Cedar Mulch: Πρέπει να το χρησιμοποιήσετε στον κήπο;

9
Cedar Mulch: Πρέπει να το χρησιμοποιήσετε στον κήπο;

Είναι δύσκολο να χάσετε τη μαγευτική παρουσία ενός κέδρου σε έναν κήπο. Αλλά, μπορεί να μην παρατηρήσετε την ταπεινή παρουσία του χαμηλά στο έδαφος ανάμεσα σε θάμνους και λουλούδια. Το σάπιο κέδρου είναι κοινό και μοναδικό σε γλάστρες και παρτέρια.

Από τι είναι φτιαγμένο το σάπιο κέδρου;

Το σάπιο κέδρου είναι φτιαγμένο από φλοιό από κέδρους και περιλαμβάνει ροκανίδια και αποκόμματα. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη εδάφους, δεν συνιστάται για καθημερινή χρήση. Οι μοναδικές του ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της εντομοαπωθητικής μυρωδιάς και των επιδράσεων του εδάφους, το καθιστούν ιδανικό για συγκεκριμένους σκοπούς αλλά όχι για άλλους. Το σάπιο κέδρου δεν είναι „καμία σάπια φύλλα“ και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο.

Τι είναι το Cedar Mulch;

Το σάπιο κέδρου αποτελείται από το φλοιό και τα αποκόμματα κέδρων. Αυτά τα μεγαλοπρεπή δέντρα προέρχονται από τα Ιμαλάια ή τη λεκάνη της Μεσογείου. Αυτό το σάπια φύλλα είναι ένα υποπροϊόν από τη βιομηχανία ξύλου, επειδή αυτά τα δέντρα εκτιμώνται ιδιαίτερα για το ξύλο τους.

Είναι ταχέως αναπτυσσόμενα και πολύ ίσια, αυτό τα κάνει και τα δύο ανανεώσιμα. Το επίστρωμα μπορεί να είναι είτε φυσικό είτε βαμμένο. Αυτό γίνεται για αισθητικούς λόγους. Ενώ το φυσικό χρώμα του σάπια φύλλα είναι κοκκινωπό-καφέ, πολλοί άνθρωποι το βάφουν για να προσθέσουν ομορφιά και αξία στους κήπους και τα παρτέρια τους.

Γιατί οι κηπουροί χρησιμοποιούν σάπια φύλλα;

Η βασική ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι η φύση καλύπτει το χώμα όποτε μπορεί. Όταν το έδαφος στεγνώσει, θα εμφανιστούν πρώτα μικρά φυτά όπως χόρτα, μόσχος και φύκια. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν μεγαλύτερα φυτά.

Τι γίνεται αν δεν χρησιμοποιείτε σάπια φύλλα στον κήπο σας;

Εάν δεν καλύψετε το χώμα σας με σάπια φύλλα, θα αλλοιωθεί. Το έδαφος υποβαθμίζεται από τη βροχή, τον άνεμο, τις ξηρές συνθήκες και τις αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτό ονομάζεται ερημοποίηση.

Ένα συγκλονιστικό γεγονός είναι ότι αν σκάψετε ή σκάψετε, χάνει το 10% του άνθρακα του σε 24 ώρες. Μέρος της οργανικής επανάστασης είναι επίσης η συνειδητοποίηση ότι το γόνιμο έδαφος απαιτεί καλυμμένο έδαφος.

Λόγοι για τους οποίους το επίστρωμα κέδρου είναι καλό για τον κήπο σας

 • Η χρήση του διατηρεί την υγρασία του εδάφους. Αν επισκεφτείτε μελλοντικούς βιολογικούς κήπους ή φάρμες λαχανικών, θα βρείτε φυτά που έχουν φυτευτεί σε άχυρο ή άλλο σάπια φύλλα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ζεστές και ξηρές περιοχές.
 • Βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας του εδάφους. Λειτουργεί ως φράγμα μεταξύ της γης και του αέρα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του εδάφους υψηλότερη. Υπάρχουν μικροοργανισμοί στο έδαφος που παράγουν θερμότητα και λειτουργούν συνεχώς. Οι ρίζες των φυτών σας θα παραμείνουν πιο ζεστές και πιο προστατευμένες εάν η θερμότητα δεν διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Για φυτά που δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες, το χειμερινό σάπιασμα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο.
 • Βοηθά στον έλεγχο των ζιζανίων επειδή δυσκολεύονται να αναπτυχθούν στο σκοτάδι, έτσι αυτή η κουβέρτα σάπια φύλλα είναι ένας μόνιμος και φθηνός τρόπος για να τα κρατήσετε μακριά.
 • Προστατεύει τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους. το ανώτερο στρώμα όπου οι μικροοργανισμοί του εδάφους είναι υπεύθυνοι για την αποσύνθεση της οργανικής ύλης απαιτεί προστασία από τον άνεμο, τον ξηρό καιρό και το άμεσο ηλιακό φως.
 • Μια μέθοδος καταπολέμησης παρασίτων. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα σάπια φύλλα ίσα. Το σάπιο κέδρου είναι το καλύτερο. Θα δούμε.

