Swifts – WingSearch2020

Swifts – WingSearch2020

Juli 23, 2022 0 Von admin

Τα Swifts είναι αινιγματικά πουλιά. Μια απόλαυση. Είναι ουσιαστικά ένα αφρικανικό είδος που επιλέγει να περάσει 3 μήνες εδώ στο βόρειο ημισφαίριο, εκμεταλλευόμενος τις πολλές ώρες του φωτός της ημέρας και την αφθονία του εναέριου πλαγκτόν για να μεγαλώσει τα μικρά τους. Η πτώση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι καλά τεκμηριωμένη, με πολλούς λόγους και πολύπλοκους, αλλά η ουσία είναι ότι ο αριθμός τους έχει μειωθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Τοπικά οι αριθμοί έχουν μειωθεί σοβαρά, με τη μεγαλύτερη ομάδα που έχω δει φέτος να είναι μόλις μισή ντουζίνα όταν κάποτε θα υπήρχαν βαθμολογίες. Αυτή η θλιβερή και θλιβερή κατάσταση αντικατοπτρίζεται σε πολλά μέρη της γης.

Έγραψα για αυτούς τους υδράργυρους κυρίους του αέρα σε μια προηγούμενη ενσάρκωση του το blog μουκαι επαναλάβετε το κύριο μέρος αυτού εδώ:

«Devil Birds» τους έλεγαν: Screechers, Shriek Owl, Screamers. Αλλά σε εμάς τους κατοίκους του 21αγ αιώνα είναι απλά Swifts, κοινά Swifts. Δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι τα παλιά ονόματα της καθομιλουμένης συνοψίζουν πολύ καλύτερα το πουλί, αν και το γιατί είχαν σχέση με τον Διάβολο είναι εικασία κανενός. Ίσως έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο κινούνται στον αέρα σε μεγάλες ομάδες που ουρλιάζουν προς το σούρουπο, ή ίσως έχει να κάνει με τη μυστηριώδη φύση της περιπλάνησής τους. Όπως και να έχει, απέχουν πολύ από το να είναι μια πτηνή εκδήλωση όλων των κακών πραγμάτων, είναι οι αινιγματικοί, εναέριοι κύριοι των ενίοτε καταιγιστικών, ταραγμένων ουρανών μας. Η άφιξή τους είναι σίγουρο σημάδι ότι το σύντομο βρετανικό καλοκαίρι έφτασε, αν και μερικές φορές μόνο κατ‘ όνομα.

Το λατινικό όνομα αυτών των φτερωτών μεταναστών με δρεπάνι είναι Apus apus. Apus σημαίνει χωρίς πόδια και από καιρό πίστευαν ότι τα πουλιά δεν είχαν πράγματι αυτά τα βασικά εξαρτήματα. Ο λόγος για αυτό πηγάζει απλώς από το γεγονός ότι τα Swift δεν κουρνιάζουν ή προσγειώνονται ποτέ οικειοθελώς στο έδαφος. Η μόνη φορά που τα πουλιά επιδίδονται σε κάτι που πλησιάζει σε μια συνάντηση με τη terra firma είναι όταν αναπαράγονται, και ακόμη και τότε θα χτίσουν μόνο μια απλή φωλιά κάτω από τις μαρκίζες των σπιτιών ή τις κοιλότητες σε παλιά κτίρια. Πιστεύεται ότι τα νεαρά πουλιά, που δεν είναι έτοιμα να αναπαραχθούν για έως και τέσσερα χρόνια από τη γέννησή τους, μπορούν να περάσουν όλη αυτή την ώρα στο φτερό. Φανταστείτε πόσο καλά προσαρμοσμένοι στην πτήση θα έπρεπε να είστε για να περνάτε 24 ώρες την ημέρα κάνοντας φερμουάρ στον ουρανό, ακόμη και να κοιμάστε ενώ γλιστράτε σε μεγάλο ύψος.

Καθώς πέφτει το καλοκαίρι, φαίνονται να σαρώνουν στον αέρα, να εκτινάσσονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω σε φτερά σκιμιταριού. Ο κόσμος τους είναι ξένος για εμάς, ο σκοπός τους ένα μυστήριο. Μπορούμε μόνο να παρακολουθήσουμε με δέος το αβίαστο στρίψιμο τους μέσα από το συνονθύλευμα των στέγης. μπορεί μόνο να σταθεί και να κοιτάξει τα ουρλιαχτά κυνηγητά γύρω από τις ανθρώπινες δομές μας. Φτάνουν στις αρχές Μαΐου και σύντομα θα φύγουν. Όπως την άνοιξη, τη μια μέρα οι ουρανοί είναι καθαροί, την άλλη ζωντανοί από την ενέργειά τους. Έτσι, στα τέλη του καλοκαιριού, ένα βράδυ, τα σχήματά τους που ουρλιάζουν θα πέφτουν στους ουρανούς μας, το επόμενο πρωί έχουν εξαφανιστεί. Όταν φεύγουν εξαθλιώνουμε από την απουσία τους. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνειδητοποιήσετε τι λείπει από μια βόλτα στους δρόμους μας, έως ότου συνειδητοποιήσετε ότι αυτά τα παροδικά πνεύματα του καλοκαιριού έχουν φύγει, μετακομίζουν νότια για να ενταχθούν στην διογκωμένη εποχική έξοδο από τις ακτές μας. ‚

