Tableau Tutorial για αρχάριους – Ξεκινήστε με το Tableau Desktop

Tableau Tutorial για αρχάριους – Ξεκινήστε με το Tableau Desktop

November 23, 2022 0 Von admin

Οπτικοποίηση δεδομένων και η σημασία της

Η Οπτικοποίηση Δεδομένων είναι μια γραφική αναπαράσταση που εξηγεί τη σχέση και τα πρότυπα συμπεριφοράς στα δεδομένα. Στόχος είναι η αποτελεσματική και αισθητική επικοινωνία της ανάλυσης δεδομένων μέσω εύκολων οπτικοποιήσεων.

Με την εμφάνιση του Industrial Analytics, έχει παρατηρηθεί μια αλλαγή παραδείγματος στις αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα. Το Analytics παίζει αναπόφευκτα πρωταρχικό ρόλο στην αποτελεσματική ενεργοποίηση αποφάσεων. Η οπτικοποίηση δεδομένων είναι αναπόσπαστο μέρος οποιασδήποτε ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένης της Επιστήμης Δεδομένων. Η οπτικοποίηση δεδομένων συμπιέζει μια τεράστια ποσότητα εικονικών δεδομένων, είτε μεγάλων είτε μικρών, που είναι δύσκολο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο να κατανοήσει και να αντιπροσωπεύσει την ουσία των δεδομένων. Η οπτική μορφή είναι πιο εύκολη στην κατανόηση και τον εντοπισμό τάσεων, συσχετισμών, ανιχνεύσεων ανωμαλιών και αναγνώρισης προτύπων στην ανάλυση δεδομένων.

Η αύξηση της ανάλυσης δεδομένων και της ενοποίησης δεδομένων έχει ανοίξει τη θέση της για πιο εξειδικευμένα οπτικά αναλυτικά εργαλεία. Συνήθως, τα επίπεδα αρχεία όπως το excel είναι πολύ καλά με ανάλυση δεδομένων και οπτικοποιήσεις, αλλά έχουν τους περιορισμούς τους. Το εξειδικευμένο λογισμικό αξιοποιεί εύκολες λειτουργίες τόσο σε στατικές όσο και σε ζωντανές ροές δεδομένων. Οι τεράστιες υπολογιστικές ταχύτητες, οι λειτουργίες αυτοεξυπηρέτησης και οι διαδραστικές απεικονίσεις διευκολύνουν τους χρήστες να δημιουργήσουν μια αναφορά ή έναν πίνακα εργαλείων και να αναλύσουν ελεύθερα σε αναλυτικά επίπεδα πληροφοριών. Ενσωματώσεις και τεράστιοι υπολογισμοί δεδομένων από πολλαπλές πηγές είναι πλέον δυνατές χωρίς τη γνώση κωδικοποίησης.

Για να προσδιορίσετε το κατάλληλο αναλυτικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις παρακάτω πτυχές:

 1. Ποσότητα επεξεργασίας δεδομένων
 2. Συχνότητα και τύπος αναφορών και δομή
 3. Το κόστος της λύσης για τον προσδιορισμό των σωστών αναλυτικών εργαλείων.

Το Visual Analytics εστιάζει στην αναλυτική συλλογιστική που διευκολύνεται από μια διαδραστική οπτική διεπαφή. Είναι μια τέχνη εξισορρόπησης της μορφής (οπτικοποιήσεις) και της λειτουργικότητας (επικοινωνία πληροφοριών).

Επίσης, εγγραφείτε δωρεάν στο διαδικτυακό μάθημα ταμπλό για αρχάριους στα Χίντι

Gartner Magic Quadrant

Υπάρχουν πολλά εργαλεία οπτικοποίησης δεδομένων όπως τα Διαγράμματα Google, το Tableau, το Power BI, το Zoho, το Sisense κ.λπ., αλλά το «Tableau» θεωρείται συχνά ο ηγέτης της αγοράς. Το Tableau Software παρέχει εφαρμογές λογισμικού για ανάλυση και οπτικοποίηση. Οι τεχνολογίες του περιλαμβάνουν οπτική γλώσσα ερωτημάτων και υβριδική αρχιτεκτονική δεδομένων. Συνδέει, οπτικοποιεί και μοιράζεται δεδομένα σε μια αποτελεσματική, απρόσκοπτη εμπειρία από επιτραπέζιο υπολογιστή σε κινητό. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε πίνακες ελέγχου, να τους μοιραστείτε με συναδέλφους και να τους αναλύσετε χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους. Αυτό συνιστάται λόγω του απλοποιημένου συστήματος μεταφοράς και απόθεσης, της ολοήμερης τεχνικής υποστήριξης και των ευέλικτων χρεώσεων πακέτων.

Τι κάνει την Tableau ηγέτη στο πρωτάθλημά της;

 1. Πλούσιες δυνατότητες γραφικών και οπτικοποίησης.
 2. Ενσωματωμένη υποστήριξη για «R & Python».
 3. Συμβατό με Azure, AWS κ.λπ.
 4. Συνδέεται σε οποιοδήποτε χώρο αποθήκευσης δεδομένων από το excel έως τα συμπλέγματα Hadoop.
 5. Τεράστια κοινότητα και δωρεάν πόροι.

