Little Terns – WingSearch2020

Little Terns – WingSearch2020

Juni 25, 2022 0 Von admin

Ένα ζεστό και αποπνικτικό απόγευμα του Ιουνίου, περπατάμε για μισό μίλι κατά μήκος της πλατιάς, σε μεγάλο βαθμό έρημης ακτής της θάλασσας. Πλαισιώνεται στα δυτικά από ένα τείχος αμμόλοφων ύψους 15 ποδιών και στα ανατολικά από μια ασυνήθιστα ήρεμη Βόρεια Θάλασσα. αυτή την ημέρα μια απέραντη λάμψη από μπλε της Καραϊβικής. Πράγματι, αν δεν υπήρχε η απουσία φοινίκων, θα ήταν εύκολο να σκεφτείς ότι έκανες βόλτες σε ένα από αυτά τα ηλιοκαμένα νησιά. Ήρθαμε να δούμε τα Μικρά Γλαμαράκια.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την παραλία για ψυχαγωγικούς σκοπούς, αλλά είναι κολλημένοι στην περιοχή γύρω από το μονοπάτι πρόσβασης. Κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει ή να ενδιαφέρεται να διανύσει μια μικρή απόσταση για να ρωτήσει γιατί ένα μέρος της παραλίας έχει περιφραχτεί και γιατί μια μικρή καμπίνα και μια φορητή τουαλέτα έχουν τοποθετηθεί στην άκρη του φράγματος. Διαβάζει κανείς τις πινακίδες που τους ενημερώνουν για το πώς αυτή η περιοχή μιας παραλίας του East Norfolk φιλοξενεί ένα από τα πιο σπάνια θαλάσσια πουλιά μας; Μόνο ένα ζευγάρι, αν και για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων που παρατηρούμε συμμορφώνονται με το αίτημα να κρατήσουν τους κυνόφιλους φίλους τους σε προβάδισμα. Πολύ ενθαρρυντικό να το βλέπεις.

Παραλία Winterton που κοιτάζει νότια με την περιφραγμένη αποικία της μικρής λαγούρας στα δεξιά

Είναι όμως μόνο Ιούνιος, πριν κλείσουν τα σχολεία για καλοκαιρινές διακοπές και πριν η παραλία γίνει το βασίλειο των οικογενειών που κάνουν πικ-νικ, των χαρταετών, των πάρτι μπάρμπεκιου, των οχημάτων εκτός δρόμου, των θορυβωδών παιχνιδιών με μπάλα και των ανεξέλεγκτων σκύλων. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε τα πουλιά θα έχουν καταφέρει να αναθρέψουν τους νεοσσούς τους σε λογικό μέγεθος. Αυτό είναι αν δεν παρενοχληθούν ή σκοτωθούν από μεγάλους γλάρους, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους, κικινέζια και αν οι ενήλικες μπορούν να αποφύγουν τα επιδρομικά χόμπι. Ας ελπίσουμε ότι ο καιρός θα παραμείνει ζεστός και ηλιόλουστος και η θάλασσα θα παραμείνει ήρεμη. Μια καλοκαιρινή καταιγίδα με ανατολικούς ανέμους θα αποδειχθεί καταστροφική. Και αν οι νεοσσοί όντως πετάξουν, θα πρέπει να τρέξουν το γάντι του μακρινού ταξιδιού στις αφρικανικές περιοχές διαχείμασης και να επιστρέψουν σε 2 χρόνια για μια δική τους προσπάθεια αναπαραγωγής.

Ο λόγος για το portacabin, την τουαλέτα, τη μικρή ομάδα ένστολων ανθρώπων RSPB που παρακολουθούν 24 ώρες την αποικία, και μάλιστα για την επίσκεψή μας, είναι να απολαύσουμε το θέαμα του να είμαστε κοντά στο Little Terns, κάτι σαν 300 ζευγάρια από αυτούς. Αυτά τα μικροσκοπικά θαλάσσια πουλιά είναι από τα πιο σπάνια μας, με μέγεθος μόνο 10 ίντσες και βάρος μόλις μερικές ουγγιές. Επιλέγουν να επισκέπτονται έναν μικρό αριθμό παραλιών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε καλοκαίρι για να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Είναι πολύ ευάλωτα στην αναστάτωση, συχνά εγκαταλείπουν εντελώς μια αποικία αν κάτι τους αναστατώσει. Εμείς οι Ανατολικοί Άγγλοι είμαστε τυχεροί που μπορούμε να φιλοξενήσουμε αποικίες αυτού του κίτρινου θαλάσσιου χελιδονιού, αλλά η ανθρώπινη προστασία είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιβίωσή τους.