Διαφορά μεταξύ αδρανούς και μη αδρανούς επικάλυψης

Οποιοδήποτε υλικό παρέχει προστασία στο έδαφος, όπως πέτρες, χαλίκι, χαρτόνι, κουβέρτες ή παλιά χαλιά, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σάπια φύλλα. Ορισμένα υλικά, ωστόσο, είναι αδρανή και δεν αλληλεπιδρούν με το έδαφος. Αντίθετα, ορισμένα υλικά αλληλεπιδρούν με το έδαφος σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Οι πέτρες είναι αδρανείς γιατί απορροφούν άζωτο από το έδαφος, ειδικά αν είναι φρέσκο. Αργότερα, ωστόσο, μπορεί πραγματικά να προσθέσει θρεπτικά συστατικά στο έδαφος καθώς περνά από τη διαδικασία της σύνθεσης.

Το σάπια φύλλα μπορεί να αλλάξει το pH του εδάφους

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν το σάπια φύλλα που χρησιμοποιείται αλλάζει το pH του εδάφους. Πιστεύεται ότι οι πευκοβελόνες μπορούν να κάνουν το έδαφος όξινο. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο εάν δεν έχουν γίνει ακόμη πράσινα. Ο φλοιός του ξύλου, τα αποκόμματα ξύλου και το στρώμα κέδρου μπορεί επίσης να προκαλέσουν αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτό ισχύει μόνο εάν το σάπια φύλλα κέδρου δεν έχει παλαιώσει. Η επίδραση του κέδρου στην οξύτητα του εδάφους είναι αμελητέα εάν είναι ηλικίας μικρότερης του ενός έτους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου καθώς το αγοράζετε. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να φτιάξετε το κέδρινο σάπια φύλλα σας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης Cedar Mulch

Δεν πρέπει να υποτιμάτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου σάπια φύλλα. Το επίστρωμα θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον κήπο σας. Το Cedar mulch έχει τόσο τα δυνατά όσο και τα αδύνατα σημεία του, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για ορισμένες χρήσεις αλλά όχι για όλες. Ας τους ρίξουμε μια ματιά σε όλους.

Πλεονεκτήματα του Cedar Mulch

Το σάπια φύλλα κέδρου μπορεί να έχει μερικές μοναδικές ιδιότητες που μπορούν να ωφελήσουν τον κήπο σας. Αυτές είναι οι ιδιότητες του κέδρου:

 • Αντοχή – Το σάπια φύλλα κέδρου δεν αλλοιώνεται γρήγορα, ειδικά σε σύγκριση με άλλα οργανικά σάπια φύλλα, όπως σάπια φύλλα άχυρου ή φλοιού, όπως σάπια φύλλα πεύκου. Θα διαρκέσει για πολλά χρόνια μόλις ενσωματωθεί στο έδαφος.
 • Εντομοαπωθητικό – Το σάπιο κέδρου είναι απωθητικό και τα έντομα θα μείνουν μακριά από αυτό λόγω της έντονης μυρωδιάς του. Όχι μόνο καλύπτει το έδαφος σας αλλά και απωθεί τα παράσιτα.
 • Καλή κάλυψη εδάφους – Αυτή είναι μια σημαντική ποιότητα σε όλους τους τύπους σάπια φύλλα.

Μειονεκτήματα του Cedar Mulch

Το σάπιο κέδρου δεν είναι τέλειο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα που μπορούν να περιορίσουν τη χρήση του στον κήπο σας.

 • Απωθεί τα ωφέλιμα έντομα – Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα μειονέκτημα των ιδιοτήτων καταπολέμησης των παρασίτων: μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά το οικοσύστημα, επομένως δεν συνιστάται η επίστρωση κέδρου εάν θέλετε τα φυτά σας να παράγουν καρπούς ή σπόρους.
 • Ακριβός – Είναι πιο ακριβό από άλλα σάπια φύλλα, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει την τοποθέτηση.
 • Αργή Αποσύνθεση – Είναι μειονέκτημα, όχι όφελος, ωστόσο, καθώς μπορεί να διαρρέει θρεπτικά συστατικά στο έδαφος σε προχωρημένα στάδια αποσύνθεσής του. Το σάπια φύλλα κέδρου δεν θα έχει καμία επίδραση στη θρεπτικότητα του εδάφους, σε αντίθεση με άλλα σάπια φύλλα.
 • Χάνει γρήγορα το χρώμα του – το διακοσμητικό αποτέλεσμα αυτού του σάπια φύλλα θα εξασθενίσει σύντομα.
 • Δυνατό άρωμα – αυτό είναι δυσάρεστο για μερικούς ανθρώπους.