Μήνυμα προς τον Αναγνώστη: Γιατί Tableau για εσάς;

Tableau Βασικοί και Ενδιάμεσοι Χρήστες

Μήνυμα προς τον Αναγνώστη: Προαπαιτούμενα

 1. Παρακολουθήστε μαθήματα ταμπλό δωρεάν
 2. Προτιμάται η γνώση βασικών γραφημάτων και γραφημάτων.
 3. Γνώση Excel pivots αποτελεί πλεονέκτημα.
 4. Η γνώση SQL αποτελεί πλεονέκτημα.

Αυτός ο οδηγός προορίζεται για «Βασικούς και Ενδιάμεσους Χρήστες» με βασική ή καθόλου προηγούμενη γνώση του Tableau.

Η άδεια χρήσης είναι απαραίτητη για τη χρήση του «λογισμικού Tableau Desktop» μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου 14 ημερών. Οι περιορισμοί απορρήτου δεδομένων μπορούν να οριστούν από τον χρήστη στο „Tableau Desktop“.

Το Tableau προσφέρει δωρεάν άδειες Tableau διάρκειας ενός έτους σε φοιτητές σε διαπιστευμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα μέσω μας Πρόγραμμα Tableau for Students.

Tableau’s Learning Curve

Tableau's Learning Curve

Μήνυμα προς τον Reader: The Motive- Sample Dashboards

σεμινάριο ταμπλό
σεμινάριο ταμπλό
σεμινάριο ταμπλό

Προϊόντα Tableau

προϊόντα ταμπλό

Περιβάλλον ταμπλό

Το Tableau παρέχει μια ασφαλή και επεκτάσιμη λύση για τη δημιουργία και την παράδοση αναλυτικών στοιχείων ιστού, κινητών και επιτραπέζιων υπολογιστών:

Περιβάλλον ταμπλό

Εγκατάσταση Tableau Desktop

επιτραπέζια εγκατάσταση ταμπλό
επιτραπέζια εγκατάσταση ταμπλό

Βεβαιωθείτε ότι η διαμόρφωση των Windows του φορητού υπολογιστή σας είναι 64 bit για να υποστηρίζεται το λογισμικό.

επιτραπέζιος πίνακας
επιτραπέζια εγκατάσταση ταμπλό
επιτραπέζια εγκατάσταση ταμπλό
χώρος εργασίας και μενού ταμπλό
χώρο εργασίας ταμπλό
χώρο εργασίας ταμπλό
χώρος εργασίας και μενού ταμπλό
χώρος εργασίας και μενού ταμπλό

Κατανόηση τύπων δεδομένων

Για μια κατάλληλη οπτική αναπαράσταση των δεδομένων, είναι πάντα απαραίτητο να γνωρίζουμε τον τύπο της μεταβλητής και τις ιδιότητές της.

κατανόηση των τύπων δεδομένων
τύπους δεδομένων

Κατά την εισαγωγή του αρχείου – ο πίνακας εκχωρεί αυτόματα τον τύπο μεταβλητής που υποδηλώνεται με ένα μοναδικό εικονίδιο. Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τον τύπο μεταβλητής επιλέγοντας το εικονίδιο και εκχωρώντας νέο τύπο μεταβλητής.

εισαγωγή αρχείων – πίνακας

Ξεκινώντας: Μεταφόρτωση / Εισαγωγή αρχείου

Αυτή η ενότητα είναι μια αναπαράσταση μεμονωμένων βημάτων για τη μεταφόρτωση ενός αρχείου με «εικονογραφική ακολουθία». Σε αυτό το παράδειγμα θα ξεκινήσουμε με το excel upload.

Βήμα 1: Ανοίξτε τη διεπαφή Tableau.

Βήμα 2: Επιλέξτε τον τύπο εισαγωγής του αρχείου στη διεπαφή Tableau.

Βήμα 3: Επιλέξτε τον τύπο εισαγωγής του αρχείου.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα για να ανοίξετε το αρχείο.

Βήμα 5: Επιλέξτε το σχετικό υποφύλλο από τη σελίδα Προέλευση δεδομένων και σύρετέ το μέσα

το παράθυρο δεδομένων (Βήματα 6 & 7).

Ομοίως, μπορούν να εισαχθούν αρχεία κειμένου, JSON, PDF, χωρικών, στατιστικών κ.λπ.

Διεπαφή πίνακα
Διεπαφή πίνακα

Ξεκινώντας: Συνδεθείτε στη βάση δεδομένων

Το Tableau μπορεί επίσης να συνδεθεί σε διάφορες βάσεις δεδομένων χρησιμοποιώντας την υποδοχή ODBC του. Το Tableau έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με διακομιστές και συνδέσεις web. Παρακάτω περιλαμβάνονται οι αναλυτικές απεικονίσεις των συνδέσεων της βάσης δεδομένων.

βήμα προς βήμα απεικονίσεις των συνδέσεων βάσεων δεδομένων

Εάν βρήκατε αυτό το σεμινάριο χρήσιμο και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τέτοιο περιεχόμενο, αναβαθμίστε σήμερα το μάθημα PGP της Great Learning – Data Science and Analytics!