Ο λόγος που νιώθω συγκινημένος να γράψω για άλλη μια φορά για τη Σουίφτς είναι επειδή πρόσφατα έγινα ο απροσδόκητος προσωρινός φροντιστής ενός. Εργάτες που εγκατέστησαν ένα νέο σύστημα λέβητα κατά τη διάρκεια της αποπνικτικής θερμοκρασίας αυτού του καύσωνα του Ιουλίου, ρώτησαν αν είχα τροφή για τα πουλιά. Είχαν παρατηρήσει ένα πουλί να κάθεται στο έδαφος την προηγούμενη μέρα και αφού ήταν ακόμα εκεί, υπέθεσαν ότι σίγουρα πεινούσε. Ενδιαφερόμενος, τους ακολούθησα στους πρόποδες του τοίχου του κήπου, όπου προς απόλυτη έκπληξή μου στριμώχτηκε μια νεαρή Σουίφτ. Τι να κάνουμε τώρα? Οι κανονικές επιλογές τροφής για πτηνά δεν ίσχυαν εδώ, τα Swifts είναι πτηνά υψηλής εξειδίκευσης που δεν μπορούν να τραφούν απλώς με σπόρους, υπολείμματα ή σκουλήκια. Δεν είμαι ειδικός, αλλά αναγνωρίζω ότι η προσπάθεια να μεγαλώσει μια νεαρή Swift είναι ένα εγχείρημα υψηλής ειδίκευσης και αφοσίωσης, που απαιτεί γνώσεις και δεξιότητες που δεν κατέχω. Με φωτογραφική καθοδήγηση, υπολόγισα ότι ο μικρός μας θάλαμος ήταν περίπου 4 εβδομάδων, ανίκανος να πετάξει και αδύνατο να αντικατασταθεί στη φωλιά – πάντα υποθέτοντας ότι ήξερα πού ήταν η φωλιά. από όσο ξέρω η πλησιέστερη ενεργή φωλιά απέχει τουλάχιστον 200 μέτρα από το σπίτι μας. Εντάξει, πρώτα απ‘ όλα, μεταφέρετέ το σε ένα ασφαλές μέρος, κάπου δροσερό και σκοτεινό, όπου μπορεί να εγκατασταθεί και να απαλλαγεί από το άγχος. Ένα παλιό χάρτινο κουτί κρασιού με πολλά κενά γύρω από το καπάκι χρησίμευε ως ένα τέλειο καταφύγιο, και όταν επιπλώθηκε με μια παλιά πετσέτα τσαγιού, το πουλί κατακάθισε και έμεινε απόλυτα ακίνητο.

Το πουλί μας στο προσωρινό σπίτι

Μέχρι εδώ καλά. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στη γραμμή για να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας ενός τοπικού φροντιστή. Αυτό δεν άργησε, το Swift Conservation Ο ιστότοπος περιλαμβάνει μια λίστα με φροντιστές ανά νομό. Ένα επόμενο τηλεφώνημα έδωσε μια καθησυχαστική διαδρομή προς τη σωτηρία, φαίνεται ότι πολλά νεαρά Swift έχουν εγκαταλείψει τις φωλιές τους λόγω της αποπνικτικής ζέστης, θέτοντας τους εαυτούς τους σε θανάσιμο κίνδυνο. Αυτό απλώς παραβίασε την αίσθηση της δικαιοσύνης μου. οι ενήλικες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, αλλά καταφέρνουν να επιστρέψουν στις ακτές μας, όπου επενδύουν τεράστιο χρόνο στην ανατροφή των νεοσσών τους, και ένα φρικτό καιρικό φαινόμενο θα μπορούσε να τα εξαφανίσει όλα. Όχι, αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί. Πήδηξα στο αυτοκίνητο και οδήγησα 10 μίλια νότια, σίγουρος ότι αυτό το πρόβλημα πλησίαζε σε αίσιο τέλος. Αλλά απογοήτευση από απογοητεύσεις, δεν μπορούσα να βρω πού ζούσε η επαφή. Φυσιολογικό για το Norfolk μπορείτε να σκεφτείτε, όπου αυτό το μικρό χωριό, με λίγες ασφαλείς ζώνες στάθμευσης θέτει τους ξένους σε σοβαρή μειονεκτική θέση. Χτύπησα τις πόρτες, σταμάτησα και ρώτησα τουλάχιστον τρία άτομα, περπάτησα πάνω κάτω, αλλά δεν μπορούσα να βρω το Bramble Cottage. Πιεζόμενος για χρόνο αυτήν την ημέρα, δεν είχα άλλη επιλογή παρά να επιστρέψω στο σπίτι και ελπίζω ότι η μικρή μας χρέωση θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στην υπόλοιπη ημέρα.