Φυσικό ή βαμμένο επίστρωμα κέδρου;

Μπορείτε να αγοράσετε σάπια φύλλα κέδρου στα φυσικά του χρώματα ή βαμμένα. Αν και το κόκκινο, κίτρινο, καφέ ή μαύρο σάπια φύλλα φαίνεται υπέροχο στον κήπο σας, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: Η βαφή περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να καταλήξουν στο έδαφος και τελικά στα φυτά σας. Αυτό δεν είναι μόνο κακό για το περιβάλλον αλλά και για τα φυτά σας. Το βαμμένο σάπια φύλλα δεν είναι μια επιλογή εάν ενδιαφέρεστε για την υγιεινή ζωή και το περιβάλλον.

Πότε να χρησιμοποιήσετε Cedar Mulch;

Η καλύτερη χρήση του Cedar Mulch

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μονοπατιών και για βόλτες με σκύλους. Αυτό το επίστρωμα κέδρου είναι ασφαλές επειδή δεν απαιτεί χώμα για αναγέννηση και δεν επηρεάζει τα φυτά σας.

Καλύψτε το χώμα και δημιουργήστε παρτέρια

Αν και το σάπιο κέδρου είναι αρκετά κοινό, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τη χρήση του σε παρτέρια. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σάπια φύλλα κέδρου μπορεί να παράγει αλλοπαθητικές χημικές ουσίες, χημικές ουσίες που δεν είναι καλές για τις ρίζες των φυτών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο σάπια φύλλα κέδρου σε συνδυασμό με εγκατεστημένα φυτά. Υπάρχει ένα επίπεδο ασφάλειας που μπορείς να εμπιστευτείς αυτή τη στιγμή. Αποφύγετε το σάπιο κέδρου που περιέχει σπορόφυτα, μικρά φυτά και πρόσφατα φυτρωμένα φυτά.

Πότε να μην χρησιμοποιείτε Cedar Mulch;

Αν θέλετε να προσκαλέσετε επικονιαστές και να αναγεννήσετε το οικοσύστημα

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα παρτέρια, αλλά όχι μόνο. Ακόμη και ένα μονοπάτι μπορεί να γίνει εμπόδιο στους φυσικούς διαδρόμους που χρησιμοποιούν τα ωφέλιμα έντομα για να μετακινηθούν από φυτό σε φυτό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Cedar Mulch στον κήπο;

Πώς πραγματικά καλύπτετε τον κήπο σας με σάπια φύλλα κέδρου αρχικά; Το επίστρωμα κέδρου δεν μπορεί να απλωθεί στο έδαφος τυχαία. Πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες βασικές οδηγίες.

 • Υπολογίστε την περιοχή που θέλετε να καλύψετε.
 • Στη συνέχεια, καθορίστε πόσο σάπια φύλλα θα χρειαστείτε. Για κάθε 10 τετραγωνικά πόδια που θέλετε να καλύψετε, θα χρειαστείτε 2,5 κυβικά πόδια σάπια φύλλα φλοιού κέδρου. Θα χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο σάπια φύλλα, αν θέλετε το στρώμα του σάπια φύλλα σας πιο παχύ. Εδώ είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές αριθμομηχανές.
 • Στη συνέχεια, αφαιρέστε όλα τα ζιζάνια και το γρασίδι από το έδαφος χρησιμοποιώντας μια καλή σκαπάνη κήπου. Δεν πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ νωρίς πριν στρώσετε το χώμα. Διαφορετικά, θα χάσει θρεπτικά συστατικά. Είναι καλύτερο να το κάνετε την ίδια μέρα που θα εφαρμόσετε το σάπια φύλλα, ή την επόμενη μέρα.
 • Εάν το χώμα είναι ακόμα στεγνό, μπορείτε στη συνέχεια να το βρέξετε. Φροντίστε να στρώσετε το χώμα μόνο όταν είναι υγρό.
 • Αφού το κάνετε αυτό, απλώστε 3 ίντσες σάπια φύλλα, που είναι μια καλή στρώση σάπια φύλλα. Μπορείτε να προσθέσετε έως και 4 αλλά μην κάνετε μεγάλους σωρούς. Δεν είναι απαραίτητα και μπορούν να γλιστρήσουν πάνω στα φυτά.
 • Βεβαιωθείτε ότι το σάπια φύλλα δεν είναι σε άμεση επαφή με μίσχους ή κορμούς. Αυτό είναι κρίσιμο γιατί εάν το σάπια φύλλα αγγίξει το στέλεχος, τυχόν νερό από το σάπια φύλλα μπορεί να έρθει σε επαφή με τη βάση του φυτού, προκαλώντας σήψη του στελέχους και του κορμού. Το σάπια φύλλα πρέπει να διατηρείται τουλάχιστον μερικά εκατοστά μακριά από κάθε φυτό.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Cedar Mulch γύρω από ένα δέντρο;

Αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν αν θέλετε να κάνετε σάπια φύλλα γύρω από τη βάση ενός δέντρου, όπως ένα οπωροφόρο δέντρο.

