The Swallowtail – WingSearch2020

The Swallowtail – WingSearch2020

Juli 18, 2022 0 Von admin

Η χελιδονοουρά καταλαμβάνει μια επισφαλή θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περιορισμένοι στις μέρες μας στους αυλούς του Norfolk Broads, εξαρτώνται από τη διαχειριστική δραστηριότητα διαφόρων οργανισμών διατήρησης και το αφοσιωμένο προσωπικό τους για να διατηρήσουν τον βιότοπο που υποστηρίζει το φυτό διατροφής των προνυμφών τους, τον μαϊντανό. Αυτό το εύθραυστο φυτό μπορεί εύκολα να παραγκωνιστεί από πιο έντονη ανάπτυξη, επομένως πρέπει να του δοθεί χώρος για να ευδοκιμήσει. Αυτό συμβαίνει καλύτερα όταν το fenland κόβεται τακτικά, περιορίζοντας τα πιο εύρωστα φυτά και δίνοντας στον μαϊντανό γάλακτος μια ευκαιρία μάχης.

Ολόκληρο το οικοσύστημα του Broadland απειλείται από διάφορους παράγοντες: η κλιματική αλλαγή που προκύπτει είναι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η αύξηση της αλατότητας στους υγροτόπους μέσω της πλημμύρας αλμυρού νερού από τα παλιρροϊκά ποτάμια, η υποβάθμιση ορισμένων οικοτόπων που δεν υπόκεινται σε αυστηρή διαχείριση, η γενική ρύπανση από την απορροή γεωργικών εκτάσεων που οδηγεί σε ευτροφισμός, πολλαπλασιασμός χωροκατακτητικών μη ιθαγενών και ούτω καθεξής. Η συνηθισμένη εικόνα. Σε ορισμένες περιοχές φαίνεται ότι η αυξανόμενη αλατότητα έχει σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις στον μαϊντανό γάλακτος, καθιστώντας τον αδύναμο και ακόμη και εξαφανισμένο από ορισμένες περιοχές. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό, ή ίσως όχι……

Καθώς το γράφω αυτό (Ιούλιος 2022), στο RSPB Strumpshaw Fen υπάρχει μια καλά ανεπτυγμένη προνύμφη χελιδονοουράς που τρυπάει χαρούμενα το δρόμο της μέσα από ένα φυτό κώνειο που αναπτύσσεται ακριβώς έξω από το Reception Hide. Έχω δει σχεδόν ολόκληρες κάμπιες να τρέφονται με αγγελική στο Ranworth και μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Transactions of the Norfolk & Norwich Naturalists‘ Society (Kevin Radley & Hannah Breach), υποδηλώνει ότι η επιτυχής αναπαραγωγή σε κώνειο είναι πολύ πιο συνηθισμένη από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόσφατο φαινόμενο ή πιθανό κάτι που έχει αγνοηθεί στο παρελθόν. Φαίνεται όμως ότι η πεταλούδα μπορεί να εξελίσσει τον κύκλο ζωής της ως απάντηση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Η χελιδονοουρά που έχουμε εδώ στο Νόρφολκ αποτελεί μια ξεχωριστή φυλή Βρετανοί που είναι ελαφρώς μικρότερο και έχει ανεπαίσθητες παραλλαγές στο σχέδιο των φτερών σε σύγκριση με την ηπειρωτική φυλή gorganus. Αριθμοί της ηπειρωτικής μορφής φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο και έχει αποδειχθεί ότι αναπαράγονται στη νότια Αγγλία. Εάν αυτά τα ξαδέρφια από όλη τη Μάγχη καταφέρουν να αποικίσουν την Αγγλία, μπορεί σύντομα να μετακινηθούν βόρεια για να υβριδιστούν με τους ιθαγενείς μας και επομένως να εξαλείψουν τη μορφή. Πάντα είχα ανάμεικτα συναισθήματα για αυτό. Από τη μία πλευρά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να ζεις κάτι ξεχωριστό μόνο στην περιοχή μας είναι ένα πραγματικό όφελος, ενισχύοντας τη φήμη του Norfolk Broads ως ένα μοναδικό καταφύγιο που κατοικείται από σπάνια πλάσματα. Επιπλέον, η ανάγκη διατήρησης των χελιδονοουρών ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην προσπάθεια να καθαριστούν τα Broads, να δημιουργηθούν και να διατηρηθούν παρθένα οικοτόπους θηλυκού και να αναπτυχθούν νέα αποθέματα, τα οποία ωφελούν όχι μόνο τις πεταλούδες αλλά και έναν τεράστιο πλούτο άλλων άγριων ζώων. Επιπλέον, η χελιδονοουρά είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο και προσελκύει επισκέπτες από όλη τη χώρα που προσπαθούν να ρίξουν μια ματιά σε αυτό το δυνατό ιπτάμενο κόσμημα στο μοναδικό προπύργιο του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά, από την άλλη πλευρά, η ηπειρωτική φυλή που θα αναπαραχθεί οπουδήποτε και θα τρέφεται με όλα τα είδη ομπελοφόρων μπορεί κάλλιστα να ευδοκιμήσει, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο διαδεδομένα και να μας δίνουν τη δυνατότητα να τους βλέπουμε στους κήπους μας σε τακτική βάση.

Σε κάθε περίπτωση, οι χελιδονοουρές είναι μια απόλαυση να βλέπεις, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους. Τείνουμε να τα θεωρούμε δεδομένα εδώ στο Νόρφολκ, αλλά δεν πρέπει. Στις αρχές του έτους επικοινώνησε μαζί μου ο David Taylor του Seaspray Video, ο οποίος με ρώτησε εάν θα ήμουν έτοιμος να τον βοηθήσω στη δημιουργία ενός βίντεο που θα προβάλλει την άγρια ​​ζωή της περιοχής, και ειδικότερα τονίζοντας την εύθραυστη ύπαρξη της χελιδονοουράς. Ήμουν πολύ χαρούμενος που το έκανα και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε παρακάτω. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο David έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό έργο, θα με ενδιέφερε να μάθω τη γνώμη σας. Ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω.

Και τέλος μερικές φωτογραφίες.

Ο Ενήλικος