πτήσει του αεροπλάνου αντί για σκληρό καλώδιο. Απλώς συνδέστε τη μικρή συσκευή στην υποδοχή 3,5 mm της αεροπορικής εταιρείας, ενεργοποιήστε την και συνδυάστε τη με τα ακουστικά ή τα μπουμπούκια σας. Λειτουργεί με όλες τις μάρκες ακουστικών ή τηλέφωνα με διάρκεια μπαταρίας 15 ωρών. Μπορείτε να συνδέσετε δύο συσκευές ακρόασης σε οτιδήποτε με υποδοχή εξόδου ήχου 3,5 mm. MEE Connect Air50 $.

Ο Neil Wolkodoff, PhD, είναι αθλητικός επιστήμονας στο Ντένβερ του Κολοράντο, ο οποίος έχει εργαστεί με παίκτες γκολφ τα τελευταία 15 χρόνια. Κατά τη διάρκεια των σπάνιων ελεύθερων χρόνων, ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς γκολφ για να δει πώς το γκολφ, ο πολιτισμός και η τοπική γεωγραφία συνδυάζονται σε διαφορετικές τοποθεσίες. Έχει γράψει άρθρα για το Colorado Avid Golfer, το Golf Digest και το Golf Magazine. Στα ταξίδια του, έχει παίξει γκολφ με μέλη της βασιλικής οικογένειας, επαγγελματίες του τουρισμού, τον ντόπιο duffer και την περιστασιακή κατσίκα.