Lazy Sunny Afternoon – WingSearch2020

Lazy Sunny Afternoon – WingSearch2020

Juli 21, 2022 0 Von admin

Καθώς έκλεινα τα μάτια μου για να απομακρυνθώ αυτό το νωχελικό ηλιόλουστο απόγευμα, παρατήρησα μια κίνηση σχεδόν απευθείας στα πόδια μου. Από τη βαθιά σκιά του φράχτη του κήπου πήδηξε το αρσενικό μας Blackbird. Με κοίταξε με τα ζεστά καστανά μάτια του, αποφάσισε ότι ήμουν αρκετά ακίνδυνος, μετά έτρεξε με ανοιχτό το ράμφος προς ένα κομμάτι ξεραμένου γκαζόν. καφέ, σαν άχυρο, άψυχο.

Μόλις ικανοποιήθηκε ότι είχε βρει το ιδανικό σημείο, έσκυψε και άπλωσε τα φτερά και την ουρά του σε πλήρη έκταση, εκθέτοντας όσο το δυνατόν περισσότερη επιφάνεια στις ακτίνες του ήλιου 38 C. Γιατί το έκανε αυτό; Είναι πιθανότατα μια διπλή απάντηση που έχει να κάνει με την προσεκτική συντήρηση των φτερών. Τα φτερά των πτηνών είναι πολύ σημαντικά, παρέχουν μόνωση και την ικανότητα να πετούν. Σε ορισμένες περιόδους του χρόνου έχουν επίσης ουσιαστικό ρόλο να παίξουν στην ερωτοτροπία. Εάν τα φτερά δεν φροντιστούν, τότε καμία από αυτές τις λειτουργίες που σώζουν ζωές δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Τα πουλιά αφιερώνουν πολύ χρόνο στο preining, δηλαδή διασφαλίζουν ότι τα φτερά τους είναι καθαρά και καθαρά από παράσιτα, απαλλαγμένα από συστροφές και ατέλειες, ευθυγραμμισμένα το ένα με το άλλο και παρέχουν τις απαραίτητες στεγανωτικές και μονωτικές ιδιότητες. Έτσι, ο πρώτος λόγος για την έκθεση τόσο μεγάλης επιφάνειας στον ήλιο είναι να σκοτωθούν τα παράσιτα που τρέφονται με φτερά ή ενδεχομένως να αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τις ζώνες γιορτής, κάτι που μπορεί να επιτρέψει στο πουλί να τα αφαιρέσει με το ράμφος του. Μελέτες έχουν δείξει ότι η άμεση έκθεση των φτερών σε ισχυρό ηλιακό φως μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία αρκετά ώστε να σκοτώσει τις ψείρες εντελώς. Ο δεύτερος λόγος είναι να επιτραπεί στο έλαιο πρενίνης, που εκκρίνεται από έναν αδένα που βρίσκεται στη βάση της ουράς, να εξαπλωθεί στα φτερά πιο εύκολα. Τίποτα στη φύση δεν συμβαίνει τυχαία.

Ο Κήπος Μαυροπούλι κάνει ηλιοθεραπεία – Μπορείτε να δείτε καθαρά τον αδένα της ουράς στη βάση της ουράς
Η νέα ανάπτυξη φτερών μπορεί να φανεί εδώ στο φτερό

Ο Κότσυφας μας, ο πατέρας 3 επιτυχημένων γόνων φέτος, περνάει τώρα τον χρόνο του κρυμμένος στη δροσιά και τη σκιά του φράχτη. Εκεί είναι ασφαλής, μπορεί να ριζώσει γύρω στα απορρίμματα των φύλλων για παχύφυτα σκουλήκια, γυμνοσάλιαγκες και άλλα παρόμοια, μπορεί να φτερουγίσει για να τσιμπήσει τα μούρα μαόνι που ωριμάζουν και είναι εντελώς ανώνυμο. Χρειάζεται να χαλαρώσει για μερικές εβδομάδες όσο περνάει από το δικό του μούχλα μετά την αναπαραγωγή, μια φάση που ισχύει για τα περισσότερα πουλιά αυτή την εποχή του χρόνου. Σκεπασμένος στη βαθιά σκιά των απορριμμάτων φύλλων μπορεί να ρίξει και να αντικαταστήσει τα φτερά του χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί πολύ για τις γάτες και τα αντίπαλα αρσενικά. Έχει όλα όσα χρειάζεται κοντά, και όταν ο ήλιος πέφτει μπορεί να απαλλαγεί από αυτές τις ενοχλητικές ψείρες που προκαλούν φαγούρα.

Παρακολούθησα την παράστασή του με μεγάλο ενδιαφέρον. Άλλαζε συχνά θέση, προφανώς για να επιτρέψει ομοιόμορφη έκθεση στο φτέρωμά του, σταματούσε για λίγο για να σκαρφαλώσει και να ξύσει πριν υιοθετήσει ξανά τη στάση του απλωμένου αετού. Μετά από λίγα λεπτά, όσες φορές και όχι, πετούσε στο μπάνιο με τα πουλιά για ένα ποτό, και μερικές φορές για ένα πιο δυνατό μπάνιο. Έπειτα στριμώχνονταν στο νερό, ψεκάζοντας λοφία ολόγυρα, κουνώντας δυνατά τα φτερά, το σώμα και τα πίσω τεταρτημόρια του για να εξασφαλίσει ένα καλό μούσκεμα. Ικανοποιημένος με το λούσιμο του, ολοκλήρωνε στη συνέχεια την τουαλέτα του εξομαλύνοντας τα φτερά του, προτού πέσει για άλλη μια φορά στο κάλυμμα του φράχτη.

Μην έχοντας τίποτα άλλο να κάνω εκτός από το να λιώσω σε αυτό το νωχελικό ηλιόλουστο απόγευμα, πέρασα μερικές ώρες περιμένοντας και παρακολουθώντας, ελπίζοντας να απαθανατίσω τη συμπεριφορά του με την κάμερά μου. Έμοιαζε να περνούσε όλη την παράσταση κάθε 30 περίπου λεπτά, ξαφνικά έβγαινε ακριβώς δίπλα από την καρέκλα μου για να ξεκινήσει την παράσταση. Πάνω από μία φορά έκανε ηλιοθεραπεία σε απόσταση 6 ποδιών από το σημείο που καθόμουν, και πάντα έμπαινε ξανά στον φράκτη στο σημείο που έβγαινε. Η παροχή ενός μήλου προκάλεσε μια μικρή εκτροπή, γυαλίζει ένα κάθε μέρα.

Αυτό το συνηθισμένο κότσυφας έχει γίνει φίλος. αξιόπιστο, κωμικό και αρκετά πυλώνας της ζωής στον κήπο. Με παρακολουθεί προσεκτικά, αλλά ακόμα κι αν μετακομίσω ή εμφανιστώ άθελά του όταν ασχολείται με την επιχείρησή του, δεν τον πειράζει και πολύ. Ίσως θα σηκωθεί όρθιος, έτοιμος να πετάξει αν χρειαστεί, αλλά μόλις καθίσω, ή απλώς μείνω ακίνητος, θα συνεχίσει τις γελοιότητες του. Έχει προσφέρει μια ευπρόσδεκτη και ενδιαφέρουσα απόσπαση της προσοχής αυτές τις μέρες του καλοκαιριού, όταν η ζέστη κάνει κάθε εργασία, ακόμα και το να κάθεσαι ακίνητος, άβολη. Ελπίζω να μείνει για λίγο.

Για περισσότερες παρατηρήσεις σχετικά με την άγρια ​​ζωή στον κήπο, κάντε κλικ εδώ.