Small Raptor Identification – WingSearch2020

Small Raptor Identification – WingSearch2020

April 14, 2020 0 Von admin

Η τέχνη της αναγνώρισης μικρών αρπακτικών μπορεί να προκαλέσει σύγχυση μέχρι να εξοικειωθείτε με τα σχήματα και τις συνήθειές τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα πουλί που αιωρείται στην άκρη του δρόμου θα είναι κιρκινέζικο, αλλά είμαστε λιγότερο σίγουροι όταν βλέπουμε κάτι να πετάει στα ύψη. Η εξοικείωση με μερικά βασικά χαρακτηριστικά θα βοηθήσει πολύ στην εύρεση αυτού του αναγνωριστικού. Θα ασχοληθούμε με τα τρία που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε, ειδικά με το καλοκαίρι προ των πυλών. κικινέζι, σπουργίτι και χόμπι. Έχουμε άλλα μικρά αρπακτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το merlin και περιστασιακά εξωτικούς επισκέπτες από την Ήπειρο, αλλά για τους σκοπούς αυτού του οδηγού νομίζω ότι μπορούμε να επικεντρωθούμε με ασφάλεια σε αυτά τα τρία ευρέως διαδεδομένα και σχετικά κοινά είδη. Εδώ πάμε, αλλά πρώτα μια γενική επισκόπηση.

Είδος μικρού γερακίου

Το πιο οικείο και άλλοτε πιο συνηθισμένο αρπακτικό πουλί της χώρας. Εξακολουθεί να είναι ένα αρπακτικό που συναντάται συχνά, ειδικά κατά μήκος των παρυφών μεγάλων δρόμων και ανοιχτών πεδίων όπου αιωρείται σε τρεμάμενα φτερά με ακίνητο κεφάλι αναζητώντας βολβούς και ποντίκια, τα κύρια θηράματά του. Τα κιτρινάκια συνδέονται παραδοσιακά με την ανοιχτή ύπαιθρο που δεν καλλιεργείται εντατικά, αλλά σήμερα είναι εξίσου σπίτι σε πόλεις και πόλεις. Τους έβαλα να κυνηγούν πουλιά στις ταΐστρες στον κήπο των προαστίων μου, δείχνοντας την ευκαιριακή τους φύση. Είναι βασικά ένα κόκκινο τούβλο χρώμα και έχουν ένα τυπικό σχήμα γερακιού με λεπτό σώμα, λεπτά, έντονα μυτερά φτερά και έντονο μοτίβο προσώπου. Φυσικά, όλα αυτά είναι πολύ καλά όταν αιωρούνται ή όταν έχετε καλό φως, αλλά όταν είναι στον αέρα ή πετούν γρήγορα σε φωτεινό φόντο, μπορεί να μην είναι πάντα δυνατό να δείτε αυτούς τους διαγνωστικούς δείκτες. Οι κικινέζες φωλιάζουν σε κοιλότητες δέντρων και κτιρίων, ανοιχτά κουτιά φωλιών, παλιές φωλιές κοράκων και μερικές φορές ακόμη και στο έδαφος. Μετά από μια περίοδο παρακμής, τώρα φαίνεται να επιστρέφουν σε κάτι σαν τον παλιό τους πληθυσμό που μαζί με τις εμφανείς μεθόδους κυνηγιού τους τα καθιστά τα πιο πιθανά από αυτά τα τρία είδη για να τα δεις.

Sparrowhawk

Τα Sparrowhawks υπέστησαν μια περίοδο μεγάλης παρακμής στα μέσα της δεκαετίας του ’20ου αιώνας. Αυτό οφειλόταν κυρίως στα φυτοφάρμακα που συσσωρεύτηκαν στην τροφική αλυσίδα και είχαν ως αποτέλεσμα την αραίωση του κελύφους των αυγών τους με αποτέλεσμα την κακή επιτυχία αναπαραγωγής. Μετά την απαγόρευση ορισμένων χημικών ουσιών και τη διαφώτιση των στάσεων, η ανάκτησή τους ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980. Ευτυχώς τώρα έχουν επιστρέψει σε κάτι σαν τα προηγούμενα επίπεδα πληθυσμού τους και για άλλη μια φορά ένα από τα πιο κοινά αρπακτικά πτηνά μας. Είναι κύριοι κυνηγοί μικρού και μεσαίου μεγέθους πτηνών. ευκίνητος, γρήγορος και θανατηφόρος. Οι κήποι παρέχουν ένα χαρούμενο κυνηγότοπο όπου θα κυνηγούν πουλιά που προσελκύονται από ταΐστρες κήπων και θα αντιμετωπίσουν με απόλαυση τα περιστέρια και τα ξυλοπερίστερα. Οι μέθοδοι κυνηγιού τους είναι να χρησιμοποιούν χαρακτηριστικά της επικράτειάς τους, τα οποία θα γνωρίζουν από κοντά, για να κάνουν ενέδρα σε πουλιά που θα πιάσουν στον αέρα. Σπάνια επιτίθενται σε γειωμένα πουλιά, αλλά θα μαδήσουν εύκολα ένα πουλί που κουρνιάζει από την κορυφή ενός φράχτη. Διαβάστε περισσότερα για μερικές στενές συναντήσεις εδώ. Τα Sparrowhawks έχουν γενικά γκρι χρώμα με φαρδιά, στρογγυλεμένα φτερά. Συχνά θα τους δούμε να πετούν στα ύψη ή να πετούν πάνω από την επικράτειά τους με μια χαρακτηριστική πτήση μιας σειράς γρήγορων χτυπημάτων φτερών που ακολουθείται από μια περίοδο ολίσθησης. Κάθε γκριζωπό αρπακτικό πουλί που δει κανείς να γλεντάει με ένα πουλί στον κήπο σας θα είναι σπουργίτι. Τα θηλυκά σπουργίτια είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά και επομένως μπορούν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα θηράματα. Αναπαράγονται σε δασικές εκτάσεις.

