Blog – Σημασία της ασφάλισης ενώ ταξιδεύετε

Blog – Σημασία της ασφάλισης ενώ ταξιδεύετε

Januar 16, 2023 0 Von admin

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στον Καναδά, σίγουρα χρειάζεστε ταξιδιωτική ασφάλιση. Πολλοί από εμάς καταλαβαίνουμε τη σημαντική συσχέτιση μεταξύ ταξιδιού και ασφάλισης, αλλά καταλήγουμε να μην εστιάζουμε σε ένα τόσο ζωτικό σημείο.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μη κάτοικοι δεν καλύπτονται πιθανώς από ασφάλιση υγείας. Εάν αντιμετωπίσετε κάποια έκτακτη ανάγκη στον Καναδά, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε όλα τα ιατρικά έξοδα και πρέπει να γνωρίζετε τα υψηλά ιατρικά έξοδα στον Καναδά. Αλλά κατά την αγορά των εισιτηρίων, εάν αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση στον Καναδά, μπορείτε να έχετε ένα ταξίδι χωρίς προβλήματα. Το συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης έχει επίσης την πλάτη σας ενάντια σε οικονομικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στον Καναδά.

Η τυπική ταξιδιωτική ασφάλιση για τον Καναδά παρέχει κυρίως οικονομική βοήθεια σε περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της περιοδείας στον Καναδά. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ισχύει από την αρχή μέχρι το τέλος. Σημαίνει ότι εάν κατά τη διάρκεια της διαμονής σας αρρωστήσετε, τότε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού θα επιβαρύνει όλα τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των ιατρικών εξόδων κ.λπ. επομένως θα γλιτώσετε από όλα τα οικονομικά βάρη.

Θα έπρεπε αγοράστε ταξιδιωτική ασφάλιση εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε εκτός Καναδά. Εάν πετάτε, πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε ασφάλιση, ειδικά για διακοπή ταξιδιού, αντικατάσταση εγγράφων και χαμένες αποσκευές. Εάν έχετε την τάση να οδηγείτε, πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε ασφάλεια οχήματος οδηγού εάν συναντήσετε ποτέ ατύχημα.

Λόγοι για να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας

Η ασφάλιση υγείας σας ενδέχεται να μην πληρώσει κανένα από τα ιατρικά σας έξοδα ενώ βρίσκεστε εκτός Καναδά. Επιπλέον, η τοπική ασφάλιση υγείας μπορεί να μην καλύπτει τα πάντα ή μπορεί να καλύπτει μόνο ένα μέρος του συνολικού κόστους. Ως εκ τούτου, δεν θα πληρώσει ποτέ εκ των προτέρων τους λογαριασμούς σας.

Τα ξένα νοσοκομεία μπορεί να είναι αρκετά ακριβά και μπορεί να μην έχετε τα χρήματα για να πληρώσετε τους λογαριασμούς ή να χρειαστεί να κανονίσετε τα μετρητά αμέσως. Εάν δεν έχετε επαρκή ασφαλιστική κάλυψη, οι κλινικές ή τα νοσοκομεία ορισμένων χωρών ενδέχεται να μην σας συμπεριφέρονται καλά. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση του Καναδά δεν θα καλύψει τα ιατρικά σας έξοδα. Είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο πρέπει να έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας.

Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας από ένα ασφαλιστήςεταιρεία πιστωτικών καρτών, ταξιδιωτικός πράκτορας ή ασφαλιστικός μεσίτης του εργοδότη σας.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας καλύπτει κυρίως

Ανεξάρτητα από το πού ταξιδεύετε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πολιτική σας καλύπτει τα ακόλουθα πράγματα.

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι η πολιτική σας περιλαμβάνει ιατρική εκκένωση στον Καναδά ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος κοντά με εξαιρετική ιατρική φροντίδα. Το συμβόλαιο πρέπει επίσης να καλύπτει όλα τα έξοδα ιατρικής βοήθειας για να ταξιδέψετε μαζί σας μέχρι τον τελευταίο σας προορισμό.

Επιπλέον, θα ήταν καλύτερο να ζητήσετε από τον ασφαλιστικό πάροχο να καθορίσει τους περιορισμούς και τους περιορισμούς τυχόν προϋπαρχόντων όρων ή προϋποθέσεων και εξετάσεων και θεραπειών που μπορεί να είχατε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια γραπτή συμφωνία ότι η ασφαλιστική σας κάλυψη περιλαμβάνει τα πάντα στην ιατρική σας κατάσταση, ώστε να μην θεωρήσετε καμία αξίωση άκυρη ή άκυρη. Η συμφωνία πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια ρήτρα σταθερότητας εάν έχετε κάποια προϋπάρχουσα ιατρική πάθηση. Τέλος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πολιτική πρέπει να περιλαμβάνει την επιστροφή και την προετοιμασία για τα λείψανά σας στη χώρα.

Κατανοήστε τι αγοράζετε

Πρώτον, πρέπει να ερευνήσετε τι χρειάζεστε και να μάθετε για διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις εκτός από περιορισμούς και απαιτήσεις πριν φύγετε από τη χώρα. Όταν αναλύετε το πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης υγείας, πρέπει να κάνετε πολλές ερωτήσεις. Για παράδειγμα, υπάρχει κάτι εκπτώσιμο και πόσο περιλαμβάνει;

Covid-19 και ταξιδιωτική ασφάλιση

Πρέπει να γνωρίζετε την ικανότητά σας να αποκτήσετε ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εάν το ταξίδι δεν είναι απαραίτητο, τότε πρέπει να το αποφύγετε. Οι νέες πολιτικές ταξιδιού ή ακύρωσης είναι επίσης περιορισμένες. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι καλύπτεστε για όλα τα ιατρικά έξοδα στο πλαίσιο του Covid19 και άλλων εξόδων έκτακτης ανάγκης που δεν σχετίζονται με τον Covid19, όπως η ακύρωση ταξιδιού. Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί επίσης να προσφέρουν ιατρικές συμπεριλήψεις που σχετίζονται με τον Covid19, αλλά δεν είναι πιθανό να περιλαμβάνουν καμία άλλη μη κάλυψη για τον Covid19. Πρέπει να μάθετε εάν περιλαμβάνονται τα έξοδα καραντίνας σας ή όχι εάν μολυνθείτε από τον ιό στο ταξίδι σας.

Διαβάστε περισσότερα: Σημασία της ταξιδιωτικής ασφάλισης μετά την πανδημία του κορωνοϊού

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι η ταξιδιωτική σας ασφάλιση ισχύει για ολόκληρο το ταξίδι, καθώς ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες δεν προσφέρουν καμία κάλυψη μετά την αναχώρηση. Οι παροχές ταξιδιωτικής ασφάλισης θα είναι περιορισμένες εάν βρίσκεστε σε χώρα όπου δεν συνιστάται να ταξιδέψετε. Εάν πρέπει να επιστρέψετε στη χώρα, οι επιλογές σας ενδέχεται να είναι περιορισμένες λόγω μειωμένης συχνότητας πτήσεων.

Ως εκ τούτου, πρέπει να κατανοήσετε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προγραμματίσετε οποιαδήποτε ασφάλιση ή αγοράσετε ένα συμβόλαιο. Η ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Επικοινωνήστε με μια κορυφαία εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης Ασφαλιστικό Gully.