 • Σχεδιάστε μια κάθετη γραμμή που ξεκινά από τη βάση του κλαδιού του δέντρου και τελειώνει στο έδαφος. Αυτό είναι γνωστό ως γραμμή πτώσης. Αυτό σας δείχνει πού έχουν φτάσει οι ρίζες σας υπόγεια.
 • Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για μερικά ακόμη σημεία γύρω από το δέντρο.
 • Σχεδιάστε έναν κύκλο γύρω από το δέντρο σας λίγο μεγαλύτερο από τη γραμμή πτώσης. Αυτή είναι η περιοχή που θα χρειαστεί να καλύψετε.
 • Υπολογίστε την περιοχή που χρειάζεστε και πόση σάπια φύλλα χρειάζεστε.
 • Εάν ζείτε σε μια περιοχή που είναι ξηρή και θέλετε να στρώσετε τα δέντρα σας για να διατηρήσετε την υγρασία, μπορείτε να σκάψετε ένα φούσκωμα γύρω από τον κορμό σας τόσο μεγάλο όσο ο κύκλος που έχετε σχεδιάσει.
 • Εάν ζείτε σε υγρή περιοχή, μπορείτε να αφαιρέσετε το γρασίδι και τα ζιζάνια.
 • Στη συνέχεια, απλώστε το μούλτι σε όλο τον κύκλο, φροντίζοντας να καλύψει τυχόν χώμα. Άλλες 3 ίντσες είναι αρκετές.
 • Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα ελάχιστο w ίντσες μεταξύ του κορμού και του σάκου. Εάν το σάπια φύλλα είναι πολύ κοντά στη βάση των κορδονιών, μπορεί να σαπίσουν τον κορμό.

Ένα φούσκωμα είναι μια περιοχή από σάπια φύλλα που είναι μεγαλύτερη από τον θόλο ενός δέντρου. Αυτό σημαίνει ότι το νερό της βροχής από τα φύλλα του δέντρου θα επιστρέψει στις ρίζες του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Cedar Mulch σε λαχανόκηπους;

Το σάπιο κέδρου είναι πιο κοινό σε διακοσμητικούς κήπους παρά σε λαχανόκηπους. Ωστόσο, έχει ορισμένα σοβαρά μειονεκτήματα και προβλήματα.

 • Το σάπια φύλλα κέδρου μπορεί να είναι ακριβό και μπορεί να μην αποφέρει κέρδος σε έναν λαχανόκηπο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εάν έχετε μια μικρή αυλή.
 • Το σάπιο κέδρου είναι ακατάλληλο για την παραγωγή καρποφόρων λαχανικών επειδή απωθεί τους επικονιαστές.
 • Το επίστρωμα κέδρου είναι ανθεκτικό και μπορεί να διαρκέσει για πολλούς μήνες. Τα περισσότερα κρεβάτια λαχανικών μπορούν να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τακτοποιείτε εκ νέου το σάπια φύλλα σας κάθε φορά που αλλάζετε καλλιέργειες.

Εάν χρησιμοποιείτε σάπια φύλλα κέδρου στον λαχανόκηπό σας, βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζει τους μίσχους. Είναι πιο δύσκολο να τακτοποιήσεις μικρά φυτά σε σειρές παρά να πλαισιώσεις ένα κρεβάτι με λουλούδια ή ένα μεγάλο δέντρο. Πολλοί κηπουροί προτιμούν ελαφρύτερα, ευκολότερα στη διαχείριση σάπια φύλλα για λαχανόκηπους όπως άχυρο, ξερά φύλλα ή χαρτόνι.

Cedar Mulch, Between Myth and Reality

Το Cedar mulch είναι ένα δημοφιλές και πολύ γνωστό είδος σάπια φύλλα. Είναι όμορφο, διαρκεί πολύ και αποτρέπει τα παράσιτα από τα φυτά, τα λουλούδια και τις καλλιέργειές σας. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για κάθε σκοπό.

Ωστόσο, το σάπιο κέδρου δεν μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα φυτά σας, επομένως μπορείτε πλέον να αναπνέετε ευκολότερα. Το σάπιο κέδρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει μεγάλα παρτέρια και δέντρα, αλλά είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε ως μονοπάτι ή σάπια φύλλα δέντρων. Είναι επίσης ανθεκτικό και ελκυστικό στο μάτι, επομένως μπορεί να θέλετε να το διατηρήσετε για διακοσμητικούς σκοπούς.

Schreibe einen Kommentar