Χόμπι

Ίσως μέχρι τη δεκαετία του 1980 τα χόμπι ήταν πουλιά που υπήρχαν μόνο στις νότιες κομητείες του Ηνωμένου Βασιλείου. Από τότε, πιθανώς ως αποτέλεσμα του θερμαινόμενου κλίματος, έχει επεκτείνει τη γκάμα του για να γίνει ένας οικείος καλοκαιρινός επισκέπτης. Τα πουλιά φτάνουν τον Απρίλιο και στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν σε αγαπημένα σημεία ανεφοδιασμού για να γλεντήσουν με αναδυόμενα αερομεταφερόμενα έντομα, όπως λιβελλούλες (προτιμώμενο θήραμα) ή μύγες του Αγίου Μάρκου. Εντυπωσιακές μετρήσεις άνω των 50 καταγράφονται τώρα τακτικά στο RSPB Lakenheath Fen στο Σάφολκ. Είναι εξαιρετικά ευκίνητοι κυνηγοί με εκπληκτική όραση. Έχω παρακολουθήσει ένα να κλείνει τα φτερά του και να μπαίνει σε μια λιβελούλα από πάνω από 100 μέτρα μακριά. Θα πετούν χαμηλά και γρήγορα κυνηγώντας αυτά τα έντομα, αλλά συχνά θα κυνηγούν πιο χαλαρά σε σημαντικό ύψος όταν γίνονται αρκετά δυσδιάκριτα. Είναι επίσης αρπακτικά νυχτερίδων και μικρών πουλιών, ακόμη και γριούλα, τα οποία έχουν αναπτύξει έναν συγκεκριμένο συναγερμό για να προειδοποιήσουν τους άλλους για την προσέγγιση ενός χόμπι. Όταν το μάθετε αυτό, θα ξέρετε πάντα να κοιτάτε ψηλά και να σαρώνετε τον ουρανό για μια από αυτές τις ομορφιές. Έχω παρακολουθήσει επανειλημμένα ένα ενήλικο χόμπι να πιάνει μια νυχτερίδα και να την αφήνει ψηλά για να διδάξει στους απογόνους του πώς να κυνηγούν. Φαίνεται σκληρό, αλλά παρόλα αυτά ήταν συναρπαστικό. Αυτά τα γεράκια είναι κατασκευασμένα για ταχύτητα με μακριά, λεπτά, έντονα μυτερά φτερά. Έχουν γκρι σχιστόλιθο χρώμα με αρκετά διακριτικά σημάδια στο κάτω μέρος – υποθέτοντας ότι μπορείτε να έχετε καλή θέα. Τα χόμπι είναι τα πουλιά της φουρνιάς, των ελών και των υγρών ερεικώνων και γίνονται πολύ μυστικά την περίοδο της αναπαραγωγής. Συνήθως φωλιάζουν σε εγκαταλελειμμένη φωλιά κορακιών ή κάτι παρόμοιο.

Αρχικά, ας δούμε τα βασικά προφίλ στα ύψη:

Sparrowhawk. Μερικές φορές αυτά μπορεί να φαίνονται σαν το μπροστινό άκρο του πτερυγίου να είναι σχεδόν ίσιο χωρίς εμφανή καμπύλη προς τα μέσα προς την ένωση με το σώμα. Τα φτερά είναι φαρδιά, αμβλύ και σχετικά κοντά – ιδανικά για στρίψιμο και περιστροφή σε πυκνό δάσος.

Είδος μικρού γερακίου. Τυπικό σχήμα γερακιού. Φτερά μακριά, λεπτά και μυτερά. Σημειώστε το απότομο κόψιμο των φτερών προς τα μέσα καθώς ενώνονται με το σώμα.

Χόμπι. Ακόμη πιο αδύνατα και πιο μυτερά φτερά, ιδανικά για γρήγορη κινούμενη καταδίωξη εναέριων θηραμάτων.