Γνώριζε. Είμαι υπεύθυνος για αυτό το πουλί, σκέφτηκα, θα πρέπει τουλάχιστον να φροντίσω να είναι ενυδατωμένο. Λίγη ανησυχία αποκάλυψε ένα βάζο με μπουμπούκια βαμβακιού, τη μια άκρη του οποίου μούσκεψα με νερό και πρόσφερα στο νεαρό. Φαίνεται ότι αν κυλήσετε το μπουμπούκι γύρω από τον λογαριασμό, θα επιτρέψει στο πουλί να πιει, πιθανώς μέσω τριχοειδούς δράσης. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά, αλλά τελικά παρατήρησα το μικρό πράγμα να καταπίνει λίγο νερό και μόλις του ήρθε η ιδέα, πιάσε ενεργά το μπουμπούκι βαμβακιού και σιφώνισε την υγρασία. Αυτό ήταν ένα καλό σημάδι σκέφτηκα. Ήταν ακόμα ζωντανό και σε αρκετά εγρήγορση τα μεσάνυχτα, αλλά αναρωτιόμουν αν θα επιβίωνε άλλη μια νύχτα χωρίς φαγητό – είχε ήδη λιμοκτονήσει για 48 ώρες.

Δεν χρειάζεται να ανησυχώ. Μια πρόχειρη ματιά στο κουτί το επόμενο πρωί έδειξε ένα βλέμμα με χάντρες να με κοιτάζει πίσω. Περισσότερο νερό, και ήμασταν καλό να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια να εντοπίσουμε το σπίτι του Swift First Aider. Αυτή τη φορά το βρήκα, και δεν άργησε να περάσει η μικρή μας Σουίφτ, ακόμα ζωηρή και σε εγρήγορση, ένωσε άλλες 9 κουβέντες σε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο. Ο 1ος βοηθός του Norfolk είναι ένας μαθητής που ονομάζεται Alex Prendergast που με ενημέρωσε ότι είχε περίπου 40 κλήσεις μόνο αυτή την εβδομάδα. Οι ακραίες συνθήκες έχουν προκαλέσει εκτεταμένη εγκατάλειψη των τοποθεσιών φωλεοποίησης, κάτι που είναι πράγματι πολύ ανησυχητικό. Ο συγκεκριμένος νεαρός μας εκτιμήθηκε ότι είχε άλλες 2-3 εβδομάδες φροντίδας σε αιχμαλωσία μπροστά του, αλλά με διαβεβαίωσαν ότι υπάρχουν όλες οι πιθανότητες επιβίωσης και επιτυχούς φυγής. Τέτοια ανακούφιση.

Καλά ανεπτυγμένη γκόμενα. Σημείωση: Wings Project Beyond Tail. Συγκρίνετε με την κορυφαία εικόνα του πουλιού μας

Δεν έχω τίποτα άλλο παρά τον απόλυτο θαυμασμό για ανθρώπους όπως ο Άλεξ που αφιερώνουν τόσο πολύ από τον χρόνο τους για να βοηθήσουν τα άγρια ​​πλάσματα μας. Έχει 10 νεαρά Σουίφτ στη φροντίδα του, αυτά είναι 10 νεαρά Σουίφτ που διαφορετικά θα είχαν σίγουρα χαθεί. Το 10 Swifts είναι περισσότερα από όσα έχω δει μαζί όλο το χρόνο. Μια τέτοια αφοσίωση κάνει πραγματική διαφορά.

Όπου κι αν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, και μάλιστα πιο μακριά, εάν βρείτε ένα γειωμένο Swift, ακολουθήστε τη συμβουλή που αναφέρεται ξεκάθαρα εδώ. Συγγνώμη για το λογοπαίγνιο, αλλά η γρήγορη δράση θα μπορούσε κάλλιστα να σώσει τη ζωή ενός από τα πιο ιδιαίτερα πουλιά μας.