Στεκόμαστε μακριά από την αποικία για να παρακολουθήσουμε τους ενήλικες να ψαρεύουν αμμόχελια στα ρηχά παράκτια νερά. Πολλά πουλιά κυνηγούν πολύ κοντά στην ακτή, αιωρούνται λίγα μέτρα πάνω από το νερό αναζητώντας την ασημένια λάμψη του θηράματος από κάτω. Μόλις εντοπίσουν κάτι, τα φτερά τους διπλώνουν καθώς βουτούν σαν βέλη πάνω στο θήραμά τους. Μερικοί είναι επιτυχείς στο να πιάνουν μικρά ψάρια στην ανοιχτή θάλασσα, ένας αποτελεσματικός τρόπος να ταΐσετε το θαύμα σας. Άλλοι επιλέγουν να δοκιμάσουν την τύχη τους πιο έξω, πολλοί επιστρέφουν με ένα μεγάλο ψάρι σφηνωμένο στα φωτεινά ράμφη τους.

Παρακολουθούμε μερικά πουλιά να κάνουν ερωτοτροπία στην παραλία, όπου το αρσενικό θα προσφέρει ένα αστραφτερό, φρέσκο ​​ψάρι στο ταίρι του. Από πάνω, άλλοι επιδίδονται σε εναέριες καταδιώξεις εκπληκτικής ταχύτητας και ευκινησίας. Καθώς η παλίρροια υποχωρεί, μια ομάδα μαζεύεται σε μια εκτεθειμένη όχθη άμμου για να κάνει μπάνιο και να λουστεί, και τριγύρω η κατάλευκη κομψότητα και οι ευχάριστες εκκλήσεις των ενήλικων πουλιών προσθέτουν ζωντάνια στη σκηνή.

Χωρίς προειδοποίηση, μια μεγάλη ομάδα πουλιών βγαίνει σιωπηλά στον αέρα, λαμπυρίζοντας φως και σκοτάδι καθώς στρίβουν και γυρίζουν πάνω από τη θάλασσα. Αυτό το φαινόμενο γνωστό ως «τρόμος» φαίνεται να συμβαίνει χωρίς ευδιάκριτο λόγο, σίγουρα κανένα αρπακτικό δεν φαίνεται να είναι η αιτία. Η ξαφνική σιωπή είναι αρκετά απόκοσμη, κάνοντάς μας να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολλές κλήσεις και ουρλιαχτά συνοδεύουν την επίσκεψή μας. Τα πουλιά επιστρέφουν μετά από μια σύντομη πτήση για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, η αποικία όχι το χειρότερο για αυτή την αόρατη διακοπή.

ο „τρομος“

Δεν είναι μόνο τα γλαρόνια που χρησιμοποιούν την παραλία και την ακτογραμμή ως εξοχική κατοικία. Οι Ringed Plovers διοχετεύουν αδιάφορα έναν συναγερμό από την άκρη της αποικίας. Είναι δύσκολο να τα μαζέψουμε απέναντι στην έκταση της ομοιόμορφης άμμου, ειδικά όταν το δυνατό ηλιακό φως αντανακλά στα μάτια μας. Η κίνησή τους τους απομακρύνει, τρέχοντας γύρω μας από απόσταση ασφαλείας. Πρέπει να έχουν νεοσσούς που βρίσκονται ακίνητοι ανάμεσα στα βότσαλα, προσέχουμε το βήμα μέχρι να βγούμε εκτός εμβέλειας.