Τώρα μπορούμε να δούμε μερικά πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

Sparrowhawk. Α) Φαρδιά, ομοιόμορφα ουρά. Β) Ευρεία ευθεία πτέρυγα ένωση με κάτω πτερύγιο και κάτω κοιλιά ομοιόμορφα φραγμένα. Γ) Δάχτυλα πρωταρχικά σε πλατιές, αμβλύτερες άκρες φτερών.

Είδος μικρού γερακίου. Α) Απλή ουρά που καταλήγει σε φαρδιά συμπαγή μαύρη ταινία. Β) Αιχμηρή ένωση πτερυγίων προς τα μέσα με υπόλευκο κάτω πτερύγιο κατά μήκος της μπροστινής ακμής να γίνεται πιο πυκνά φραγμένο προς τα άκρα των φτερών. Κάτω κοιλιά μέτρια ραβδώσεις. Γ) Μυτερές άκρες φτερών με λιγότερο εμφανή κύρια «δάχτυλα»

Χόμπι. Α) Πυκνά φραγμένη ουρά. Β) Πυκνά μαύρες ραβδώσεις κάτω και κάτω μέρος της κοιλιάς. Γ) Αιχμηρά άκρα φτερών, ελάχιστα κύρια «δάχτυλα»

Στη συνέχεια, μερικές διαφορές μεταξύ των φύλων και των νεαρών πουλιών:

Sparrowhawk. 1η χειμερινή γυναίκα που απεικονίζεται τον Ιανουάριο του 2019 και εκκολάπτεται το προηγούμενο έτος. Α) Σημάδια Chevron στο στήθος και την κοιλιά. Β) Καφέ πλάτη με ανοιχτόχρωμες άκρες στα φτερά. Σημειώστε το κίτρινο μάτι που συχνά αλλάζει σε πορτοκαλί κάποια στιγμή μεταξύ του 2ου και του 3ου έτους.

Sparrowhawk. Ενήλικο αρσενικό. Μπλε-γκρι φτερό, καστανιά μάγουλα με ροδάκινο λουρί στο στήθος. Το μάτι είναι ένα βαθύτερο πορτοκαλί που πιθανώς υποδηλώνει ένα πουλί 2-3 ετών τουλάχιστον.

Sparrowhawk. Ένα ζευγάρι στα ύψη. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι η διαφορά μεγέθους μεταξύ θηλυκού (πάνω) και αρσενικού (κάτω).

Είδος μικρού γερακίου. Θηλυκός. Σημείωση Α) Πάνω μέρος με μεγάλους φραγμούς πάνω από τούβλινο κόκκινο γενικό χρώμα, και Β) ραβδωτό τούβλο κόκκινο κεφάλι.

Είδος μικρού γερακίου. Αρσενικός. Σημείωση Α) Γκρι κεφάλι και Β) Πολύ πιο απλό, τούβλινο κόκκινο χρώμα στην επάνω πλευρά.

Είδος μικρού γερακίου. Ένα θηλυκό που δείχνει καλά το πολύ λεπτό, όρθιο προφίλ και καλά σημαδεμένο πάνω μέρος και κεφάλι.

Είδος μικρού γερακίου. Ένα αρσενικό που δείχνει το γκρι κεφάλι και γενικά πολύ πιο καθαρό χρώμα στην επάνω πλευρά

Χόμπι. Ένας ενήλικας που εμφανίζει Α) Φωτεινό πορτοκαλοκόκκινο «παντελόνι» που καλύπτει την περιοχή των μηρών, Β) Καλά καθορισμένη λωρίδα μουστάκι τυπική των γερακιών και Γ) Έντονες ραβδώσεις κάτω.

Χόμπι. Πουλί 2ου έτους που δείχνει αεραγωγό στο χρώμα του βουβού.

Και τέλος μερικές τεχνικές κυνηγιού:

Είδος μικρού γερακίου επίδειξη τεχνικής αιώρησης

Είδος μικρού γερακίου με kill – μια κοντή ουρά στο πεδίο πιστεύω. Σημειώστε ξανά Α) Σχετικά καθαρό κάτω πτέρυγα που κλείνει περισσότερο προς τα άκρα των φτερών και Β) Τυπική λωρίδα μουστάκι γεράκι

Χόμπι πιάνει έντομο στον αέρα το οποίο στη συνέχεια θα καταβροχθίσει στο φτερό

Χόμπι και πάλι έχοντας πιάσει ένα ιπτάμενο έντομο.

Ελπίζω ότι θα βοηθήσει κάπως στην αναγνώριση μικρών αρπακτικών. Οποιαδήποτε ανατροφοδότηση θα ήταν ευπρόσδεκτη. Εάν σας αρέσει το άρθρο, επισκεφτείτε τον υπόλοιπο ιστότοπο ή/και κάντε like στο δικό μας Facebook σελίδα.