Οι νεαρές γκρίζες φώκιες, αναμφίβολα μέρος της μεγάλης αποικίας αναπαραγωγής που ευνοεί αυτό το τμήμα της ακτής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εξακολουθούν να υπάρχουν στα ρηχά, με την περίεργη φύση τους να τις φέρνει κοντά στην ακτή. Πιο περίεργη, και λιγότερο αναμενόμενη, είναι η εμφάνιση ενός μάλλον κουρελιασμένου ανώριμου αρσενικού Eider που σκουπίζεται στην παραλία. Είναι προφανώς ένας αγώνας του φετινού καλοκαιριού και φαίνεται πολύ χειρότερος για φθορά καθώς μουλτ. Αυτό το πουλί έχει γίνει αρκετά ανεκτικό με τους ανθρώπους, αλλά είναι κατανοητό ότι θα φτάσει στο νερό όταν τα σκυλιά πλησιάσουν πολύ κοντά. Ένας άλλος χαρακτήρας που κάνει αυτή την εμπειρία τόσο ευχάριστη.

Τα Μικρά Γλαμαράκια είναι είδη του Προγράμματος 1 βάσει του νόμου περί άγριας ζωής και εξοχής, ο οποίος τους παρέχει ειδική προστασία. Ουσιαστικά είναι παράνομο να τους ενοχλείς εσκεμμένα, κάτι σαν διχογνωμία σε δημόσια παραλία. Να χαίρεστε λοιπόν που έχει δημιουργηθεί ένα έργο συνεργασίας σε εθνικό επίπεδο για την προστασία αυτών των τρελόπτηνων γύρω από τις ακτές μας. Το να βάλουμε φράχτη γύρω από την αποικία, να τρομάξουμε τους αρπακτικούς γλάρους και να έχουμε εξαιρετικούς ανθρώπους στη διάθεσή τους για να τους φροντίζουν όλο το εικοσιτετράωρο έχει αποδειχθεί τόσο πολύτιμο. Αυτοί οι αφοσιωμένοι λάτρεις της φύσης διαδραματίζουν επίσης ουσιαστικό ρόλο παρέχοντας στο κοινό πληροφορίες για τα πουλιά. Συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο, σιγά σιγά οι άνθρωποι θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν πόσο εύθραυστη είναι η ύπαρξη για αυτά τα πλάσματα και πώς η απλή πράξη του ελέγχου των σκύλων και της διατήρησης της απόστασης σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ευημερία τους.

Οι αποικίες Wardened Little Tern βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Αν είστε αρκετά τυχεροί να ζήσετε κοντά σε ένα από αυτά, σας προτρέπω να κάνετε μια επίσκεψη. Η αποικία που έχουμε την τύχη να έχουμε στο κατώφλι μας είναι στο Winterton στο Norfolk, αλλά υπάρχουν και άλλες διάσπαρτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μερικές χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν εδώ. Οι αποικίες είναι ενεργές από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, και αν πάτε βεβαιωθείτε ότι σέβεστε τις ανάγκες των πουλιών, μην πλησιάζετε πολύ κοντά και μείνετε έξω από τυχόν εμπόδια. Το πιο σημαντικό είναι να κρατάτε τα σκυλιά σας σε σύντομο προβάδισμα. Αφιερώστε χρόνο για να μιλήσετε με τους εθελοντές σε υπηρεσία, θα είναι πολύ πρόθυμοι να σας παράσχουν πληροφορίες και, αν είναι δυνατόν, θα σας επιτρέψουν να κοιτάξετε μέσα από τα τηλεσκόπια τους, ώστε να έχετε μια πραγματική εικόνα από κοντά των πτηνών. Παρακολουθήστε τη χαριτωμένη πτήση αυτών των απλοποιημένων μεταναστών, παρατηρήστε τους να ψαρεύουν σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο που βρίσκεστε. Πάνω από όλα, να είστε ευγνώμονες που οι άνθρωποι που φροντίζουν επιτρέπουν σε τέτοια θαύματα της φύσης να συνεχίσουν να μοιράζονται τις παραλίες και τη συνείδησή μας κάθε καλοκαίρι.